Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

brdjanin":m2362mig je napisao(la):
Ne znam što ste svi tako nestrpljivi. Šiljak ionako ne rđa. Valjda....

Pilon bez glave kao država bez glave. Vidi se nadaleko.
A fali nam i kamera :(

Da li neko ima više detalja, odnosno da li su spominjali pešački mostić ispod petlje i kada će njega završiti? Ovo sa onim limenim stepeništem postaje nehumano.

Jedini render koji sam pronašao da se mostić nazire je ovaj:

110809-RAPET-02.jpg

Nazire se pešačko-biciklistički most i sa druge strane nadvožnjaka bliže Savi (vidi se ispod silazne rampe sa mosta u Radničku ulicu). Ovaj most je sasvim realna opcija obzirom da treba spojiti postojeću stazu duž Keja sa onom kod Ade, a imamo i već završen deo staze duž spojne platforme silazne rampe u Radničku.

110809-RAPET-05.jpg

danas sam video prvi odbegli šlep u blizini novog mosta. 100 m nizvodno od mosta je bio nasukan na levu obalu save pod uglom od nekih 45 stepeni. ne znam kako je dospeo tu i odakle je dospeo tu pošto sam došao kasnije. onda je dušao jedan gurač zakačio šlep i u roku od 5 minuta je otišao.

nažalost nemam slike, tj. imam ali pošto je bio mrak ništa se ne vidi.

i kasnije dok sam sedeo na brodiću kod stenke čuo sam da se nešto nasukalo baš ispod železničkog mosta kod jedriličarskog kluba. šta se nasukalo ne znam. mrak je bio...

Počelo je postavljanje viseće oplate koja će služiti za izlivanje segmenta nadvožnjaka iznad železničke pruge (smer Ada - Sajam):

46747882.jpg

26506306.jpg

На сајту изградње моста (www.savabridge.com) су постављене фотографије прогреса радова за месец јул:

july01.jpg

Монтажа оплате за конструкцију УМП-а код жел. станице НБГ

july02.jpg

Монтажа оплате за метро конструкцију код жел. станице НБГ

july03.jpg

Монтажа оплате за конструкцију УМП-а код жел. станице НБГ

july04.jpg

Монтажа оплате за конструкцију УМП-а преко ул. Пролетерске солидарности

july05.jpg

Мост преко Аде

july06.jpg

Радови на степеништу у оси 6

july07.jpg

Завршено степениште у оси 7

july08.jpg

Монтажа арматуре за пето поље новог вијадукта у Радничкој

july09.jpg

Монтажа арматуре за трећи сегмент јужне рампе 3б

july10.jpg

Монтажа оплате за јужну рампу 1а

july11.jpg

Монтажа оплате за седмо поље новог вијадукта у Радничкој

july12.jpg

Мост преко Аде са јужним приступним путевима

blagoje":2jk2j7zj je napisao(la):
На сајту изградње моста (www.savabridge.com) су постављене фотографије прогреса радова за месец јул:

...........

july04.jpg

Ovuda tramvaj neće proći u ponedeljak 3. septembra...

blagoje":2v44bm03 je napisao(la):
Nazire se pešačko-biciklistički most i sa druge strane nadvožnjaka bliže Savi (vidi se ispod silazne rampe sa mosta u Radničku ulicu). Ovaj most je sasvim realna opcija obzirom da treba spojiti postojeću stazu duž Keja sa onom kod Ade, a imamo i već završen deo staze duž spojne platforme silazne rampe u Radničku.

Dobio sam odgovor, ti mostići su u okviru projekta i kažu da će početi gradnja u novembru. Predviđenja su dva mosta preko Topčiderke.

Gradski arhitekta Dejan Vasović o zastoju na izgradnji pristupnih puteva na novobeogradskoj strani:

SLOVENCI U STEČAJU, RADE AUSTRIJANCI

GRAĐEVINCI su okupirali most na Adi sa obe strane. Na novobeogradskoj je u toku postupak preuzimanja gradilišta pošto je firma "Primorje" otišla u stečaj, posao je preuzeo austrijski "Por".

- Rokovi su ostali isti i radiće se po istoj ceni - kaže Bajić. - Trenutno imaju prazan hod, ali dogovoreno je da sve bude završeno prema dogovoru, što znači do kraja ove, početkom sledeće godine.

Izvor: Novosti

Nadam se da ovo ne podrazumeva novo izdvajanje novca za "ubrzavanje radova" :D

relja":2ci4le1t je napisao(la):
blagoje":2ci4le1t je napisao(la):

...........

july04.jpg

A nece i iz jos jednog, jaceg, razloga. Ako je tacno ono sto sam sinoc cuo od jednog tramvajdzije, slovenci koji razvlace tramvajsku kontaktnu mrezu kroz blokove, povukli su se sa posla jer nisu dobili novac za do sada odradjen posao...

Evo par fotki od juce sa spica i mojih pitanja:

Da li su liftovski mehanizmi vec ubaceni u otvore?
1.jpg

Dopada mi se nadstresnica, izgleda vitko iz ovog ugla
5.jpg

Uredjuje se spic, kako ce izgledati, neki render? Ozbiljno se radi, izbrojao sam 4-5 teskih masina
2.jpg

Evo masina, prst gratis
6.jpg

paja pajser":2dz4917b je napisao(la):
relja":2dz4917b je napisao(la):
blagoje":2dz4917b je napisao(la):

...........

july04.jpg

A nece i iz jos jednog, jaceg, razloga. Ako je tacno ono sto sam sinoc cuo od jednog tramvajdzije, slovenci koji razvlace tramvajsku kontaktnu mrezu kroz blokove, povukli su se sa posla jer nisu dobili novac za do sada odradjen posao...

Dobrodošao na forum.
sad sam se tek setio da već neko vreme nema radnika na celom potezu od Buvljaka do okretnice u bloku 45.

Nepopravljivi optimista":2kkthh29 je napisao(la):
Uredjuje se spic, kako ce izgledati, neki render? Ozbiljno se radi, izbrojao sam 4-5 teskih masina
2.jpg

Onda se već nazire kraj.
Nema rendera, isto kao što ih nije bilo za stepeništa i liftove.

јуче сам прошао БГвозом до тошиног.

претпостављам да је већина више упушћена од мене и већ зна ово: једини део који је делимично урађен је тај део изнад шина код бувљака, остатак су само стубови чак нису ни комплетни, а на деоници која иде по земљи је ганц-вил. дакле ни тај део по земљи нису ни расчистили а камоли нешто више.

не знам за шта је било задужено приморје, али богами ово је велико кашњење.

Pogled sa Dedinja...

Edit:

Sad nešto gledam, kakva je sinoć bila vidljivost!!! Fruška Gora je udaljena 70km - a vidi se tako dobro. Štata što sam imao samo par sekundi, inače bih iskoristio priliku za bolje fotke, ali i za druge zanimljivosti koje je omogućavala lokacija....

Pre podne sam prelazio mosz u oba smera.
Prvi put, kada sam dolazio iz pravca NBG, čuveni semafor kod Drajzerove i Topčiderske crkve nije radio (Beograd put je nešto popravljao).
Bilo je umerenog saobraćaja, ali sam prošao glat, bez čekanja. "Solidarna" i "sporazumna" samoorganizacija vozača je ubrzala protok na raskrnici.
U povratku, semafor je proradio, i naravno, čekalo se u kolonama po minimum 20 vozila.

Trebalo bi razmisliti o nekom mini kružnom toku na tom mestu.

Ja mislim da će oni, zarad izgradnje novog mosta preko topčiderke u pravcu ka sajmu, usmeriti saobraćaj ka adi kroz podvožnjak uz naglo skretanje desno ka novom mostu preko topčiderke, a u smeru ka gradu standardno preko raskrpetlje jednosmerno, i tako npr. 2 nedelje dok ne naprave celinu od novog nadvožnjaka ka sajmu i novog mosta preko topčiderke.
Tek onda mogu da ruse stari "tobogan", a onda mogu da puste 2 trake novog nadvožnjaka ka Adi a samo jednu ka Sajmu uz to da većinu saobraćaja (GSP npr.) preusmere opet na raskrpetlju kod raskrsnice sa paštrovićevom.

Нова вест о току радова на www.savabridge.com

Бетонирано седмо поље новог вијадукта у Радничкој

У среду 15. августа бетонирано је седмо од укупно 12 поља новог вијадукта у Радничкој у правцу ка центру, уградњом 385м3 бетона и 60т челика. Дан касније успешно је бетонирано прво поље рампе 1а, која, преко оба коловоза Радничке улице, повезује кружни ток са рампом 4 у правцу Аде Циганлије. Ускоро се очекује завршетак и треће од укупно 8 рампи кружног тока, где је у току постављање арматуре за пети, последњи сегмент рампе 3б након чега ће 18. августа уследити бетонирање. На узлазној рампи 2б која ће омогућити везу кружног тока и УМП-а у правцу Раковице, крајем јула завршен је трећи и тренутно се поставља скела за четврти сегмент ове конструкције.

Измештање железничке контакне мреже на источној страни градилишта претходног месеца омогућило је завршетак преостала два стуба за рампе 3а и 6а и монтажу скеле и оплате за конструкцију рампе 3а изнад железничке пруге. На кружном току тренутно се изводе завршни радови на хидроизолацији, сервисним стазама, монтажи New Jersey баријера и ивичних венаца.

Бетонирање 12. поља конструкције метроа које заједно са делом рампи 2б и 3б прелази преко крака трамвајске пруге који води за Баново Брдо, успешно је завршено пре рока па су у току радови на демонтажи скеле како би се омогућило пуштање трамвајског саобраћаја у договореном року, 01. септембра 2012.

news56.jpg

Бетонирање 12. поља конструкције метроа које заједно са делом рампи 2б и 3б прелази преко крака трамвајске пруге који води за Баново Брдо, успешно је завршено пре рока па су у току радови на демонтажи скеле како би се омогућило пуштање трамвајског саобраћаја у договореном року, 01. септембра 2012.

Dakle, ipak ce uspeti da ga proteraju ispod one konstrukcije :cool:

Vrh