Zato što se most ne gradi samo za mene i tebe, nego i za mnoge generacije posle nas. Prostiji most? Apsolutno je suludo štedeti na projektima koji treba da predstavljaju grad decenijama kasnije.Vocar":mpfqn73y je napisao(la):Zašto nije moglo da se o trošku ovog gigantskog mosta preko Ade, napravi prostiji most, a ujedno i da se deo sredstava odvoji za most preko Dunava kod Zemuna?
Ne zavisi direktno od mosta, ali zavisi od lokacije na kojoj je most. Ranije sam predlagao neke druge lokacije i načine premošćavanja Save ( za koje mislim da bi bili svrsishodniji ). Postoje načini da se izbegne gradnja nove mostarke petlje i kojekavih tobogana.Ambassador":1uv514lt je napisao(la):To kakva će petlja biti ne zavisi od mosta, vceć od puteva koji se tu ukrštaju, a možda ti znaš da su drugi projekti predviđali "jeftinije" rešenje. Možda kružni tok kao Slavija?
Lignjoslav":879fqzbu je napisao(la):[ Apsolutno je suludo štedeti na projektima koji treba da predstavljaju grad decenijama kasnije.
Zar nije i Mrka rekao da je najbolja borba protiv recesije izgradnja? Da se išlo tom logikom, Sidnej nikada ne bi imao onaj most, i ne bi se izvukli iz krize onako kako su se izvukli.relja":3jez9yrb je napisao(la):Evo sad slusam na INDEX-u, GO istog tog DS-a koji je gurao, gurao, gurao i progurao pilon, najavljuje da Srbiju u 2009 ocejuju teski dani..mada mislim da su vec nasli utehu...
Linija teskog metroa koja je planirana da ide - kuda? Kako i od kuda ce kompozicija da se penje sa Cukaricke strane, mozda "u krivini"?Ambassador":3ubhhcio je napisao(la):Zašto misliš da metro ne može da ide preko ovog mosta?!?!
Mislim da si pobrkao puno stvari u ovome sto si napisao, ali prvo, daj, razmisli - "sta je rekao drug Mrka" ...mislim, razmisli...citiras i tumacis druga Mrku...Ambassador":3ubhhcio je napisao(la):Zar nije i Mrka rekao da je najbolja borba protiv recesije izgradnja? Da se išlo tom logikom, Sidnej nikada ne bi imao onaj most, i ne bi se izvukli iz krize onako kako su se izvukli.
Znam da si bio sarkastičan i da, i dalje mislim da je ovakav nakaradan most preskup i megalomanski. A ovde su se čule i mnoge druge megalomanske želje poput zgrade od 30 i kusur spratova na špicu ušća.Ambassador":3eq6jwuu je napisao(la):Ja sam bio sarkastičan kad sam pričao o kružnom toku na ovom mestu.
Izvini, jel si ti beše onaj koji je malopre kukao da je most PRESKUP?!?!
eidt: ovde mi se izbrisa tekst, idiotski internet. Tamo ima sasvim dovoljno prostora da ga majstor okrene, uostalom kao sto kazes, metro ionako mora tu malo da uspori, mada ne mogu da se setim da je usporavao kad sam se vozio prek nekog mosta. No, možda grešim.relja":afz3yg7q je napisao(la):Linija teskog metroa koja je planirana da ide - kuda? Kako i od kuda ce kompozicija da se penje sa Cukaricke strane, mozda "u krivini"?
Pa da, ali metro-most je najavljen za drugo mesto - u Savskom amfiteatru.A kao sto rekoh, najavise ovih dana metro-most - u prevodu - most pravljen samo za metro kompoziciju, tj metro kompozicija nece morati da znacajno usporava da bi presla preko mosta (oscilacije), sa blagim usponima na obe strane.
I to je tako u redu? Zanimljivo...Ambassador":1o5ib023 je napisao(la):Mogao je da bude, ali nije.