Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

Veliki Vracar":14tq7x9i je napisao(la):
Radi se o ovim metalnim "kadicama" koje će biti najverovatnije montirane preko stubova na uzlaznoj rampi:


Danas oko 16h pocela je montaza prve kadice na uzlanoj rampi. Inace na terenu se na ovom mestu na slici nalaze jos dve prave "kadice" i jedna "u krivini".
 
O Beogradu napisao - Ivo Andrić, srpski nobelovac:

"Nebo je nad Beogradom prostrano i visoko....Uvek lepo i bogato, kao naknada ovoj čudnoj varoši za sve ono čega u njoj nema i uteha zbog svega što ne bi trebalo da bude.
Ali najveći raskoš toga neba nad Beogradom, to su sunčevi zalasci. U jesen i u leto oni su prostrani i jarki kao pustinjske vizije, a zimi prigušeni tmastim oblacima i rujnim maglama. A u svako doba godine vrlo su česti dani kad se oganj toga sunca koje zalazi u ravnici, među rekama pod Beogradom, odbije čak gore u visokoj kupoli neba, i tu se prelomi i prospe kao crven sjaj po razasutoj varoši. Tada sunčano rumenilo oboji za trenutak i najzabačenije uglove Beograda i odblesne u prozorima i onih kuća koje inače slabo obasjava."

Andrić je voleo mostove, a neko tamo gore se izgleda igrao bojicama :cool: :











 
Radovi se bliže kraju, sa stručne prešlo se na umetničku "gnjavažu" ;)
 
Bobb":8ntbaq14 je napisao(la):
Nije Boki pitao za visinu samog mosta već visine silazne saobraćajnice prema Adi. Pa, kad je vodostaj toliki da bude poplavljena Radička, i to će postati vodeni tobogan... ;)


Upravo. +1 kada sam procitao da je vucko napisao 25 m, shvatio sam da me nisu razumeli.
 
@nova - hteo sam da se uzdržim ali bilo je jače od mene! Pominjati Andrića elektronskoj generaciji, hm to je skoro pa terorizam! :p Ko još da se smara lirikom kad su tu lepo smajliji da preneseš svaku emociju :rolleyes: , :p , :lol: , :cool: .
(valjda ne preterah sa ironijom :grand: )
 
Veliki Vracar":1ncasq5w je napisao(la):
@nova - hteo sam da se uzdržim ali bilo je jače od mene! Pominjati Andrića elektronskoj generaciji, hm to je skoro pa terorizam! :p Ko još da se smara lirikom kad su tu lepo smajliji da preneseš svaku emociju :rolleyes: , :p , :lol: , :cool: .
(valjda ne preterah sa ironijom :grand: )

Аман, зар се због Андрића извињаваш? И одличног споја његовог текста и твојих фотографија? Хвала ти за један од највиших духовних домета на овом порталу.

:pob:
 
@ Veliki Vracar

Daj, molim te, baci neku od ovih sjajnih fotki u hi-res za desktop.

ova sa oznakom img1919 bi bila fenomenalna :cool:
 
Za desktop slazem se! Nego da sacekas da sklone taj kran pa da napravis ponovo. Taman tada ce biti, ono, zimsko, zubato, samo beogradsko Sunce. :kk:
 
Uveliko se rade pristupne rampe a bogami i produzetak mosta .... takodje pumpa vise nema onaj natkriveni deo ;)

panoramaxa.jpg


za punu velicinu:

http://img97.imageshack.us/img97/9808/panoramaxa.jpg
 
JT znao sam da je most prelep i prosto lebdi nad gradom i rekom ali ovo izgleda MOCNO!

PS vec mi je na kompu, i dizalica mi bas ne smeta, i njeno prisustvo ima poruku.

PPS I obavezno na komp ubaciti punu/vecu sliku jer se onda zumira najdramaticniji deo sa pilonom i uzadima... voleo bih da mogu nekako pilon pomerim jos malo u levo, mislim da bi onda bilo jos bolje
 
Da i ja sam skoro bas razmisljao o tome da li ce biti mesta da se verovatno konzola pusti preko tobogana a da nema potrebe da se on zatvori. Visinski mislim da nece biti problema jel kao sto se vidi i na tvojoj fotografiji tobogan je bas u tom delu u fazi spustanja pa sam gotovo siguran da sa te strane nece biti problema. Naravno ostaje pitanje bezbednosti i mogucnosti da se to uradi tokom saobracaja na njemu.
 
Ne verujem da će zatvoriti tobogan. Moguće je verovatno manje zatvaranje dok se konstrukcija ne pripremi i opezbedi. Kad su mogli neke nadvožnjake kod gazele da obezbede gde je stari beton opadao tek ovde nema šta. Naravno sem ako nekom majstoru ne ispadne neki alat ili parce armature. Najveći deo radova je iznad dokine oplate koja će ujedno i da štiti od takvih stvari.
 
@Veliki Vracar
verujem da će ,,preko,, i to ne samo kod naših, fotkica bit vrlo popularna na desktopu
baš uhvaćeno
+ 1 :)
 
Ovako bi to trebalo da izgleda bez krana:



- i jedan šaljivi ugao posmatranja - :p

Aja Halaja1 :



Ili možda Dr.Agan bin Đilasaud-ova dž.... "najveća u Evropi!" (naj je naše drugo ime :cool: )
 
Подсетио си ме на чувену најаву за лист "Наша крмача":

"Лист са највећим у Европи"
 
Kran je, čini mi se, spušten na ispod 100 m. Kada uklone i držače sa pilona, trebalo bi da počnu sa izgradnjom stepeništa i lifta.
 
Vrh