Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

A evo i slike sa kamere na http://www.24sata.rs

newpicture5r.png

Na sajtu mosta su kameru broj 2 pomerili malo udesno tako da se sada naziru Derik i M18 :D

Na dan 15.06.2011:

Bočni raspon:

Naguravanje 20m - završeno 14.06.2011
Naguravanje 20m
Izlivanje betonskog segmenta 3m
Montiranje čeličnog segmenta 2m
Naguravanje 16m

Izlivanje betonskog segmenta 44m na zadnjem delu bočnog raspona.

Glavni raspon:

Podizanje M18 16m - završeno 15.06.2011
Podizanje M19 16m
Podizanje M20 16m
Podizanje M21 9m

15.06.2011. još 82m do spajanja,

da me neko pita gledajuci po ovim slikama ne bih rekao da tu ima vise od 30m :laugh:

Јбг, за сада нема ХД верзија, само обична. Скидам...

Резолуција Моментумовoг рилиса је 624x352, то није ХД.

BrainDead dobar prvi post :)

A mene zanima odakle 3 dana ranije emisija nego sto je planirano,hm...

haha Harry(s) je car.
hmmm...'most pomirenja' :/
Sve jedno, sviđa mi se što je most predstavljen kao nešto oko čega se cela Juga opet okupila, kao nekad...

Odgledah emisiju i utisci su mi :|

Pogotovu onaj deo sa politikom i 7 drzava koje su nastale od jugoslavije.Ova emisija se bavi izgradnjom ne analizom politicke situacije.I ono lupanje o 2 srusena mosta i snimak srusenog mosta u NS-u su u najmanju ruku neprofesionalni.

Zanimljivo je ono oko ustede od 28 000 000$.Zanima me kako to stoji u onoj racunici i da li je i to pojela magla.

Nedopustivo je tako lose znanja engleskog od strane gradskog arhitekte.

Super sto smo saznali toliko tehnickih stvari koje su nas zanimale a niko se nije potrudio od strane grada ili izvodjaca da pojasni.

vucko":1ol0jy07 je napisao(la):
I ono lupanje o 2 srusena mosta i snimak srusenog mosta u NS-u su u najmanju ruku neprofesionalni.
To je očigledno urađeno zbog efekta i ne zavaravaj se da su ti takozvani 'dokumentarci' na Discoveriju i ostalim sličnim kanalima tu samo da informišu. Kao i u svakom show businessu, najvažniji su 'action & drama'.... ;)
vucko":1ol0jy07 je napisao(la):
Zanimljivo je ono oko ustede od 28 000 000$.Zanima me kako to stoji u onoj racunici i da li je i to pojela magla.
Misliš na onih 700,000$ uštede po kablu zbog izrade na licu mesta ili nešto drugo?

Bio to showbuisness ili ne totalno mi je jadno,gledajuci ovo stekao bih utisak da je bio gradjanski rat u Beogradu od 90 do 99.I kao njima su poruseni svi mostovi,nista nisu gradili pa odlucise sad iz neba u rebra ovakav most :rolleyes:

Da,mislih na to,a milance je pomenuo i onu ogradu,dakle ima puno stavki koje uopste nisu male,stoga bi bilo lepo da imamo spisak troskova ali to nikad necemo dobiti naravno.

Evo prve trecine emsije na tjubu,uskoro ce i druga dva

[video]http://www.youtube.com/watch?v=egJGcMARksY&feature=player_embedded[/video]

vucko":33ynray0 je napisao(la):
Pogotovu onaj deo sa politikom i 7 drzava koje su nastale od jugoslavije.
Чудно да је то прошло, ваљда је неко одавде гледао емисију пре приказивања?

Vazi njile da neko od nasih ima da odobrava nesto.Dovoljno je sto smo izasli¨ na televizor¨ i sve sto sa time ide...Povrh svega cak su u tom delu i crtali jasno granice tih novih drzava.Garant se nece niko buniti.

A gradski arhitekta i onaj rankovic iz direkcije za gradjevinsko zemljiste govore engleski kao Ivan Drago :bash:

Ovo je najbolje:
'But just eleven years later, despite the violent past, Belgrade has become one of the fastest growing economies in all of Europe....'
haha, vala baš, ispadosmo maltene ko evropska Kina :lol: :rolleyes:

Wile E. Coyote":1e9tuod4 je napisao(la):
Па ваљда би требало ставити примедбу... Како год...
Cekam hvalospeve u domacim novinama i medijima o emisiji bez pominjanja ovako opasnih stvari koje su izasle iz domena emisije o arhitekturi i gradjevinarstvu.

vucko":29i7827v je napisao(la):
Super sto smo saznali toliko tehnickih stvari koje su nas zanimale a niko se nije potrudio od strane grada ili izvodjaca da pojasni.

мене је ионако занимао технички аспект моста, а то кол'ко има држава, где се ратовало и остало ме не интересује. сазнао сам доста интересаннтих ствари које нигде друго нисам могао да сазнам

"Belgrade has become one of the fastest growing economies in all of Europe"

pa imala je srbija pre krizre privredni rast od 5-8% godisnje pa su neki poceli da nas zovu balkanski tigar, sad on spominje ekonomiju samog beograda,

vucko hvala na linku imas plusic :)

manje vise sve sto su pricali ovde u emisiji su i nama pricali, jedino sto nismo imali priliku da se penjemo na pilon i da zalazimo u sitna crevca, al dobro sa razlogom :)

Pominjali su oko same konstrukcije, zbog cega je glavni raspon od celika. Kao sto sam i ranije rekao glavni projekat je radila firma izabrana od strane izvodjaca i imali su slobodu u izbori materijala. Glavni raspon je od celika izabran da bi pilon bio dodatno ekscentricno opterecen , vec simetricno, i tu su neke ustede uradjene, naime racunaca je pokazala da je bio glavni raspon od betona bili bi potrebni kablovi koji nose oko 2700t a ovako, pošto je konstrukcija laksa dovoljni su kablovi manje nosivosti oko 1600t (nemojte me drzati za rec, ne znam tacno u brojku, zaboravio sam )

sto se oplate tice, "doka" je jedna od najboljih svetskih proizvodjaca i isporucioca, tu je jos i "peri" i jos neke firme. bdw doka je bila isporucilac i projektanr oplate za najvecu zgradu na svetu u Dubajiju. Inace ova "klizna" oplata sa promenjivim precnikm malo je komplikovanija ali nista to nije novo, to se vec radilo odavno kod termo ili nuklearnuh elektrana sa ogmonim precnikom "dimnjaka"-kako god se zvalo, gde se precnik ka vrhu menja.

Vrh