stf":2c6u77a6 je napisao(la):Ок, онда ми одговори на питање. Зашто бисмо реконструисали Народни музеј када 40% града нема канализацију? Да ли је то иоле разумно?Delija":2c6u77a6 je napisao(la):stf":2c6u77a6 je napisao(la):Опет тај популистички аргумент.
А зашто би реконструисали Трг Републике а ја немам канализацију? А зашто бих ја имао канализацију а деца на Косову гладују? Овај низ питања нема крај другари.
Некако се добар део форумаша хвата за тај Народни музеј када год им није по вољи неко улагање и по правилу се ту заустављају. Зашто да се ту заустављамо? Ако ћемо по приоритетима, хајдемо онда по приоритетима.
Ја лично, најискреније бих зауставио апсолутно све инвестиције у БГ-у док цео град не добије канализациону мрежу. Она је битнија и од метроа.
Фасциниран сам количином мудрости у једном посту!!!
Много пута сам хтео да кажем ово исто, ваљда нисам умео. Џаба сва мудровања, овде ствари треба упростити. За Београд је довољан интелигентан домаћин, да одреди приоритете, упркос израженом чулу за шампањац од 500Е, да заврши посао код куће. Кад достигнемо основни ред, па то покрене основну културу, покренуће се и економија и ето и избора а и простора за велика дела. Сада имамо снаге можда за канализацију, ако се на време опаметимо биће и за друго. Али нема нам опоравка ако из влажних снова не легнемо на реалне проблеме. Ако метро изградиш, неко из гета где је избила куга, неће моћи да се култивише и уништаваће ти исто. Игнорисање основних проблема је оно што рађа друге проблеме у овом граду.