Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

bokili84":1yiz3u9e je napisao(la):
tzoran":1yiz3u9e je napisao(la):
by bokili84 "Vidim da ovde vecina razmislja slicno oko simbola grada.... Ako za tebe most ne predstavlja nista vise od obicnog prelaska sa jedne na drugu stranu onda zaista nemam nista vise da ti kazem......."

hvala i nemoj, na mostove sam prestao da se primam i da me uzbuđuje prelazak preko njih još pre 40 i kusur godina...

by nostradamus "nisam clan partije, ne simpatisem poziciju niti opoziciju.
nego sam gradjanin Beograda koji se raduje mostu i koji u njemu vidi simbol napretka i modernizacije!"

Poštovani građanine Beograda, pošto ćeš zajedno samnom i drugim sugrađanima još dugo da vraćaš veliku cifru kredita nadam se da ćeš se ponekad setiti šta još ovaj most "simbolizuje" ( bobb je pokušao da Vam objasni)

:cool:

Ali jos za tih 40 i kusur godina niste naucili da se SA MNOM pise ODVOJENO....... :notok:
Pa ja sam stara škola koja piše kao što govori.... :violina:

Wild Duck":2w38n35q je napisao(la):
Sjasite vise sa cenom, dosadili ste i bogu i narodu. Na ovaj forum sam dolazio da se opustim, procitam nesto pametno

И ја такође али од овог дела са опуштањем нема ништа јер Београду раде страшне ствари.

Nakon 40 godina smo dobili novi most i hvala na tome.

Главни кривци за овај мост рачунају управо на овакво размишљање. "Дали смо широким народним масама нешто велико и лепо и биће нам захвални.У осталом,шта народ зна шта су приоритети Београда и колико ће их ово коштати јер ставићемо и шарено осветљење за телад,за нову годину и ватромет..." :rolleyes:

Могли су овим парама да покрену и БГ: свемирски програм па би опет био глупост и расипање наших пара.

Vi kojima ne odgovara sirina, debljina, visina i tezina mosta - zao mi je. Meni kao vozacu odgovara i presrecan sam! Ako ste nezadovoljni, nemojte da trujete nas zadovoljne.

То је најмањи проблем и то није предмет дискусије.

Sto se kredita tice, od ovog smo bar dobili most, a od stotina kredita uzetih za eksproprijaciju, deonice koridora 10 od po par kilometara - nismo dobili nista. Poceli smo vec da vracamo kredite koje nismo ni povukli. To je prava sramota.

Не шири дезинформације.Очигледно ниси упућен у то шта је садашњи режим урадио и и даље ради на К10. Ето и ја,као њихов противник и вечити критичар им бар то признајем што су бар К10 померили са мртве тачке иако су за то имали претходних десет година.

E jes' lisac ovaj gradonacelnik, vidi se da ima marketinski mozak :D Otvaranje mosta za Novu godinu. Razmislite samo kako izgledaju vesti poslednjih dana tekuce godine i prvih dana naredne - gde cete na docek? klub, kuca, restoran, Trg? Van Gog, Galija, Plavi orkestar, kuvano vino, skijanje na Kopu, prasici na pijaci, secene jelke ili one sa busenom, kuvano vino, Skadarlija, Slovenci u Beogradu, Deda Mraz, soping u Uscu i Delti, stanje na putevima, zlatiborska prsuta, radno vreme od 1. do 3. januara, prva beba rodjena posle ponoci, vatromet u Sidneju, Moskvi, Parizu i Riju, itd.

I u sve to ce lepo da se uguzi otvaranje mosta na Adi, vatromet, dekorativno osvetljenje, prva automobil preko mosta (po mogucstvu kragujevacki punto :D ) i Djilas. I dok ostali politicari budu u tradicionalnoj novogodisnjoj ilegali, jedinih dana u godini kada se odmaramo od njih Djilas dobija ogroman visednevni publicitet.

Ako hocemo realno, niko od nas nece "stvarno" osetiti cenu ovog mosta. Njegova izgradanja kosta 250 evra po stanovniku beograda, podeljnena na 20 godina vracanja, to je dakle 12,5 evra godisnje, za te pare ima da se vozikate narednih 100 godina preko njega i kolima, i busem i LRT-om/tramvajem sta god bude bilo, zato nemojte da kukate molim vas.

Kazu za pametnog coveka je i zujanje komarca muzika.
Odlican komentar " dete je rodjeno, valja ga ljuljati ". Ja sam izuzetno ponosan na nas novi most preko Ade i iskreno presrecan jer ce mi zivot barem u onim sitnim stvarima biti laksi.
Posle 20 godina sranja i nemanja koje sam proziveo ovo je redak svetao trenutak.
Inace ( prezirem moderne politicare, jer su st*** bez kicme ) da ipak povucem jednu paralelu na temu zaduzivanja i gradnje.
Neka mi neko da iskren odgovor ( ako se to uopste i zna ), koliko je novca u devedesetim iz Srbije odneto na Kipar i deponovano po stranim bankama u vidu privatnog kapitala? Koliko je novca utroseno na ubrzavanje olova u ratovima koji su vec u pocetku bili izgubljeni? Koliko je novca otislo u najobicniji dim? Kad sabere sve to nek napravi presek koliko je za taj novac nesto konkretno uradjeno. Nek preracuna koliko bi to novca danas iznosilo i nek mi onda kaze da li je most skup...?
Most jeste simbol. Most jeste lep. Most ce nam olaksati zivot, a ako je nesto po pitanju istog pogresno, onda je bolje iz tih gresaka nesto nauciti i pokusati da se izbegne u buducnosti. Uostalom u Beogradu se najavljuju novi projekti. Bavite se njima. NIje lepo videti ljude koji kukaju jer je nesto poslo naopako, a sami nisu preduzeli nikakvu akciju da to sprece...
Iskreno jedva cekam da se provozam preko mosta kolima, da ga predjem peske po vrelom letnjem danu, a bogami i da okrenem neki krug motorom na "kolenu" po buducem kruznom toku...
Pa makar me pola forumasa smatralo za budalu, ali ja sam ipak danas ( zbog novog mosta ) jedna srecna bu**** :)

tako je Kole! Svi su već zaboravili bukvalno milijarde maraka i eura sprcanih što na rušenje i uništavanje stare Juge, što na privatne račune. Ko da niko ne zna da mi još uvek plaćamo, a plaća ćemo i još koju deceniju, svih tih dvadeset godina plačkanja. Ovaj most je u odnosu na sve to, 'savršenstvo bez mane'. Najpametnije uloženih 400milki za zadnjih 30-tak godina.
Naravno da je moglo i bolje i pametnije, ali ne znači da je ovo bačeno. Moj raniji komentar o mostu kao simbolu našeg inata i iracionalizma je, za one koji ga nisu tako shvatili, prilično pozitivan i nikad do sad nisam kukao za tim parama.
Što spatio reče, u odnosu na to koliko nas je u gradu, ovaj most je kao investicija prava sitnica, ali za grad će itekako biti od značaja, mnogo više od onog nesrećnog tornja na Avali, ali toranj se MORAO obnoviti, zar ne? Bože moj, bez njega se nije moglo nikako ... :rant:

bokili84":3uelb60h je napisao(la):
tzoran":3uelb60h je napisao(la):
bokili84":3uelb60h je napisao(la):
Da malo vise putujes znao bi na sta mislim, ovako je glupo i pokusati da ti pojasnim....
:lool: nemoj tako argumentovano, dobićeš partijsku opomenu

Ne interesuje mene politika prijatelju ;) Samo mrzim ove iz SNS koji placaju momke da ceo dan sede pored PC i pisu komentare po svim novinama, forumima.... Mogu da zamislim sta ce tek biti od januara kada se zahukta politicka kampanja pa kada se u to ukljuce i sve druge stranke, tesko nama!!! Vidim da ovde vecina razmislja slicno oko simbola grada.... Ako za tebe most ne predstavlja nista vise od obicnog prelaska sa jedne na drugu stranu onda zaista nemam nista vise da ti kazem.......

Pazi sta pises, meni su skinuli post jer sam spomenuo doticne. Postade ovaj forum malo partijski "obojen". Naravno, to se nece priznati.

@LUCAS kada i koji post ti je navodno obrisan jel ovo je za mene ozbiljna optuzba na koju ocekujem isto toliko konrektan odgovor jel nikada nijedan post nije brisan iz slicnih razloga sta vise jako jako retko se brisu celi postovi vec uglavnom edit psovki itd.?

Takodje dosta postova odlazi greskom u report umesto reply tako da pazite gde klikcete prilikom odgovora

Bobb":26tj9d6x je napisao(la):
tako je Kole! Svi su već zaboravili bukvalno milijarde maraka i eura sprcanih što na rušenje i uništavanje stare Juge, što na privatne račune. Ko da niko ne zna da mi još uvek plaćamo, a plaća ćemo i još koju deceniju, svih tih dvadeset godina plačkanja. Ovaj most je u odnosu na sve to, 'savršenstvo bez mane'. Najpametnije uloženih 400milki za zadnjih 30-tak godina.
Naravno da je moglo i bolje i pametnije, ali ne znači da je ovo bačeno. Moj raniji komentar o mostu kao simbolu našeg inata i iracionalizma je, za one koji ga nisu tako shvatili, prilično pozitivan i nikad do sad nisam kukao za tim parama.
Što spatio reče, u odnosu na to koliko nas je u gradu, ovaj most je kao investicija prava sitnica, ali za grad će itekako biti od značaja, mnogo više od onog nesrećnog tornja na Avali, ali toranj se MORAO obnoviti, zar ne? Bože moj, bez njega se nije moglo nikako ... :rant:

Pa pricali smo gore, sta se simbolizuje, zar ne. E sad nije da ce ovaj most da simbolizuje nesto novo, ali Toranj je uvek bio simbol Beograda. Ne da smo ga podigli samo zato sto je bio i sto ce biti simbol Beograda, nego smo ga podigli iz inata majmunima koji su ga srusili. A koliko vidim na ovim forumima, inat nam nije stran. :vops:

Igor":gtn7q3te je napisao(la):
@LUCAS kada i koji post ti je navodno obrisan jel ovo je za mene ozbiljna optuzba na koju ocekujem isto toliko konrektan odgovor jel nikada nijedan post nije brisan iz slicnih razloga sta vise jako jako retko se brisu celi postovi vec uglavnom edit psovki itd.?

Takodje dosta postova odlazi greskom u report umesto reply tako da pazite gde klikcete prilikom odgovora
U bre Igore. Mislim pre jedno dve nedelje, kada sam nazvao Vucica "ZVALAVI". Ono jes' da mozda nije lepo sto sam to napisao ali nisam mogao da odolim. Posle toga moj post je bio izbrisan. Ali to nije bitno te nemoj da smatras to kao nikakvu optuzbu. Moje misljenje je inace, da je Beobuild jedan od boljih foruma ali da naravno uvek nesto moze da se desi ali nije mi namera da optuzujem. I da se to stvarno desilo mislio sam da je izbrisan jer je upuceno direktno nekome u nameri da ga uvredi. :kk:

BTW, u poslednje vreme, nesto mi je Beobuild mnogo usporio sa ove strane okeana, pa primecujes da neki put imam dva ista posta. Jer prvi put kad klinem nista se ne desava, a ja mislim da ga nisam ni poslao. Onda kliknem drugi put i dobijem dva. E mozda se tako nesto desilo. Djavo ce ga znati. Zato sam bio malo iznenadjem. No nista strasno, k'o sto rekoh, nisam se mnogo bunio jer sam mnogo lajao, pa ko velim, tako mi i treba.

Ok hvala na odgovoru, ne mogu direktno da se setim tog slucaja ali ako sam ja ucestvovao u tom slucaju verovatno je radjen edit. a redje brisanje bas celog posta pogotovo ne zbog jedne neprimerene reci. Brisanje takvog sadrzaja bi mozda doslo u obzir jedino u seriji politickih postova bez bilo kakve svrhe sto je bas skoro bio slucaj na jednoj od tema gde sam i nagalsio da se prestane sa takvim sadrzajem jel previse prelazi u politizaciju bez imalo korisnog sadrzaja.

Hvala ti na lepim recima za forum ja se trudim da pre svega insistiram na sadrzaju i kvalitetu i trudim se da budem u skladu sa tim kada licno ucestujem u nekoj od diskusija, dok sam politiku stavljao uvek po strani ;)

Edit: posto si u medjuvremenu editovao post i ja cu svoj da ne odgovaram u dva posta bez potrebe.

Posto je ova tema najposecenija na forumu siguran sam da ce odgovor na tvoje pitanje biti dobar i za sve posetioce.

Naime u toku je kompletno prebacivanje postojeceg foruma PunBB na PHPBB kao napredniju i zasticeniju forum skriptu gde ce biti onemogucen pristup botovima koji usporavaju rad foruma ali i sajta. Takodje ce se preci nadam se uskoro i na jaci server koji ce omoguciti bolji protok kako bi sajt i forum radili kako smo navikli bez problema. Nadam se ca ce sve biti sredjeno a pre svega forum do nove godine kako bi u novu godinu usli osvezeni i brzi. :gobb:

Ljudi, shvatite da je od ovih para spucanih u most, nešto ipak napravlejno. Nešto će ostati, neće ga Đilas i ostali u grob sa sobom poneti ili prepisati na potomke.

Radi se o tome da je x kredita do sada uzeto za ovaj ili onaj projekat, raspisano brdo tendera za sto čuda i najveći deo od toga je propao ili završio u privatnim džepovima.

Ako uzmemo da je paradigma poslovanja kod nas "koliko tu ima za mene", pretpostavimo da bi u svakom slučaju xx% od nekog javnog posla otišlo svakako u privatnee džepove ili neke provizije.

Dakle, pošto je to pravilo, a ne izuzetak, mislim da smo u ovom slučaju ipak dobro prošli. Da, pare su potrošene, da, projekat je skup i da, neko se usput most likely omastio. Kuknjava nije na mestu, jer kod nas stvari tako funkcionišu.

Za nekakvo drugačije poslovanje, zaista transparentno i cost(benefit opravdano je potrebno da prođu decenije i decenije, a ni tada rezultat nije izvestan. Jedino možda protektorat kao najbolja solucija.

Tako da u Novoj godini svečano želim svima, i ovima i onima, da ga uzdravlju koriste :cool:

Snimak vožnje preko mosta

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1121/Видео+дана/1008170/Првa+вожња+преко+Аде.html

Првa вожња преко Аде

Екипа РТС-а прва је добила прилику да од Новог Београда, потпуно асфалтираним новим Мостом преко Аде, пређе на десну обалу код Београдског сајма. Остало је, како кажу извођачи, само још постављање саобраћајне сигнализације. Свечно отварање планирано за Нову годину

Jedno rasipništvo ne može da se opravdava drugim rasipništvom... ili može, kad čovek više ne zna šta će od muke?

3 km bulevara, koji neće rešiti ni tranzit, je dobilo prioritet nad problemima koji nas muče decenijama.
Centralno mesto - simbol, a niko ne ume tačno da objsani čega. Još jedan u nizu "novih".
Ljudi, shvatite - oni su uzeli kredit za "simbol". Zar to nije mazanje očiju?
@ Spaciotete - kada bi to yaista bila takva računica , zašto su podizani krediti? Zato što regularno zaposlen građanin ima prosečnu platu nešto veću od tog "svog" zaduženja i ne može da uštedi ni za sebe. E to je prava slika naše snage, odnosno naše slabosti.

Ako mi je zbog nečega drago, onda je zbog kolega koji će sada mogo brže dolaziti i vraćati se sa posla, a zlopate se godinama.

Igore, jel se forum hostuje na serveru SUP-a Novi Beograd, odeljenja za dokumenta građana? :D

trialin":o6kow548 je napisao(la):
Prva vožnja preko Ade

Ekipa RTS-a prva je dobila priliku da od Novog Beograda, potpuno asfaltiranim novim Mostom preko Ade, pređe na desnu obalu kod Beogradskog sajma. Ostalo je, kako kažu izvođači, samo još postavljanje saobraćajne signalizacije. Svečno otvaranje planirano za Novu godinu.

video sa voznje

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/1131/Video+dana/1008172/Prva+vožnja+preko+Ade.html

RTS - vaše pravo da vozite u kontra smeru :D

relja":14ievb8x je napisao(la):
Igore, jel se forum hostuje na serveru SUP-a Novi Beograd, odeljenja za dokumenta građana? :D
Sto jel zbog usporenosti koja traje neko vreme vec :) Pravo da ti kazem ja sam pre par meseci bas u SUP-u NBG odradio produzavanje vozacke za 5 minuta i ako nisam stanovnik nbg ali mi je bilo usput tako da im nisam nasao zamerku

izvinjavam se za kraci off

Po Večernjim Novostima svečano otvaranje 29. decembra!

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:357584-Pri-kraju-radovi-na-mostu-preko-Ade

SVEČANO OTVARANJE GRADSKE vlasti još nisu saopštili zvaničan datum otvaranja mosta, ali kako „Novosti“ nezvanično saznaju, svečana ceremonija biće upriličena 29. decembra. Te večeri, kolos preko Save, u duhu novogodišnjeg praznika, zasijaće kao jelka, a na obodima mosta već su postavljeni reflektori, za, do sada neviđeno dekorativno osvetljenje u prestonici. Pre nego što se prvi automobili pred "najluđu noć" pređu preko kolosa na Adi, ćuprija će u četvrtak biti zvanično "krštena" u Skuštini grada.

Igor":2k9y1ue8 je napisao(la):
relja":2k9y1ue8 je napisao(la):
Sto jel zbog usporenosti koja traje neko vreme vec :) Pravo da ti kazem ja sam pre par meseci bas u SUP-u NBG odradio produzavanje vozacke za 5 minuta i ako nisam stanovnik nbg ali mi je bilo usput tako da im nisam nasao zamerku

izvinjavam se za kraci off

Srećom, nisam imao skoro potrebu da svraćam, ali još dugo pamtiti "padove sistema" :rolleyes:
Drago mi je da se nešto promenilo.

I šta smo na kraju zaključili? Vredi li ga puštati u saobraćaj, ili ćemo ga rušiti? :p
Šalu na stranu, nego ne mogu da se otmem jednom utisku vezanom za licitiranje oko datuma otvaranja mosta. Struka je, nema tome ni nedelju dana, rekla da će radovi biti gotovi 16. decembra. Nisam kompetentan da dajem stručne procene, ali kontinuirano praćenje ovog projekta od početka izgradnje do danas mi daje za pravo da primetim da su planirani radovi neophodni za otvaranje mosta mogli biti okončani u par narednih dana. To bi se verovatno i ostvarilo, da je 15. decembar ostao zacrtani rok za puštanje mosta u saobraćaj. Možda bi se taj rok prolongirao za maksimalno nekoliko dana. Ovako, imam utisak da ćemo u narednom periodu prisustvovati kontrolisanom usporenju radova, kako bi se vrhunac iščekivanja i uzbuđenja poklopio sa dočekom Nove godine. Odluku su verovatno doneli isti oni koji su odlučili da se izdvoje dodatna sredstva za ubrzanje radova. Ali dobro, preći ćemo i preko ovog paradoksa. Nije ni prvi, ni poslednji.

Vrh