Igor":3or1y2wm je napisao(la):
Gledajuci na drugoj temi ovaj prikaz malo sam razmisljao na temu buduce denivelacije a da je u okvirima koje je plan definisao.
Prvo na pamet sto meni i vecini na pamet pada je petlja. Ali kakva petlja i da li uopste petlja. Ima li potrebe praviti ukjucenja iz pravca tosinog bunara ili samo premostiti tosin bunar u nikole dobrovica gore. U tom slucaju bi denivelacija bila kompletna od mosta pa do nikole dobrovica iznad.
Kako vi vidite ovu raskrsnicu i buduce ukljucenje koje je denivelisano?
Zuma":16ntyg00 je napisao(la):...
3. Ulica N.Dobrovica je vec prirodno podignuta prilicno iznad nivoa Novobeogradskog dela UMP-a, nalazi se na visokom Bezanijskom platou.
Zbog toga je najbolje da se put iz pravca N.Dobrovica ka UMP-u ne spusta previse sa nivoa Bezanijskog platoa sve dok ne preskoci Tosin Bunar. Ispod toga napraviti kruzni tok sa cetri rampe koje ga spajaju putem iznad njega (ili dve rampe ka N.Dobrovica i dve veze sa UMPom u nivou NBGD terena za smer ka Savi, u zavisnosti od toga koliko se brzo spustamo na nivo BGD terena.).
Igor":1u6jeiww je napisao(la):A tek kad se setim nasih dilema i odokativnih procena i price o rusenju postojeceg tramvajskog mosta itd Nekako mi se cini da je manje spusten pantograf ovde nego kod mostarske petlje.