Reks":1kxsn8n3 je napisao(la):
Opustenooo":1kxsn8n3 je napisao(la):
Reks":1kxsn8n3 je napisao(la):
Ovaj post treba da znaci da je jedna Gazela dovoljna i da necemo celi zivot da budemo u Gazela dizajnu.
A da ti procitas lepo post pre nego ga iskomentarises? To nebi bilo lose?
Ja sam samo rekao da ne moze da se kaze da je gazela ruzan most. Niti da bi slican most tome upropastio adu.
Ne bi bilo lose da si ti shvatio sta je hteo da kaze tim postom.
Branis Gazelu kao da si je ti pravio,a nije rec o Gazeli,vec o dizajnu mosta na Adi.
Covek je rekao da ne bi voleo da vidi jos jednu Gazelu, jos jedan most greda, koji nije privlacan kao most sa pilonom. :kafa:
На једној другој теми сам написао да се значајни и велики пројекти "прилагођавају" локацији. Тако је и са Газелом, и са "Иглом".
Газела је и добила име, јер одаје утисак као да "прескаче" реку у једном скоку. Такав дизајн је бесмислен на локацији попут Аде, јер поред главног тока, постоје и два рукавца. На таквом месту би се мост, типа газеле "изгубио".
Локација моста је остављала опцију за најобичнију ружну гредурину са десетином стубова (што би, имајући у виду саму Аду, било катастрофа), или висећи мост са два краћа, или једним великим пилоном. Како већ имамо мост са два пилона, логично је било да градимо онај, који немамо, тј. са једним пилоном.
Овај мост савршено пријања на локацију, једноставно, као да је сама конфигурација терена, хиљадма година припремана за њега, што овај мост заиста чини, правим архитектонским драгуљом.
Боли ме увце за туристе и сличне приче, мени је драго да је он ту ради мене и вас, и да је импресиван, опет ради мене и нас, а не неког тамо....