relja
Professional
- Učlanjen(a)
- 13.12.2006.
- Pohvaljen
- 18.687
JohnyBgood":2a73exi2 je napisao(la):Nepovoljna lokacija za metro?!
Po meni potreba ne za jednom nego za vise linija metroa postoji u celom krugu Zemun-Bezanija-rubni blokovi-Banovo Brdo-Banjica-vrh Ustanicke-Karaburma. STA GOD DA mi das od linija metroa u tom prostoru, istog trenutka uzimam! Pogotovo kad ti se nesto kao sto je ovde deonica ZstNbg - Raskrpetlja "daje" prakticno za dzabe onog trenutka kad zavrsis most.
I kukati da ti vise treba nesto kroz Terazijski greben je neozbiljno, jer ti se TO ne nudi za dzabe. A ironija je da onog trenutka kad dobijes bar nesto od metroa, istog trenutka ti rastu sanse da ono oko cega si se prenemagao decenijama najzad i pocnes ozbiljno da radis.
Da to naprave istog trenutka bi glavna tema u gradu postala, "a kad ce da produze do Banovog Brda", "Do Arene/Sava Centra/Opstine Novi Beograd", i naravno "a gde premostiti reku". Sada su to samo akademske rasprave za nas na ovom sajtu i po raznim kuloarima, ali da se izgradi ta jedna j***na deonica ta tema bi najzad usla svakodnevnu a i politicku raspravu. Oko toga bi se i BIRAO gradonacelnik. To nisu male stvari.
Nisam baš razumeo tvoj post, niti baš shatam tvoju ovakvu reakciju. Ovo nije mesto na kojem se donosi odluka o metrou, zar ne?
Lokacija je nepovoljna, zato što, da bi metro došao do mosta, mora da prođe kroz slabije naseljene i privredno iskorišćene delove Beograda - pri tome mislim na broj zaposlenih na određenom području.
Niti jedan plan razvoja Beograda ne podrazumeva raseljavanje Senjaka i Dedinja zbog masovnog stanovanja i komercijalnog prostora, zar ne? Potez to ne opravdava.
Trasa ispod pravca Bulevara kralja Aleksandra, preko Terazija do Zemuna je pravac na kojem je metro jednostavno - potreban sada. Izgradnja metroa na pravcu gde je on manje opravdan samo radi gradnje metroa, po meni nije ozbiljan izbor.
Da, nama jesu potrebne 3 linije, ali takođe, naše trenutne mogućnosti su 0 linija, pa ako ćemo da se stisnemo i zadužimo, hajde da to jednom uradimo za nešto što će da reši konkretan transportni problem.