Bobb":tgk7bx0l je napisao(la):Pa šta je toliko čudno ako se zove most preko Ade ililti ostrva?
http://en.wikipedia.org/wiki/Islandbridge
čak i nije nešto originalno.
Ako im je most na Adi nepravlno, što verovatno i jeste, most 'Ada' je ok, engleska verzija Ada bridge. U svakom slučaju pametnije nego po bilo kojoj ličnosti. Trebalo bi mi malo da odučimo narod od kulta ličnosti, bilo koliko ona bila zaslužna ili ne. Bar za neko vreme.
vucko":33w748iy je napisao(la):Ispravljen sam.Hvala Dzone! Ali eto tuge sto nije negde blize centru gde bi ga vise ljudi videlo i zapitalo se koji je to gospodin.
Такође, постоји и улица Арчибалда Рајса.vucko":2xz5pkp4 je napisao(la):Ne bih se slozio,mislim da bi i most Arcibalda Rajsa takodje bio dosta neutralan i da ne bi imao niko da se buni oko njega jer nema stanovnika Srbije da ga ne ceni.Posto nemamo ni spomenik za njega,mogli smo mu podariti ovaj most.
Wile E. Coyote":2girkt6x je napisao(la):Такође, постоји и улица Арчибалда Рајса.vucko":2girkt6x je napisao(la):Ne bih se slozio,mislim da bi i most Arcibalda Rajsa takodje bio dosta neutralan i da ne bi imao niko da se buni oko njega jer nema stanovnika Srbije da ga ne ceni.Posto nemamo ni spomenik za njega,mogli smo mu podariti ovaj most.
blagoje":3gh4up74 je napisao(la):Izgleda da je na mostu u toku postavljanje habajućeg sloja asfalta:
Zato što niko nije siguran šta bi se onda desilo, a to je jako nepopularno sada pred izbore .jlaki":irii82sx je napisao(la):A što ne sruše te pomoćne stubove više?
vucko":3adfegwy je napisao(la):Ne bih se slozio,mislim da bi i most Arcibalda Rajsa takodje bio dosta neutralan i da ne bi imao niko da se buni oko njega jer nema stanovnika Srbije da ga ne ceni.Posto nemamo ni spomenik za njega,mogli smo mu podariti ovaj most.
Bilo kako bilo, iako se otvori koji dan kasnije, za nas, koji smo daleko od Beograda, neka neko napravi slikice mosta u funkciji, kad se otvori za saobracaj. Mnogo ce nam znaciti! :kk:Pegasus":2r74uuen je napisao(la):Danas na Beogradskoj Hronici je bila reportaza gde su prepesacili ceo most ,trebalo im je 30min setnje , kazu otvaranje mosta ce biti za 20ak dana .
Prikazali su asfaltiranje zadnjeg sloja koje kazu traje vec nekoliko dana, ali da mogu da ga rade samo par sati dnevno zbog vremenskih prilika.
Meni i dalje svuci neverovatno da ce stici da dovrse sve za tih 20dana ,a bilo bi jako znacajno zbog novogodisnjih guzvi, posle u Januraru zbog zimskog raspusta, zimskih odmora, hladnog vremena svakako bude znacajno manje saobracaja u Beogradu do sredine februara cak i pocetka marta...
nine wrote:
Ja znam da je to most na Adi ali me zanima kako će se zvati most?