BOKI SMOKI
Advanced
+1 za slike Kada ce, od trenutka kada je na barzi M6 biti postavljen?
Derik kran je pomeren na segment M5. Ostaje još da se postavi peti par kablova na NBG strani pilona. Ja očekujem da će M6 segment biti podignut u četvrtak ili petak.BOKI SMOKI":oic1g18c je napisao(la):+1 za slike Kada ce, od trenutka kada je na barzi M6 biti postavljen?
Alo MAJMUNI, jer kako drugačije da vas nazovem, EURIBOR (koji god) je prestao da pada još u martu/aprilu i od tada raste, a u zadnje vreme raste sve brže i brže! Dok ovaj najnoviji kredit dospe na naplatu, ta kamatna stopa će porasti za ko zna koliko celih % poena...Glavna tačka razgovora, kako nam je rekao naš izvor iz Skupštine grada, jesu kamatne stope, pošto prestonica pokušava da ugovori dve mogućnosti.
- Sa bordom direktora EIB pokušavamo da se dogovorimo o tome da se u novom ugovoru o pozajmici vrednoj 90 miliona evra nađu dva načina otplate - kaže naš sagovornik. - Jednim bi bila precizirana fiksna kamatna stopa, dok bi druga mogućnost predvidela otplatu na osnovu određene kamate plus euribor koji je promenljiv. Grad Beograd bi rate vraćao po onim uslovima koji mu, u trenutku otplate, budu više odgovarali. Na ovaj potez smo primorani jer radovi ne smeju nikako da stanu, a trenutno jedino pozajmicom možemo obezbediti neophodan novac.
Panjković akademija?Grad Beograd bi rate vraćao po onim uslovima koji mu, u trenutku otplate, budu više odgovarali.
Tu je zatim novo rešenje ukrštanja trase UMP - Novi Rakovički put sa Bulevarom Vojvode Mišića, na rubu Topčiderskog parka. Naime, Novi Rakovički put se planira sa četiri saobraćajne trake i razdelnim ostrvom, umesto dvotračnog puta u osnovnom planu, s toga je ukrštanje sa postojećom trasom Bul. Vojvode Mišića i tramvajskom prugom rešeno kao površinska raskrsnica koja nema pun program veza i gde su leva skretanja iz pravca UMP ka Bul. Vojvode Mišića rešena denivelisnom vezom sa širinom kolovoza od 5 metara.
Vremena imam sve manje, tako da teško da mogu (pa imam i ja svoj projekat i koncentracija mi je usmerena na njega, ne na forum), ali i za poređenje mi smo morali da znamo i koliko od ovih novih kredita i sredstava iz rebalsansa gradskog budžeta će biti potrošeno na sam most, a koliko na pristupne saobraćajnice - tj kolika je stvarna cena mosta ... u ovom trenutku To se ne objavljuje....Igor":2poa6hbw je napisao(la):Voleo bih ako relja ima malo vremena da preleti ranije tj pocetne postove ili novinske clanke da vidimo koliko je uvecana cena od pocetno planirane. Ja koliko pamtim nikada nije bilo spomenuto da ce sto i kusur miliona kostati most sa sve petljama i pristupnim saobracajnicama ali ne i da ce kostati ovoliko vise.
a lepo su preračunali pre nekoliko godina da bi tunel ispod Ade sa pretljama bio oko 200 miliona evra i sa dve ventilacione kule na Adi Ciganliji i Adi MeđiciDelija":1a32z26m je napisao(la):Cena mosta i pristupnih saobracajnica - 300 miliona evra i raste :kafa: