relja
Professional
- Učlanjen(a)
- 13.12.2006.
- Pohvaljen
- 18.849
Osnovni, zaštitni anti-korozivni premaz.dedinje":3jw842ot je napisao(la):Mislim da je to neka zaštitna boja sa kojom metalni elementi mosta izlaze iz fabrike.
Osnovni, zaštitni anti-korozivni premaz.dedinje":3jw842ot je napisao(la):Mislim da je to neka zaštitna boja sa kojom metalni elementi mosta izlaze iz fabrike.
tToza Brankov, jel je to bilo pre nego što su ga ofarbali u žućkasto krem i plavo?dedinje":2wt1z2ro je napisao(la):Sećam se kada je podigbut Brankov most on je imao crvenu boju, kao sada Gazela. Mislim da je to neka zaštitna boja sa kojom metalni elementi mosta izlaze iz fabrike. Brankkov most je dugo (oko 20 godina) nosio tu crvenu boju a onda su ga obojili u zeleno koje je postepeno malo izbledelo. Ali gazela nikad nije ofarbana u neku defintivnu boju već je ostala ona prvobitna crvena koja treba da bude samo privremena. Valja će sad kad je rekonstruišu i da je oboje. Izvanrednu boju ima čuveni Golden Gate u USA. Tu boju je birala posebna komisija stručnjaka koja je uzela u obzir sve faktore okoline.
Sinoć je bio film "Ljubav i moda", i u njemu se vidi da je i "prva" konstrukcija (konstrukcija ka NBG je izgrađena polovinm 1970-tih) bila ofarbana kao i danas. Mislim da se isto vidi i u filmu "Višnja na Tašmajdanu".dedinje":30i0rdm6 je napisao(la):Koliko znam Brankov most nikad nije bio plave boje.
Resih da stavim tacku na ovaj neutemeljen argumentrelja":ctix7zzq je napisao(la):Meni je ovo ružno i neprimereno, kao neka kulisa koja pokušava da imitira nikad ranije pokušano savladavanje ne znam kako velike prirodne prepreke. Ovo je jedinstven slučaj u svetu.
Vidim da si naknadno dodao, ok.Igor":sp08ehzg je napisao(la):Takodje odokativno mogu reci da ovaj most http://www.hnvst.gov.cn/upload/news_2006510114134.jpg nema preterano visi deck od recimo naseg mosta dok ostali na toj reci uglavnom imaju pogotovo onaj lucni.
Hocu reci da Sava ni u kom slucaju nije potok ili mala recica koja ne zasluzuje most kakav se sada gradi i smatram da nikako nije predimenzioniran
^^haha genijalno :lool::lool:dedinje":1werqidv je napisao(la):(bila su to strašna komunistčka vremena, srećan sam što sam živ
Igore, ako su na ostalim mostovima 3 saoracajne trake široke 10 metara, ako se planira još jedan most sa istom dimenzijom, a ovaj je planiran sa 12+ metara - to je 4 metra širine viška. Koliko je to kvadrata zbog dužine mosta, odnosno tona zbog težine, odnosno kN odnosno kNm, odnosno miliona evra?Igor":u27kq39o je napisao(la):Relja cek sad si spomenuo i sirinu, hoces da kazes da je presirok ili. Takodje ako cemo o proporciji treba upravo sagledati proporciju i u odnosu na sirinu mosta a ne samo visinu decka, gde je visi pilon u proporciji sa sirom platformom. Eto to je stvar ukusa a neke stvari bogami i stvar struke i tehnologije izgradnje i projektovanja
:laugh: +1 за овоdedinje":2qvsmg2d je napisao(la):bila su to strašna komunistčka vremena, srećan sam što sam živ
Pogledaj malo most na Dnjepru pa ćeš videti da ima i stubove u vodi. U svetu nećete naći ništa slično ovome. Ličiće vam na slikama, ali u suštini će biti veoma različiti.Veliki Vracar":3adn8sk8 je napisao(la):@Relja
Sve ti je u pretpostavkama, ako bude ovo ili ono onda neće valjati... Ne vidim zašto nebi bio korišćen za buduće metro linije, a to što je malo lagodniji za saobraćaj pa to će mu samo dodati na šarmu tj. vozači će ga baš voleti..
A to da nema nigde ovakvih mostova to ti je potpuna zabluda, skoro se na forumu vrtela slika onog mosta na Dnjepru u Kijevu koji je veoma sličan jedino je pilon drugačijeg oblika. Otkud toliki odijum, da nisi učestvovao na konkursu pa te kaširali..
I koristimo dezadorans Sosamer :lol:Wile E. Coyote":i14eqxem je napisao(la):Хосамер? :lool:
Ја се запитам исто кад год вртим програме, па затекнем неке емисије на телевизији... Има их сигурно, то ти је као са мостом, некоме се свиђа, а некоме не.relja":3mnnfvgb je napisao(la):Ko su ovi ljudi, kakva je ovo muzika, ko ovo sluša, i gde?
Ма јок, стросам и београдски универзитет :laugh:Archangel":3mnnfvgb je napisao(la):I koristimo dezadorans Sosamer :lol:Wile E. Coyote":3mnnfvgb je napisao(la):Хосамер? :lool: