Vest jeste za posdmeh, jer:
"- most će biti otporan na zemljotrese"
"- najveća operacija zavarivanja u Evropi" (aman)
"- jedno od najvećih podizanja tereta ikada pokušano"
"- biće značajan kada je u pitanju ekonomski život Balkana"
"- povezivaće stari Beograd sa novom industrijskom zonom"
"- neće ometati rečni saobraćaj"
"- postaće nacionalni simbol koji će povezivati istok i zapad" - ovo mi je omiljeno: povezivaće jednu severnu i jednu južniju beogradsku opštinu, na jedan veoma komplikovan i skup način. I Beograd je podeljenoko rešenja, ostatak nacije - znamo šta misli...
Diskaveri će imati veoma nezahvalan zadatak da "nategne" celu priču da zvuči pozitivno, počev od objašnjenja koncepta UMP-a i finalne realizacije. Tu su i konkursi, finansijska konstrukcija (buahahahaha), isplativost ovakog rešenja i finansijska moć investitora.
Jedva čekam da vidim kako će se opravdati rešenje, obzirom da ovo nije prvi most preko Save u Beogradu Ako je argument - hoćemo ogromno, zato što eto - hoćemo, to je druga stvar. Megalomanija, a korist je mogla da se izvuče i za manje pare.
Ja mislim da ovo rešenje i ovaj posao uopšte nisu za ponos, naprotiv.
I, da - šta je to "domaće" što ja ismevam, sorry, pljujem? Domaći projekat mosta, projektanti i konstruktori? Domaće izvođačke firme?
Domaći nadzor? Dobavljači? Već sam napisao - nemam ništa protiv stranaca, pa mi po zemljama trećeg sveta radimo isto to što Austrijanci i Slovenci rade u Srbiji. Mislite o tome.
Ako ismevam vlast koja donosi kretenske odluke - tu nema ništa loše, zar ne?
Šta ćeš, neki su isto pričali i za Nušića i Domanovića, tako da - ne smeta mi, naprotiv
(nisam taj kalibar kao oni, ali - godi)