Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

blagoje":9ybjavuv je napisao(la):
relja":9ybjavuv je napisao(la):
Na kojem mestu se postojeća tramvajska mreža uključuje na most? Da li može podsetnik?

Vidi se na ovoj slici:

100618-RADNICKA-02.jpg

Hvala, nisam bio na tom času.

Kako je iko mislio da se između ovih stubova i kružnog toka sprovede metro, nije mi jasno.
Još kada se zamisli u tri dimenzije, postaje još čudnije.

Dakle,sa stare strane Beograda ce zavrsiti konstrukciju za prugu dok se sa strane NBG koliko razumeh nece ni zapocinjati jer nema stubova niti ce ih biti ove godine?

Tragično, zaista je tragično koliko je love spucano u sve ovo samo zbog 2 koloseka koja su ukrala ovom gradu spuštanje na reke. :(

vucko":3aompg5o je napisao(la):
Dakle,sa stare strane Beograda ce zavrsiti konstrukciju za prugu dok se sa strane NBG koliko razumeh nece ni zapocinjati jer nema stubova niti ce ih biti ove godine?

Pretpostavljam da je konstrukcija za šinski prevoz deo ugovora sa "Primorjem" vezano za petlju u Jurija Gagarina. I ovako u stvarnosti dobar deo te petlje radi PORR.

Evo u međuvremenu pronađoh i ovo:

[box]Na povećenje cene, kako nam je rekao Nenad Bajić iz Direkcije za građevinsko zemljište, uticale su i promene u tenderskim uslovima.

- U ugovor sa firmom "Primorje" ušla je i izgradnja kompletne trase beogradskog metroa na novobeogradskoj strani sa stanicom, što u prvobitnom tenderu nije bio slučaj - kaže Bajić.Takođe, postavljen je i dodatni uslov ponuđačima da deo petlje, odnosno rampa broj 6, bude završena do kraja ove godine kako bi se uklopila sa završetkom radova na mostu.[/box]
http://www.predmer.npnetwork.co.rs/...1_Izgradnja_petlje_skuplja_5_miliona_evra.htm

Jel' to on pomenu metro?

blagoje":pn8p6mhz je napisao(la):
....

[box]Na povećenje cene, kako nam je rekao Nenad Bajić iz Direkcije za građevinsko zemljište, uticale su i promene u tenderskim uslovima.

- U ugovor sa firmom "Primorje" ušla je i izgradnja kompletne trase beogradskog metroa na novobeogradskoj strani sa stanicom, što u prvobitnom tenderu nije bio slučaj - kaže Bajić.Takođe, postavljen je i dodatni uslov ponuđačima da deo petlje, odnosno rampa broj 6, bude završena do kraja ove godine kako bi se uklopila sa završetkom radova na mostu.[/box]
http://www.predmer.npnetwork.co.rs/...1_Izgradnja_petlje_skuplja_5_miliona_evra.htm

Jel' to on pomenu metro?

Jel mi to imamo projekat za metro za koji niko još nije čuo?

tzoran":2hvfgj7j je napisao(la):
ftj":2hvfgj7j je napisao(la):
Ne vidim bolje rešenje. Tj. vidim al ono uključuje ukidanje železničke pruge.
"Samo" je trebalo ukopati šine pet metara u zemlju.
"Само" је требало склонити те шине. :blah:
Kartograf":2hvfgj7j je napisao(la):
Tragično, zaista je tragično koliko je love spucano u sve ovo samo zbog 2 koloseka koja su ukrala ovom gradu spuštanje na reke. :(
+1 је мало за ово. :(
relja":2hvfgj7j je napisao(la):
Имамо пројекат за белам. :blah: Пројекат за метро за који смо чули (Јовинов) не укључује овај мост.

Reljo,ovo je super ako ce staviti stanicu!Jer primorje radi samo deo deo do polovine bloka gde je stanica NBG i parking.Sto znaci da ce tu negde biti stanica tramvaja na koju se zalih da fali :kk:

Ја уопште не разумем ове рендере и најаве у медијима по којима се трамвај са Бановог Брда прикључује на мост. Ко је то и где одлучио? То мора негде да пише, у Дирекцији за изградњу града, у одлукама Скупштине града, или тако негде.

Пројектни захтев да се метро (под чиме се углавном подразумева ЛРТ, ал’ добро) качи на мост је сасвим јасан.

Djordje":1vatnajz je napisao(la):
Пројектни захтев да се метро (под чиме се углавном подразумева ЛРТ, ал’ добро) качи на мост је сасвим јасан.

Ali, ako piše jedno, podrazumeva se drugo, a izvede nešto treće onda ili nije jasan i precizan, ili ne vredi ni kao toalet papir :p

edit:

U stvari, u pitanju je modifikovani princip "Projektuj i izvodi", tzv. "Izgradi pa planiraj".

Djordje":1dipckni je napisao(la):
Шта је ту добро? Да нам подвале трамвај назван белам уместо метроа?
relja":1dipckni je napisao(la):
U stvari, u pitanju je modifikovani princip "Projektuj i izvodi", tzv. "Izgradi pa planiraj".
Ја сам то одавно назвао "салвет-пројектовање". Што време више одмиче, све више ми се чини да је то адекватан израз свега што се дешава.

Djordje":21tnu0zj je napisao(la):
Ја уопште не разумем ове рендере и најаве у медијима по којима се трамвај са Бановог Брда прикључује на мост. Ко је то и где одлучио? То мора негде да пише, у Дирекцији за изградњу града, у одлукама Скупштине града, или тако негде.

Od samog pocetka je tramvaj bio u najavi kao sastavni deo projekta ali ovo sa metroom je sigurno greska, gde tu da prolaze i tramvaj i metro

jedino grandioznije i vece od samog mosta, koji mi je btw skroz ok, je kolicina gluposti i bezobrazluka i neodgovornosti vezana za ceo projekat. od online ankete za izbor resenja do cinjenice da treba da je skoro gotov a mi i dalje ne znamo cemu ce da sluzi

Ili ti netransparentnost.A glavna je oko novca i kredita.Onaj kredit EBRD odobrava 11 oktobra,pa cemo videti koliko i teranje tramvaja preko mosta kosta.

Nisu ni pomenuli da ce dodatno kostati postavljanje sina za tramvaj na most.Valjda su makar uracunali sljunak kao podlogu na mostu za sine u sastavnu cenu mosta.

vucko":2zb44hli je napisao(la):
Ili ti netransparentnost.A glavna je oko novca i kredita.Onaj kredit EBRD odobrava 11 oktobra,pa cemo videti koliko i teranje tramvaja preko mosta kosta.

Nisu ni pomenuli da ce dodatno kostati postavljanje sina za tramvaj na most.Valjda su makar uracunali sljunak kao podlogu na mostu za sine u sastavnu cenu mosta.

Mozda ce biti neke nebeske pravde ako im sve ovo sa mostom pomogne da IZGUBE izbore :D

Cela ova zurba, zbrzavanje, fuserenje, palamudjenje. I ja kazem AKO, ko ih ***, ako misle da kupuju izbore tako sto ce pljunuti silne pare samo da bi se most zavrsio samo par meseci ranije, plus silne bacene pare koje idu svaki put kad se nesto "radi pa projektuje"... a o podmetanju tramvaja za metro da ne govorim. Ako se ovaj narod sada opametio da najzad ne naseda bice to jako dobar znak.

JohnyBgood":2737g8y7 je napisao(la):
vucko":2737g8y7 je napisao(la):

Mozda ce biti neke nebeske pravde ako im sve ovo sa mostom pomogne da IZGUBE izbore :D

Cela ova zurba, zbrzavanje, fuserenje, palamudjenje. I ja kazem AKO, ko ih ***, ako misle da kupuju izbore tako sto ce pljunuti silne pare samo da bi se most zavrsio samo par meseci ranije, plus silne bacene pare koje idu svaki put kad se nesto "radi pa projektuje"... a o podmetanju tramvaja za metro da ne govorim. Ako se ovaj narod sada opametio da najzad ne naseda bice to jako dobar znak.
Most je trebao biti gotov u septembru.Rekoh vec da stoji i dalje tabla mostu.Dakle kasne 6 meseci sa radovima,ali je placeno dodatno od strane grada da se 3 meseca zavrsi ranije umesto da se naplate penali alpini porr zbog kasnjenja.

Em nisu naplatili alpini, pa kao slag na tortu jos i platili za ova 3 meseca. Sto je mnogo mnogo je brate ko zna sta ce jos sve vremenom da isplivava na povrsinu..

relja":gw8ka8dy je napisao(la):
blagoje":gw8ka8dy je napisao(la):
....

Jel' to on pomenu metro?

Ja sve vreme ponavljam da ovim mostom dobijamo nase prve kilometre metro koridora ali niko da shvati to do sad.

Takodje kad sam rekao da stanica koja je na mostu ima sve karakteristike metro stanice, ljudi su pricali kako je to samo slika i kako to nece biti metro stanica vec stanica gde moze 3 tramvaja da stane.

Kako mislis stanica na mostu?Nema stanice na mostu.Ima stanice na petlji radnicka i eventualno ako je ovo tacno iz reljinog posta stanica izmedju petlje jurija gagarina i depoa gsp-a.

Pa na tu stanicu sam mislio, na petlji radnicka, lose sam se izrazio pardon.

Ne bi oni ulozili toliko para da naprave ultra modernu nadstresnicu zastakljenu sa strane za tramvaje vec bi postavili obicno stajaliste kao sto je slucaj na bulevaru Kralja Aleksandra.

spatiotecte":332axvqa je napisao(la):

Ne bi oni ulozili toliko para da naprave ultra modernu nadstresnicu zastakljenu sa strane za tramvaje vec bi postavili obicno stajaliste kao sto je slucaj na bulevaru Kralja Aleksandra.
To je za sad samo kompjuterski render kao i na svim projektima, ko zna kako ce stvarno izgledati

spatiotecte":2wsjbstg je napisao(la):

To rade zbog sizofrene situacije u o kojoj pominju metro preko mosta,pa onda tramvaj u svakoj drugoj situaciji i tako u krug.Stavljaju takvu stanicu jer sve u vezi ovog mosta mora biti grandiozno a ne zato sto ce 2033 tuda da proteraju metro ili neku godinu ranije.

stf":1i20iy54 je napisao(la):
JohnyBgood":1i20iy54 je napisao(la):
Ako se ovaj narod sada opametio da najzad ne naseda bice to jako dobar znak.
Veruj mi...nije.... :(
sa dosta ljudi sa kojima sa pričao misle da je đilas trenutno najbolji na našoj političkoj sceni....

imaju neku glupu izreku da svi kradu ali da makar za đilasom nešto ostaje.....

MilisaV":2go9p4h2 je napisao(la):
stf":2go9p4h2 je napisao(la):
JohnyBgood":2go9p4h2 je napisao(la):
Ako se ovaj narod sada opametio da najzad ne naseda bice to jako dobar znak.
Veruj mi...nije.... :(
sa dosta ljudi sa kojima sa pričao misle da je đilas trenutno najbolji na našoj političkoj sceni....

imaju neku glupu izreku da svi kradu ali da makar za đilasom nešto ostaje.....

Hm, pa ne znam, kod nas ko god nesto uradi je lopov! Neverovatni smo mi narod. A k'o sto tii rece, bar ce za Djilasom nesto ostati, a to mozemo i da vidimo bogami. Takvu gradjevinu Beograd nije imao, bilo kako bilo, :)

Vrh