Glasanje je bilo ranije, kada je po prvi put bila reaktivirana ideja o mostu na Adi - mislim da se glasalo na sajtu Direkcije početkom 2004. godine. Tada je pobedila tzv. Žirafa. Ko su bili autori nemam pojma. Neko je skrpio desetak rendera vrhunski ružnih mostova, za čiju je izradu trebalo tipa pet dana, i naravski da je Žirafica pobedila (i ja sam glasao za nju). Onda je prosipana fora kako je eto "narod izabrao" rešenje mosta da bi nešto kasnije bio raspisan normalni međunarodni arhitektonski konkurs na kom su pobedili Slovenci.
Ono što je, međutim, očigledno jeste da se od starta navlačilo na rešenje sa kosim kablovima (mada je na konkursu bilo svega - i mostova sa dva pilona, i mostova sa više pilona, i greda mostova, i mostova sa lukovima, a bili su i neki Splićani sa idejom da pilon istovremeno bude i poslovna kula - ima sve to u pdfu na onom gornjem linku).
Ono što je, međutim, očigledno jeste da se od starta navlačilo na rešenje sa kosim kablovima (mada je na konkursu bilo svega - i mostova sa dva pilona, i mostova sa više pilona, i greda mostova, i mostova sa lukovima, a bili su i neki Splićani sa idejom da pilon istovremeno bude i poslovna kula - ima sve to u pdfu na onom gornjem linku).