Ispada da Beograd nece imati tramvaje nego samo BeLaM, jer tramvajski depo nece postojati?vucko":3iyyl1b3 je napisao(la):Ma kavi druze stf,to je i povoljna stvar sto imas magistrali pod prozorom bar ako je verovati ovima u westu 65 :lool:
@reljo diskutovasmo vise puta,bese i igor rece da tramvaj silazi pre belvila,tako neces ni imati skretanje tramvaja i saobracaja sa ump-a koje bi znatno usporavala saobracaj.A i tako planirase jer ce umesto depoa gsp- biti belam depo.
Pogledao sam i ja vesti u 10 na tv studio B i video na sekund cini mi se da ce biti spustena tramvajska pruga ranije nego sto je to plan predvidjao bas kao sto je i relja spomenuo mada nikada definitivno nisu bili cisto sta ce i gde povezati kada je sinski sistem u pitanju.vucko":1b0fpbgt je napisao(la):Po planu koji je igor postavio nece ni biti stanica sve do djordja stanojevica/spanskih boraca gde se spusta tramvaj sa trase ump-a.Jedna bi dobro legla kod savskog nasipa
Auuu! I sta sad? Nesecam se da sam citao da ce to biti problem!vucko":136idhib je napisao(la):Po planu koji je igor postavio nece ni biti stanica sve do djordja stanojevica/spanskih boraca gde se spusta tramvaj sa trase ump-a.Jedna bi dobro legla kod savskog nasipa
Kao sto sam pomenuo poceo je konflikt hipodroma i ump-a.
UGROŽENA BEZBEDNOST I ZAPOSLENIH I KONJA
Radnici Hipodroma najavili protest
Srna | 11. 02. 2011. - 23:47h | Komentara: 15
BEOGRAD - Sportski radnici "Hipodroma Beograd" najavili su da će u ponedeljak, 14. februara, izvesti životinje na novootvoreni kružni tok u ulici Službeni put, ukazujući na taj način na opasnost u koju su i konji i jahači dovedeni otvaranjem ove saobraćajnice.
U dopisu upućnom Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Olimpijskom komitetu Srbije, Skupštini grada Beograda, MUP-u i drugima upozorava se da je svakodnevno, prilikom izlazaka na terene hipodroma, ljudima koji se bave konjičkim sportom i samim životinjama ugrožena bezbednost.
U dopisu se upozorava da jedan postavljeni saobraćajni znak (konjanik) nije dovoljan da spreči nesavesne vozače da nanesu ozbiljne telesne povrede ljudima i konjima i navodi da je i pre izgradnje saobraćajnice dolazilo do udesa.
"Danas se rizici i ulozi u vidu ljudskih i konjskih života samo povećavaju", navedeno je u dopisu u kome se ističe da je ugroženo i snabdevanje konja slamom, senom i hranom koja se prevozi kamionima, zbog loše rešenih prilaznih ispusta.
"Hipodrom Beograd" nema spoljnu zaštitnu ogradu i poslednje je trkalište u Evropi i svetu koje ima metalnu unutrašnju ogradu (barijeru) umesto plastične, navodi se u dopisu.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/235072/Radnici-Hipodroma-najavili-protest
Most - simbol Beograda i slovenačko-srpskog prijateljstva je još pre konkursa bio najvažniji, važniji i od saobraćajnih rešenja, urbanističkih problema i naravno - novca.dedinje":2qzvy11h je napisao(la):Valjda je važniji most "Slovenija" i petlja nego neka konjska staza.
Hvala na objašnjenju, nisam bio siguran da sam dobro čuo. To je i u saglasnosti sa planom koji je Igor postavio.Ronche":1xzd870e je napisao(la):Ja sam jutros ne[to slu[ao o tome na Studiju B. Naime, tramvajske šine će se spustiti na zemlju kod ulice Španskih boraca, ....
UMP neće postojati, osim na papiru. Zamišljena trasa UMPa prolazi postojećim, običnim ulicama sa raskrsnicama, semaforima, prilazima parking mestima ispred solitera, pored škola, preko ležećih policajaca.....Priča o UMPu je jedna - podvala.dedinje":mqw5yhae je napisao(la):Nisam bio u toku cele diskusije oko položaja UMP na Novom B. UMP će doći do ulice Nikole Dobrovića i produžeće (pretpostavljam a i logično je) ulicom Marka Čelebonovića. Da li ulica Marka Č. ima dovoljnu širinu?
A da postave kao privremeno rešenje jedan semafor koji se aktivira na dugme po potrebi i naravno kamere za "pametne" vozače.. ?Ambassador":22esgie8 je napisao(la):Problem sa hipodromom je nakaradno privremeno rešenje - originalna stazica za konje je ucrtana u planu, i povlači se malo ka pruzi, onda ispod nadvožnjaka i nazad na hipodrom, i uopšte se ne ukršta sa automobilskim saobraćajem. A da je trenutno nebezbedno, to ne sumnjam.
Ne slažem se sa Nemanjom034. Po toj analogiji hajde da i Partizanov i Zvezdin stadion prebacimo u Makiš ili možda Obrenovacvucko":1hjhoovl je napisao(la):Prenosim post Nemanje034 koji je apsolvent na arhitekturi sa SSC-a.Tu je covek sve rekao,prosto su "poterali" tuda UMP bez dubljeg razmisljanja:
"Hehe, a lepo sam pricao, da izgradnjom magistralnog prstena i veze sa b.brdom, hipodrom gubi adekvatne uslove za normalno funkcionisanje, cime ce se u buducnosti javiti potreba za iseljenjem sa postojece lokacije. Da je neko uopste malo mucnuo glavom, i porazmislio, i da je hteo da okrene par telefona i nalozi izradu sveobuhvatnog elaborata o uslovima na terenu, pre izrade projekta trazili bi se uslovi za iseljenje, pa bi petlja dobila jednostavnije i funkcionalnije resenje (malo koja ideja moze da bude disfunkcionalnija od predlozene petlje), uz uslove za otvaranje lokacije hipodroma za gradnju, cime bi se ostvarila visestruka korist. A hipodrom je objekat koji moze da funkcionise mnogo bolje i kvalitetnije npr. u zoni makisa, em sto je funkcionalnije, em sto je jeftinije zemljiste, a kada se porez bude tarifirao po novom zakonu, bilo bi daleko isplatljivije. Ali ovde s obzirom da je nekima mozak u dupetu, razmislja se samo dok se citaju novine na wc sholji Lokacija hipodroma i nis-a, kao i prostor secerane cija je planirana rekonstrukcija i pretvaranje u niz umetnickih paviljona, uz dbre saobracajne veze kao i blizinu odredjenih prostornih repera poput topcidera, kosutnjaka, sajma i ade, je odlicna za prenamenu i za formiranje niza ambijenata koji bi spojili ove repere, prevashodno izolovani topcider."