Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

trialin":1l4hroc6 je napisao(la):
600275_171913126275107_1512730327_n.jpg

frabz-damn-girl-you-ugly-as-hell-8d6a05.jpg
 
Dakle liftovi su ipak panoramski ali samo 50%? To je i mene zbunilo u tom tekstu.

A ona 3 lifta na mostu su kao sto pisah nazalost morala biti od betona skroz a ne panoramski zbog statike.
 
Da napravim kratak presek trenutnih dešavanja i da iznesem neka zapažanja (ovog puta bez slika):

Nadvožnjak koji se gradi preko železničkih šina (smer ka Sajmu) je došao do svog petog segmenta (od 12). Četvrti segment gornje konstrukcije je izliven 20. jula i trenutno se postavlja oplata za peti segment. Ciklus izrade jednog segmenta iznosi 10 dana. Po završetku ovog, radovi na segmentima gornje konstrukcije će se prebaciti na suprotni deo nadvožnjaka bliže Adi, gde je već postavljena skela za prvi segment iz ovog smera.
Radovi na ovom nadvožnjaku iz dva smera su uslovljeni radovima na delu nadvožnjaka preko železničkih šina, za čiju su izradu pripremni radovi uveliko u toku. Na zemlji su pri kraju radovi na prvih 6 segmenata viseće oplate, a prema viđenom na licu mesta, radiće se još bar toliko.
U toku su radovi na nasipanju pristupa novoizgrađenom mostu preko Topčiderske reke. Rekao bih da im je plan da saobraćaj po silasku sa tobogana preusmere na njega, kako bi stari most srušili i oslobodili prostor za izgradnju mosta za suprotni smer. U tom cilju, na delu gradilišta kod "Jugopetrola" su počeli radovi na izradi prefabrikovanih betonskih greda sa kojima će premostiti Topčidersku reku.
Na gradilištu rampi koje povezuju kružni tok sa Radničkom ulicom, potpuno su završena 4 noseća stuba rampe koja se spušta u Radničku, a poslednji, peti stub je pri kraju. Već se podiže skela preko Radničke ulice za izradu gornje konstrukcije ove rampe. Žure da to obave dok su odmori i manje gužve na ovom pravcu. Za rampu koja se iz Radničke ulice penje na kružni tok izvedena je armatura za tri stuba i utisak je da sa radovima ne žure dok ne završe rampu za suprotni smer.
Intezivni su radovi na delu gradilišta koji povezuje vijadukt iz pravca Hipodroma sa petljom "Radnička". Završen je segment vijadukta za šinski saobraćaj iznad tramvajskog nadvožnjaka, a na rampama koje se penju (spuštaju) na kružni tok iz pravca Hipodroma upravo se rade ti segmenti i njihovo izlivanje se očekuje u nekoliko narednih dana. Po njihovom završetku i skidanju skela, ponovo će se uspostaviti tramvajski saobraćaj, a na rampama će ostati još po dva segmenta do njihovog konačnog spajanja.
Na stepeništu i liftovima na samom mostu su potpuno završeni grubi radovi na onim sa čukaričke strane i na špicu Ade, dok se na NBG strani trenutno radi nadstrešnica stepeništa, posle čega će i on biti gotov. Priča se da se uveliko rade unutrašnji radovi na postavljanju samih liftova. Takođe su završeni i grubi betonski radovi i na liftovima i stepeništu autobuskih stajališta iznad samog kružnog toka. Za liftove i stepeništa koji će povezivati "metro" stanicu sa šetalištem i autobuskim stajalištem ispod te stanice završeno je fundiranje šipova.
Na petlji "Jurija Gagarina" se već mesec dana ne obavljaju gotovo nikakvi radovi.

Toliko od mene.
 
+ za blagoja (već po navici). Čitajući ovo, osećam se kao da je u toku radijski prenos neke važne fudbalske utakmice, a ja sav sa nestrpljenjem pratim, kao da će baš sledećeg sekunda da se desi nešto.
 
GOJE":yzlajxfg je napisao(la):
Čitajući ovo, osećam se kao da je u toku radijski prenos neke važne fudbalske utakmice, a ja sav sa nestrpljenjem pratim, kao da će baš sledećeg sekunda da se desi nešto.

A ono na kraju 0:0. ;)
 
blagoje":qu6wqyw5 je napisao(la):
GOJE":qu6wqyw5 je napisao(la):
Čitajući ovo, osećam se kao da je u toku radijski prenos neke važne fudbalske utakmice, a ja sav sa nestrpljenjem pratim, kao da će baš sledećeg sekunda da se desi nešto.

A ono na kraju 0:0. ;)
Sad ispade baš taj rezultat. Čak ni izglednih polušansi....
 
Sa velikim zakašnjenjem su se na sajtu izgradnje mosta www.savabridge.com pojavile fotografije progresa radova za mesec jun. Obzirom da ih je vreme već odavno pregazilo, ove dve mi izgledaju najinteresantnije:

june05.jpg


june06.jpg
 
blagoje":37esufzd je napisao(la):

Na špicu je od nasutog kamenja napravljen i niži "plato"

screenshot16819.jpg


a na desno, van screenshot-a, su postavljeni visoki stubovi koji nose table sa plovidbenim znacima.
 
relja":1swt5r65 je napisao(la):
Na špicu je od nasutog kamenja napravljen i niži "plato"


Napravljen je dosta ranije. U junu je bio visok vodostaj, pa se ne vidi na slici. Ovu sliku sam napravio krajem februara:

s01ic.jpg
 
Smajli koji se lupa po čelu.

Na ovoj slici nedostaju samo ti stubovi sa tablama.
Zna li se da li će se taj plato betonirati?
 
Ako sam dobro razumeo, projekat i samo uređenje špica Ade je tema posebne tenderske procedure.
 
blagoje":1um7tact je napisao(la):
Ako sam dobro razumeo, projekat i samo uređenje špica Ade je tema posebne tenderske procedure.

OK. Dokle se stiglo sa tim tenderom?
Jel' su ovi radovi - "donji plato", da ga tako nazovem, deo tog tendera ili su samo ispoštovani neki propisi o plovidbi?
 
Veceras su zatvorili polovinu bulevara Vojvode Misica u 21.30.Da vam ne pricam kakav kolaps je nastao,A najave su bile da ce zatvoriti prolaz od 22h.

Sat vremena smo kruzili u medjugradskom autobusu.Da je ovo normalna drzava,za ovo bi neko morao da odgovara!!!
 
Organizacija i obaveštavanje - oduvek smo bili slabi u tim stvarima :(

Horuse, sjajna ti je reportaža! Tek sad kontam koliko dugo nisam prošao pored novog mosta.
 
Na kamerama na NBG strani gradilište izgleda kao scena u gradiću na Divljem zapadu pre nego što dva revolveraša izađu na glavnu ulicu.
 
Vrh