Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

Kako je krenulo, spajanje dve strane ima da se desi već u julu, a ne u avgustu.

Ali zato do mosta neće moći da se dođe ove godina, kanda, kako je krenulo.

Evo, na naslovnoj Beobuilda piše da je ponovljen tender za izgradnju pristupnih saobraćajnica sa novobeogradske strane. Ovoga puta opet je pobedila slovenačka firma, umesto onog SCT-ja biće PRIMORJE. :shok:

Ne mogu da vam objasnim koliko me je to razbesnelo. Baš sam se juče s prijateljem vozio od slovenačkog primorja u Ljubljanu in slušamo vesti usput - pa oni nemaju pojma šta da rade s tom firmom! Primorje je na rubu propasti, pominje se čak i stečaj, bla bla bla. I kako takva firma može da pobedi onda? Cela slovenačka građevinska industrijaj e u haosu, kao i srpska.
Bolje da su uzeli neku Mostogradnju, ako i dalje postoji, nešto ne verujem da bi bilo veće razlike. :blah:

Kao sto je receno 2 rampe ka jurija gagarina ce biti gotove sigurno dok se zavrsi most.

Dok ce treca rampa i ostatak biti gotovi ako racunamo ovih 400 dana negde u septembru 2012 ako isto tako urade i sa delom na povrsini do tosinog bunara.

4 osnovne rampe će biti gotove do kraja godine, to je evidentno... mislim, lako je pričati napamet, mahati papirima i gledati u monitor iz fotelje, dovoljno je samo otići do gradilišta i videti da je stanje sa te 4 osnovne rampe skroz ok.

Ja sam, međutim, i dalje skeptičan za završetak spajanja mosta i hipodroma.

stf":26zl643u je napisao(la):
Чему толика фрка, коридор 10 чекамо деценијама али мост мора да се заврши до рока, макар сви поцркали.
А успут се додатно задужује да би се убрзала градња. +1 за ово.
edgeman":26zl643u je napisao(la):
Uostalom nema nigde konacnog plana pa mozda bude tu i izmena i doda se ta 4-ta rampa.
Да се није буџило све осим моста, биле би све рампе. Овако, не надам се да ће неко имати памети да схвати да једна рампа ту фали и да ће то правити проблеме у будућности.
relja":26zl643u je napisao(la):
Voleo bih da Vučić pokaže svoju matematiku i dokumente koje tvrdi da ima.

Političko prepucavanje obesmišljava sve razumne argumente.

Verujem da nema ništa, da mu je matematika slaba strana (pravnik) i da će da izađe sa nekim papirima sa površnim i dvosmislenim sadržajima.
Verujem u to zato što sve što oni i inače rade je - kontraproduktivno.
Наравно. Јасно је да је ово предизборни потез, али ће толико да га глупо повуку да ће бити исто као са оним штрајком глађу и стиропором. Нека од стиропора направе понтон преко Дунава кад се Панчевац распадне.
Bobb":26zl643u je napisao(la):
Nemojte, nije ni sve tako crno. Ako montiraju stepenice, moći će bar peške Sava da se pređe. Ako jednom bude moglo i kolima, još bolje... :lool:
Ма, попећемо и трамвај степеницама, ако треба... Шта знају деца шта је 15 тона...

RockerSVK":1ngplgao je napisao(la):
али како видиш, Ђиле тера до краја, па шта буде...
vucko":1ngplgao je napisao(la):
Zbog zavrsetka radova do kraja ove godine smo dali 25 miliona eura vise ako se racuna ono za ubrzanje radova od 20 miliona+5 miliona zbog frke sa SCT-om,jer toliko placamo skuplje Primorje da gradi..
Wile E. Coyote":1ngplgao je napisao(la):
А успут се додатно задужује да би се убрзала градња

Ђиласу сам захвалан на овом мосту, у смислу примера, како нешто у Србији може да се изгради, почевши од саме велелепности дизајна, тако и брзог решавања српских бољки, типа: одложени радови због овог, па оног, па нерешена имовинска питања, те финансије, те не знам ни ја шта и тако у недоглед годинама.

Али форсирати рок по сваку цену, и тако ненормално набијати кредите, и све то ради нечијег ега, па то је криминално. Нормално је да се десе непредвиђења кашњења, и да се рок помери, али ово понашање градских власти баца велику мрљу на цео пројекат. Кењају по свом сопственом добром послу. Као крава кад да 20 литара млека па се ритне и проспе.
Па чекали смо мост 30 година, није никаква фрка да сачекамо још 6 месеци, само да беспотребно не бацамо 29 милиона евра!!!!!!

Ђики, скапирали смо да ниси Мркоњић, само немој више молим те да нас задужујеш!!!!

„Приморје” и званично на петљи у Гагариновој

Према уговору који је јуче потписан са Дирекцијом за грађевинско земљиште и изградњу Београда, словеначка фирма преузела је обавезу да послове заврши у року од 400 дана

Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда потписала је јуче уговор са компанијом „Приморје” која има обавезу да у року од 400 дана изгради комплетну петљу „Јурија Гагарина” и део саобраћајнице од моста преко Аде Циганлије до Улице пролетерске солидарности. На основу уговора, до краја године словеначка фирма је обавезна да изгради саобраћајницу која ће омогућити силазак возила са моста.

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Primorje-i-zvanicno-na-petlji-u-Gagarinovoj.sr.html

Još 46 metara.

32672277.jpg

Hmm..ima da se pregovara..i na kraju će da se izljube.. :kafa: svašta se kaže u predizbornoj kampanji pa onda kasnije kažu da su "loše interpretirani".. :kafa:

стф, мислим да је свима јасно, да елементарно отварање мора бити спроведено тачно до избора. Ђики ће да темпира то тачно за почетак кампање, да привуче што више гласова Београђана ка својој партији. Проста рачуница. И једино што му преостаје је дуг, неће он ваљда да плаћа то из сопственог "ђепа(тм)".

RockerSVK":x2am36s2 je napisao(la):
стф, мислим да је свима јасно, да елементарно отварање мора бити спроведено тачно до избора. Ђики ће да темпира то тачно за почетак кампање, да привуче што више гласова Београђана ка својој партији. Проста рачуница. И једино што му преостаје је дуг, неће он ваљда да плаћа то из сопственог "ђепа(тм)".

Dzaba krece. Cini mi se da ljudi prave veliku razliku izmedju Djilasa i DS-Dulic-and-Co. Glasali bi za prvo na nivoiu grada i tako i tako, otvorio se most 3-6 meseci ranije ili kasnije. A za ovo drugo i na nivou drzave ni pod razno, pa makar otvorili most i sutra.

Iz ovog ugla se most ni ne vidi :)

Maketa je fenomenalna, šteta što nisu objavili fotografiju iz nekog boljeg ugla.

Da li ja to dobro vidim sa slike sa maketom, ili mi se čini da je predviđeno da se tramvajom povežu Banovo brdo i Rakovica?

RockerSVK":1ubvmsmj je napisao(la):
Ђики ће да темпира то тачно за почетак кампање, да привуче што више гласова Београђана ка својој партији. Проста рачуница. И једино што му преостаје је дуг, неће он ваљда да плаћа то из сопственог "ђепа(тм)".
Знам ја зашто он то ради, само наглашавам да у томе толико претерује, да лако може да изазове контраефекат. Па ја бих пре гласо за њега да је рекао: "Људи, каснићемо 6 месеци из тих и тих разлога. Можемо да отворимо мост на време али ако се задужимо још 29 милиона евра."

vucko":1ubvmsmj je napisao(la):
Pa cim izloze maketu trk da vidimo kako su resili NBG stranu.
Макета је феноменална, има и ноћну расвету моста. Свака част овим људима. ЉУбитељ сам макета, и сам их правим, и желео сам и ја да направим Иглу. Једва чекам да је изложе.

JohnyBgood":1ubvmsmj je napisao(la):
Dzaba krece. Cini mi se da ljudi prave veliku razliku izmedju Djilasa i DS-Dulic-and-Co. Glasali bi za prvo na nivoiu grada i tako i tako, otvorio se most 3-6 meseci ranije ili kasnije. A za ovo drugo i na nivou drzave ni pod razno, pa makar otvorili most i sutra.
Исправно размишљање. ЈА сам, нпр. на прошлим изборима тако гласао, за Ђикија у граду, а на нивоу државе против жутаћа. Колики год да је тајкун, способан је, а ови остали су дно. Међутим, почиње жестоко да ме разочарава понашањем, прво са платанима, а сад да зауживањем са 29 милки због хира и обећања.
Ovde se lepo vidi zasto je most manji deo celokupne investicije. Ovde se lepo vidi zasto je most manji deo celokupne investicije.
То ме код критичара моста и нервира, што се хватају да мост кошта 400 милки, а толико кошта цео систем од Пожешке до Белвила. Ево, нађох памфлет СНС-а са упоредном ценом Игле и Вијадукта Милау у Француској. Као, испада да је наш тродупло скупљи, што је глупост. Такво, неозбиљно критиковање иде на руку Ђиласу и ДС. Ако се критикује, дајте, критикујте стварне а не фиктивне промашаје.
Cak mi se cini da je sa hipodromske strane moglo da se ide manje ambiciozno, pogotovo u produzetku Pozeske. Shoot me, ali jg. tako mi se cini.
Могло је то све далеко далеко јефтиније да није у идиотском ГУП-у задржана стара железничка станица. Урбанисти су нам се посрали на град са тим срањем...а нарочито на буџет.

To je to. Pa to je prvi projekat koji je prakticno uradjen i nikada nije bio dovodjen u pitanje i buduci izvodjac ga je imao pred sobom. Dok se za radnicku petlju radilo idejno resenje i projekat

Dakle,ostalo je to resenje.

A evo i tunela kod raskrpetlje za druga Njileta :cool:

stf":ds7akhok je napisao(la):
JohnyBgood":ds7akhok je napisao(la):
Исправно размишљање. ЈА сам, нпр. на прошлим изборима тако гласао, за Ђикија у граду, а на нивоу државе против жутаћа. Колики год да је тајкун, способан је, а ови остали су дно. Међутим, почиње жестоко да ме разочарава понашањем, прво са платанима, а сад да зауживањем са 29 милки због хира и обећања.

Потпуно се слажем. :kk: Без обзира на све, Ђилас је покренуо неке ствари у граду и види се неки напредак. За почетак, расељавање оног свињца под Газелом. Међутим, ово што сада ради му није баш за похвалу. :notok:

stf":ds7akhok je napisao(la):
JohnyBgood":ds7akhok je napisao(la):
Ovde se lepo vidi zasto je most manji deo celokupne investicije. Ovde se lepo vidi zasto je most manji deo celokupne investicije.
То ме код критичара моста и нервира, што се хватају да мост кошта 400 милки, а толико кошта цео систем од Пожешке до Белвила. Ево, нађох памфлет СНС-а са упоредном ценом Игле и Вијадукта Милау у Француској. Као, испада да је наш тродупло скупљи, што је глупост. Такво, неозбиљно критиковање иде на руку Ђиласу и ДС. Ако се критикује, дајте, критикујте стварне а не фиктивне промашаје.

+ и за ово. Ак осе неко сећа, пред изборе 2008. Вучић и Тома (тада вадикави) су на колицима гурали наводне доказе и тужбе против жутих у Палати правде, и то су медији пропратили. Само, нису се сетили да после објаве да су све пријаве одбачене као неосноване. Као што неко рече, СНС сам себи скаче у стомак, као у причи са стиропором и гладовањем. :blah: Тако ће само изгубити гласаче који мисле својом главом.

Glavni adut SNSa u tom prepucavanju će biti da je prvobitna tvrdnja grada (tj DS-a) bila da će most sa pristupnim saobraćajnicama koštati 90 miliona, kao i manipulisanje po potrebi šta se smatra pod "pristupne saobraćajnice".

U sukobu dve grupe manipulatora predviđam pobedu Đilasa i društva.

Vrh