Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

Нова вест о току радова на мосту и прилазним путевима на www.savabridge.com

[box]Спајање јужних приступних путева УМП-а са мостом на Ади у оба смера

У понедељак 14. новембра 2011 бетонирано је последње од 14. поља мостовске конструкције на траси УМП-а, дужине 16м, на левом коловозу у смеру ка северу. Тиме је комплетирана изградња 365м дуге трасе УМП-а у оба смера у оквиру петље Радничка и остварена двосмерна веза са новим мостом на Сави.

Тренутно се интензивирају завршни радови на овим конструкцијама УМП-а, укључујући хидроизолацију, монтажу венаца, заштитних ограда и система одводњавања. На нивоу испод конструкције УМП-а, назиру се контуре денивелисаног кружног тока где ће 23. новембра бити бетониран трећи сегмент носеће конструкције од укупно 5. Завршено је извођење свих осам шипова за фундирање степеништа и лифтова за аутобуске станице које ће се налазити изнад кружног тока.

Након постављања првог слоја асфалта на целој дужини моста, јужној (силазној) рампи 4 и северној (узлазној) рампи 5, на преосталим прилазним рампама приводе се крају радови на хидроизолацији, монтажи New Jersey баријера и ивичних венаца. На самом мосту изводе се електро радови и монтажа цеви за одводњавање у сандуку, бетонирање заштитног бетонског слоја у зони железнице и пешачко-бициклистичких стаза, као и монтажа ограде. На задњем и главном распону моста започела је монтажа стубова за јавно осветљење, док се истовремено одвија друга фаза преднапрезања косих каблова и монтажа дампера на истим.

news48.jpg
[/box]

Ђилас у изјавама поводом потписивања ове изјаве о сарадњи о изради пројекта :) рекао и да смо ”нови мост исто сањали, па ће ето бити отворен за мање од два месеца.”

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1477598

Djordje":j1hj3506 je napisao(la):
Ђилас у изјавама поводом потписивања ове изјаве о сарадњи о изради пројекта :) рекао и да смо ”нови мост исто сањали, па ће ето бити отворен за мање од два месеца.”

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1477598
Hm, dobro si ovo zapazio. Iz ovoga se može zaključiti da će most biti otvoren najdalje do 17. januara 2012. godine! :)

Slažem se u potpunosti! To je bio i moj raniji predlog,slika u Evrovizijskoj razmeni u novogodišnjoj noći sa novog mosta,vatromet a la Sidnej.
Od Kineza za takav vatromet možemo dobiti upola cene ili donacije.. :D

Somi303":114lo1ww je napisao(la):
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:353916-Most-na-Adi-u-ponedeljak-dobija-ime
"Građani su predložili naziv "Harfa", "Žirafa"..." :shok:
Буде ли се тако звао скочићу са истог! :bash: :bash: :bash:

nisam zagriženi vernik al mislim a taj sam i predlog i prosledio nadležnima, most je sastavljen 08.08.2011 baš na letnju Sv Petku ja im predložio da se tako zove zbog neke simbolike al izgleda nema ništa od toga

bas steta dragane, zaista ne znam nikga ko je vise zasluzio da most nazovemo po njemu, tj njoj... eventualno onaj sto je pilonom proburazio azdaju

dragan44":2rkgxh0n je napisao(la):
Somi303":2rkgxh0n je napisao(la):
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:353916-Most-na-Adi-u-ponedeljak-dobija-ime
"Građani su predložili naziv "Harfa", "Žirafa"..." :shok:
Буде ли се тако звао скочићу са истог! :bash: :bash: :bash:

nisam zagriženi vernik al mislim a taj sam i predlog i prosledio nadležnima, most je sastavljen 08.08.2011 baš na letnju Sv Petku ja im predložio da se tako zove zbog neke simbolike al izgleda nema ništa od toga

Ма све је боље од овога :)

Najbolji je trenutno aktuelni naziv koji ima najvise sanse a to je MOST PREKO ADE, kad pogledas nema boljeg i jednostavnijeg naziva. Naslusasmo se svakakvih gluposti i naziva, neke harfe i sl. ali cini se da je ovaj najefektniji ako vec ne mogu da se dogovore po kojoj licnosti bi mogao da dobije naziv, a izgleda da ne mogu.

Које год име да му дају ја ћу га звати МОСТ НА АДИ , а верујем да нисам једини ;)

ЈЛаки, ниси у праву и нико не лаже, а ти ниси пратио на часу ! "Мосту на Ади" :kk: ће се кумовати сад у понедељак, 21. новембра, а и сам знаш да мора да прође одређена процедура за добијање званичног имана, а за коју је задужена комисија за именовање улица и тргова. У понедељак је седница ове комисије.

Ево текста из "Новости" који то лепо објашњава:

"Ozirisov most" Svako ko se vozio BGVozom ovih zadnjih sunačnih dana, mogao je da vidi spektakularni zalazak sunca iza mosta koji dočarava Keopsovu piramidu.. :vops:

tzoran":2ul70keo je napisao(la):
Neka neko proba na press u da ostavi komentar koji nije u duhu ovacija i podrske đilasu&co :blah:
Zanimljivo je da se 15 decembar više ne pominje kao rok puštanja mosta u saobraćaj. Gde li odoše onih par desetina miliona evra za ubrzavanje radova ? Pošto već probijaju drugi rok (prvi je odavno prošao) hoće li neko da odgovara zbog toga ? :dil:
Da li su predviđeni neki penali za kašnjenje ubrzanja radova i da li je to kašnjenje veće nego što je trebalo biti ubrzanje?
Ako situacija ne može fizički da se reši, uvek može da se uzme kredit za ubrzanje distribucije informacija o ubrzanju i kašnjenje informacija o kašnjenju radova. :p

2012":23jw5dzl je napisao(la):
"Ozirisov most" Svako ko se vozio BGVozom ovih zadnjih sunačnih dana, mogao je da vidi spektakularni zalazak sunca iza mosta koji dočarava Keopsovu piramidu.. :vops:
Bravo :D

2012":3feslk1v je napisao(la):
A i posto nas je kostao kao egipcane piramida, podrzavan projekat. Da se secamo nasih gradskih faraona, tj oca

А и користиће нам колико и тадашњим Египћанима пирамиде.

Поради мало на српском језику а сигурно нећемо да будемо срећни што су спуцали 500 милиона евра (које ћемо ми да враћамо) на булевар од 3км.

Иначе,имам информације да челик коришћен на мосту није нерђајући и да ће због тога бити огромни трошкови одржавања.ако га уопште и буде.

Vrh