Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

Glupo pitanje - a zašto lepo ne pitate ljude da vas puste na gradilište da napravite reportažu?

One kose ravni sa cukaricke strane postaju sve interesantnije, sledeci put cu pokusati da slikam...

Igor":182of7p4 je napisao(la):
area 51 :D

sredice se nekako :grand: :dil: :gobb:
Pa ne prave "Auroru"...
Nisam ni mislio da pitate čuvara na kapiji ...a i njima bi dobro došao pozitivan PR.

relja":3o7tt6xo je napisao(la):
Glupo pitanje - a zašto lepo ne pitate ljude da vas puste na gradilište da napravite reportažu?
Beobuild timu će verovatno dozvoliti, ali meni se do sada nikada sem na ovom projektu nije desilo da me čovek iz obezbeđenja zove i pita šta to radim, iako sam slikao van ograđenog prostora i onoga što se može smatrati njegovim reonom. Odgovora ga nisam udostojio, a on je i sam shvatio zašto.

shmeksi":2wmyg4yw je napisao(la):
Beobuild timu će verovatno dozvoliti, ali meni se do sada nikada sem na ovom projektu nije desilo da me čovek iz obezbeđenja zove i pita šta to radim, iako sam slikao van ograđenog prostora i onoga što se može smatrati njegovim reonom. Odgovora ga nisam udostojio, a on je i sam shvatio zašto.
Aaaa, negde si evidentiran :) ma, njegovo je pravo da te pita (verovatno su mu tako i rekli), ali nema prava da zabrani.
Kao da je kuća Velje Ilića u Atenici :)

Ne vidim problem za ekipu Beobuilda.

@шмекси

Ма, јеси ли ти баш сигуран да је овде реч само о привременој конструкцији? Мислим, то се већ месецима помиње, али нисам сигуран да је тачно.

sizif":2xd6hzpi je napisao(la):
@шмекси

Ма, јеси ли ти баш сигуран да је овде реч само о привременој конструкцији? Мислим, то се већ месецима помиње, али нисам сигуран да је тачно.
Da, da siguran sam. Ta konstrukcija će se koristiti da se "navlače" delovi mosta ka pilonu, a onda će kablovi preuzeti posao nosioca i ova sadašnja konstrukcija se uklanja, a na mesto nje će doći jedan veliki stub (jedan od njih par koliko će ih most imati)

vrachar":29s5yhxl je napisao(la):
relja":29s5yhxl je napisao(la):
Igor":29s5yhxl je napisao(la):
area 51 :D

sredice se nekako :grand: :dil: :gobb:
Pa ne prave "Auroru"...
Nisam ni mislio da pitate čuvara na kapiji ...a i njima bi dobro došao pozitivan PR.
To ti reci Zandarmeriji koja cuva prilaz gradilistu.
Nisi me razumeo, nisam ni mislio da pitaju čuvare na kapiji (niti žandare), već Direkciju, eventualno izvođače.

Ma znam ;) Rekao sam to u ironicnom smislu. Naravno da ce preko Beolanda da se sredi propusnica.

evo jedan snimak iz Area 51 dok ne stigne neki ozbiljniji update ;)

2lup0g8.jpg

Au kako ce biti dugacak most :O

Zna li neko kada ce poceti da se gradi petlja gde se silazi sa mosta u Radnicku? I hoce li se rusiti onaj nadvoznjak iznad pruge,topciderke i bul voj mis.?Ne znam sta cekaju

EDIT

Zanima me i hoce li nastavak mosta (saobracajnica) ici ovim praznim prostorom izmedju Topciderke i pruge?

Da li bih mogao da zamolim nekoga da označi gde će na novobeogradskoj strani izaći most tačno?

То би била добра идеја, не налазим градилиште на новобеоградској страни на Google Earth. Да ли је снимак прављен пре или после почетка радова на Новом Београду?

@alexandernbg
Idejni projekat jos uvek ne postoji, a tender za izvodjaca je u toku (tj. za projektanta)

@littlelightening
Pogledaj temu unazad, videces planove. Inace, most ce izlaziti u principu tacno na buvljak, tj. doticace zemlju bas uz buvljak (sa severoistocne strane)

Radovi na NBG su novi, a i nisu toliko uznapredovali da bi se videli kao recimo spic Ade.

Nenad":3hxb1l5w je napisao(la):
@alexandernbg
Idejni projekat jos uvek ne postoji, a tender za izvodjaca je u toku (tj. za projektanta)
Idejni projekat ne postoji, ali je raspisan tender za njega, međutim kada se taj tender završi onda kreće još jedan, a to je za izvođača radova, a znajući nadležne za u gradskoj vlasti oni će tako loše organizovati tender gde će izvođači nastupiti sa predlogom cene koji je dobijen na osnovu idejnog projekta dok će pobednik tek nakon izbroa na tenderu krenuti da pravi glavni projekat i tako se nepotrebno gubi vreme.

Ukoliko su već odvojili tendere za idejni projekat i izvođače, onda neka makar stave kao obavezu učesnika na tenderu za izvođača radova da moraju da se prijave sa već gotovim glavnim projektom (koji se oslanja na idejni projekat, ali je detaljnije razrađen) kako bi odmah nakon proglašenja pobednika postojala sva potrebna dokumentacija, a ne da se uzaludno gubi vreme (cirka, 3 meseca) nakon proglašenja pobednika na izradi galvnog projekta.

Vrh