Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

Danas palim na beer fest. Posle duzeg vremena videcu ga uzivo. Jupiiiii. :)))

Off topic: Gde je ta kafana u kojoj se sastaju beobuldovci? Blage veze nemam.

Vrlenija, bravo za postove i principijelan stav! U ovoj zemlji nece biti bolje dok se ne uozbiljimo kao drustvo. Ako se norme i propisi tretiraju fakultativno, pa jos od strane drzave - dakle od onih koji bi trebalo da budu GARANTI postovanja normi, onda nema ni normi ni propisa, pa nije ni cudo da imamo haos kakav imamo.

Hiljadu puta sam leteo avionom i, hvala dragom Bogu, nikada nije bilo nikakve stvarne potrebe za zavezanim pojasem pri sletanju i uzletanju ali ipak pojas se vezuje i tacka. Isto tako, mislim da bi ogroman broj putnika voleo da razgleda pilotsku kabinu pa se takve "ture" ipak ne organizuju, svejedno sto u ogromnoj vecini slucajeva "ne bi nista bilo".

Norme i propisi postoje iz dobrih razloga i ovo ponasanje po sistemu "ma nece nista biti" i "lako cemo" je jednostavno infantilno. Kad odrastemo kao drustvo tek onda ima sanse da nam bude bolje.

vucko":3awkefvu je napisao(la):
1461594_maketa_mosta_v.jpg

Макета моста преко Аде биће изложена у Кнез Михаиловој 5

Макета моста преко Аде са приступним саобраћајницама са чукаричке и новобеоградске стране биће, како је најављено, изложена од сутра до средине септембра у приземљу бивше Робне куће „Београд”, у Кнез Михаиловој 5. Тако ће сви Београђани моћи да виде како ће изгледати овај по много чему јединствен грађевински подухват.

Макета је урађена у размери 1:1.000 и садржи више хиљада делова. Аутору Владану Јовановићy било је потребно три недеље да је састави.

Мост на Ади спојен је 8. августа, а протеклог викенда био је отворен за све посетиоце који су желели њим да прошетају. Радови су настављени и мост ће, како је најављено, бити отворен за саобраћај у децембру ове године.

JT koja monster-petlja sa desne strane Save! Na slici se lepo vidi zasto to cudo toliko kosta.

Strpljiv":1n5wvcg8 je napisao(la):
Cujte i pocujte :))))
Jutros sam isao vozom na posao i video da je prvi segment celicnog vrha dovezen do samog pilona. Napokon je pocelo..... :gobb:
Jeste video danas,i ceo je od inoxa ima da sija na suncu žešće.. :kk:

Wile E. Coyote":2bv8tzx4 je napisao(la):
Такође, да се приметити и веза мост&ББ-Раковица. :rolleyes:

Stvarno nema sta nema sa desne strane reke. I sama petlja sa vojvode Misica i Radnickom ne bi bila prosta zbog skucenog prostora, a tu se jos isprecila i zeleznicka pruga, tramvaj (u raznim pravcima a treba ga jos i popeti na most), Topciderska reka, veza Pozeska-Drajzerova. Ludilo.

Zanima me i da li ce (i kako) pesak ili biciklista na kraju uopste moci da ode sa Banovog Brda u grad? Ili do Konaka? Ovakva monster petlja mora da bude zesce neprijateljska za te sporije vidove saobracaja...

JohnyBgood":9bat877m je napisao(la):
Zanima me i da li ce (i kako) pesak ili biciklista na kraju uopste moci da ode sa Banovog Brda u grad? Ili do Konaka? Ovakva monster petlja mora da bude zesce neprijateljska za te sporije vidove saobracaja...

Idem tuda bar jednom nedeljno pesaka. Za sada sem tramvajskim sinama nema niti jedne druge mogucnosti. Sto me jos vise plasi, nema je ni u najavi...

dr strangelove":vzy206ti je napisao(la):
vrlenija ti bash imas previse slobodnog vremena :shok:

Nažalost nije tako.

Žao mi je što sam se ovoliko zaneo trebalo je ranije da se zaustavim.

Izvinjavam se na opširnosti.

Želeo sam samo da ukažem na mogući problem.
Šta da radim kada su me suviše indoktrinirali na mestu gde se stiču ta dva slova koja i ti imaš ispred imena , naročito oni sa Medicine rada.

U svakom slučaju ko se povredio, a takvih je sigurno bilo i pregledao kod lekara ( sa pisanim izveštajem ), može da pokuša da to naplati. Verujem da će to lako uspeti verovatno povoljnim vansudskim poravnanjem kako se ne bi slučaj provlačio po sudovima i medijima.

Verovatno je neko POTPISAO da ovo mesto nije gradilište i time preuzeo ODGOVORNOST na sebe.
Činjenice su da su radovi obustavljeni, označene putanje i uvedeno obezbeđenje. Da li je to dovoljno da ovo mesto proglase za sigurno i da nije gradilište nije na meni da sudim.
Eventualni problemi su na onome ko je potpisao.

U ime pomirenja skenirao sam vam jednu vest iz današnjih novina ,,Pančevac" koje su mi igrom slučaja došle danas u ruke.

siljak-za-adu.jpg

Za lakše čitanje imate ovde

I da dodam.
Prošlu noć se stvarno ozbiljno radilo na izlaznoj petlji na NBG strani.
Beton se izlivao pod reflektorima bez prekida, na mestu koje su takođe noć pre toga i ranije priprmili.

Toliko od mene o ovome.
Odoh sada na pivo da ,,smirim živce"
Pozdrav svima!

Veći deo dana proveo sam na Kalemegdanu, pa sam, usput, sve vreme motrio na most :) : Video sam da je kran, bar kako se to činilo odande, peo i spuštao radnike sa vrha pilona, nešto se radilo, pretpostavljam za metalni vrh... Inače, strendžeri merkaju most sa Kališa, sviđa im se, eto bar neka korist od skupog dizajna...

Pozdav svima.

Vidim da se dosta diskutuje o "otvaranju" mosta za javnost u toku izgradnje. Stekao sam utisak da dosta ucesnika foruma smatra da je to nesto neobicno, cak i opasno. Ako politicki marketing ostavimo po strani (u prethodnim postovima je neko dobro objasnio vezu izmedju politicara i onoga cime se mogu pohvaliti :) ) onda je ovaj naci komunikacije najbolji naci da se javnost upozna sa detaljima izgradnje velikih (mozda u buducnosti i manjih) gradjevinski projekata. Po mom misljenju pozitivno.

U Ceskoj je to potpuno normalna stvar. Svaki veci gradjevinski projekat ima nekoliko tzv. "dana otvorenih vrata". Tada je gradiliste u znacajnoj meri otvoreno svim posetiocima. Gradiliste je ogradjeno (na slican nacin kao prosle nedelje na mostu) a slemovi nisu obavezni osim u pojedinim delovima gradnje tunela!

Evo primera:

1. Produzetak metroa (trasa A) - ako nekog interesuje cime se buse tuneli za metro nek pogleda ceo snimak.

http://www.youtube.com/watch?v=ojy8E_l3_LQ

2. Gradnja tunela "Blanka" - kako kazu najveci gradski tunel u evropi
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/do...-v-tunelu-blanka-prilakal-tisice-navstevniku/

3. Gradnje obilaznice oko Praga
http://www.praha12.cz/vismo/galerie2.asp?id_galerie=1103&p1=68&vol_stavzobrazeni=2

Iskustvo iz CR preneseno na ono sto sam mogao videti na mostu na Adi:
"Dan otvorenih vrata" - sasvim normalna stvar - odlican potez ako stignu da otvore most u roku :) inace im ova dva dana niko nece oprostiti.
Bezbednost na gradilistu - ista a mozda i veca nego u CR
Prisustvo politicara - opet veoma slicno kao CR (obilaznicu, pun profil, 21km su otvarali Predsednik drzave, Ministar saobracaja i Gradonacelnik :)

JohnyBgood":7teas6hb je napisao(la):
Wile E. Coyote":7teas6hb je napisao(la):
Такође, да се приметити и веза мост&ББ-Раковица. :rolleyes:

Stvarno nema sta nema sa desne strane reke. I sama petlja sa vojvode Misica i Radnickom ne bi bila prosta zbog skucenog prostora, a tu se jos isprecila i zeleznicka pruga, tramvaj (u raznim pravcima a treba ga jos i popeti na most), Topciderska reka, veza Pozeska-Drajzerova. Ludilo.

I to nije sve. Najgora su okrugla spremista nafte koja se zbog podzemnih i nadzemnih instalacija ne mogu izmestati niti im se, zbog bezbednosti, sme prici sa infrastukturom. To znaci da se sve ono mora nagurati u mali prostor izmedju njih i brda. Otuda izduzen oblik petlje i neobicne, izvijene putanje pristupa petlji.

JohnyBgood":1egjanqy je napisao(la):
JT koja monster-petlja sa desne strane Save! Na slici se lepo vidi zasto to cudo toliko kosta.

A da vidite drugu stranu reke! Ja sam samo na jednom mestu pronasao stidljivu i nejasnu napomenu da se most - ili bar njegov produzetak - zavrsava kod TOSINOG BUNARA !!! To vam je pocetak onog brda u Zemunu. Dakle treba da se napravi put koji ce da predje IZNAD citavog Novog Beograda. Sitnica.

Stvarno nisam siguran da li je ovo tacno, pa bi bilo lepo da neko pogleda o cemu se radi.

И даље нико на прави начин није прокоментарисао постојање везе ББ-Раковица на макети. Знамо да је неће бити. Или су можда и ту нешто у последњем тренутку променили?

Nece biti te veze prema izmenama plana detaljne regulacije osim ako direkcija nesto drugacije nije predvidela a da nije uslo u izmene. Uostalom jeste li gledali rendere radnicke petlje ;)

@Zuma
Шалиш се. Па, о чему се пише у читавој овој теми на претходних, скоро, четиристо страница.

Licnoja":3iyorm32 je napisao(la):
Iskustvo iz CR preneseno na ono sto sam mogao videti na mostu na Adi:
"Dan otvorenih vrata" - sasvim normalna stvar - odlican potez ako stignu da otvore most u roku :) inace im ova dva dana niko nece oprostiti.
Bezbednost na gradilistu - ista a mozda i veca nego u CR
Prisustvo politicara - opet veoma slicno kao CR (obilaznicu, pun profil, 21km su otvarali Predsednik drzave, Ministar saobracaja i Gradonacelnik :)

Lepo da se jos neko javio. Ja sam pokusavao da objasnim da se smatra da je to dobar nacin da se gradjanima priblizi njihov grad, da pocnu da osecaju kao da je to sto se gradi njihovo, nesto sto treba da cuvaju svi, da su oni deo celog sistema, neko ko je vazan, oko koga se vredi pomuciti da bi mu se pokazalo sta se sve u njihovo ime radi, kako to izgleda, i kako napreduje. To su evropska iskustva koja su primenjuju u mnogim drzavama EU. Nije u pitanju samo marketinski trik, nego nesto sto se pokazalo da je od stvarne koristi. Naravno da to koristi politicarima, zato se toliko i promovise, ali usput je korisno i za drustvo, a to je sve cemu u modernom kapitalistickom sistemu mozemo da se nadamo: Obostrana korist.

Igor":2r1ohld5 je napisao(la):
Nece biti te veze prema izmenama plana detaljne regulacije osim ako direkcija nesto drugacije nije predvidela a da nije uslo u izmene. Uostalom jeste li gledali rendere radnicke petlje ;)
Знам, то ме је и зачудило кад сам видео макету. :/

uostalom bb je povezano sa rakovicom linijom 50 kao i sa 37. ja da se nalazim na BB sigurno bi odabrao neke od ove dve linije pre nego kružio sa tramvajom. što je najgore te tramvajske šine u rakovici ne prolaze kroz naseljena mesta za razliku od autobusa.

Mislim da ta veza (tj. skretnica) postoji ne zbog veze Rakovice i BB, vec zbog veze Rakovice i Novog Beograda.

U Tosinom bunaru videh danas tablu na kojoj je oznaceno da skretanje desno u Nikole Dobrovica (uzbrdica ka Kosi) vodi ka Novom Sadu, odnosno autoputu. Kad li su je postavili, pitam se. Kad formiraju UMP, tu ima da bude prometno kao na turskom bazaru.

Vrh