[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=584289#p584289:1bay1j8i je napisao(la):
vrabac » Uto Nov 27, 2018 12:32 pm[/url]":1bay1j8i]sta mislite o ovoj ideji?
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=584307#p584307:1bay1j8i je napisao(la):
GOJE » Uto Nov 27, 2018 1:39 pm[/url]":1bay1j8i]Saobraćaj treba izmestiti iz centra, a ne praviti dodatne tranzitne pravce. Ovaj predlog bi doveo novi saobraćaj u delove NBG i Dorćola za koje smatram da su nam dragoceni ovako mirni.
Prvo, ne znam koliko puta treba na ovom forumu da podsećam ljude da, ma koliko to neverovatno zvučalo,
u centru i dalje žive i rade ljudi. To što Vesići, Folići, Bobići, novinari, lokal-patriote i slične gluperde stalno pričaju kako u centru više nema nikoga, i kako sve to treba da bude pretvoreno u muzej/luna park za kvazi-nostalgičare, ne znači da je to zapravo realno stanje i da su te njihove fantazije ostvarive i razumne.
Drugo, ne priča se ovde o tranzitnom behemotu posred Trga ili Knez Mihailove, pa da se i ova trasa naziva ''centrom'' i štiti od takvih projekata. Ovaj tunel bi se kretao po obodu centra, kroz saobraćajnicu koja se ionako koristi daleko ispod svog mogućeg kapaciteta.
Treće, problem dodatne buke i zagađenja se lako mogu rešiti trasiranjem tunela na početak Dunavske. Kao što je Vrabac, na kraju krajeva, i predložio. S tim što bi morao da se probije krak tamo između Žorža Klemansoa i Knežopoljske, da ne kruži bezveze tih 200 metara. A tek sa nedavnim definitivnim uklanjanjem pruge oko Dorćola i oslobađanjem jedne vrlo dugačke, a vrlo široke parcele, mogućnosti su maltene neograničene. I treba ih mudro iskoristiti.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=585857#p585857:1bay1j8i je napisao(la):
astrodule » Pon Dec 03, 2018 6:33 pm[/url]":1bay1j8i]imali smo novca i za Volvo, ali nisam video svrhu u tome.
Ovo nije replika na tvoj post nego dopuna. Mnogi ljudi misle da nema smisla uzimati velika kola. I ja sam bio pri sličnom stavu sve dok se nisam našao u situaciji da treba hitno da se se dovezu velike gipsane ploče iz prodavnice 5 km daleko,a oni ne vrše dostavu i uz to ploče ne mogu da stanu na većinu današnjih malih automobila koji se voze ovde usled velikih cena i deračkih poreza/taksi.
Onda sam pozvao prijatelja sa Volvoom 740 iz 90ih koji je došao, primio na krov i dovezao sve 4 ko od šale.Kao što sam reče tad: ''svi misle 'ne treba, ne treba'... e onda se jednom u 6 meseci javi situacija kad bi bubreg dali da imaju kola u/na koja mogu da stave nešto poveće i završe posao bez okidanja nervnog sloma''.
Ta situacija je ujedno savršeno objasnila još tri stvari:
- Prvo, zašto automobil treba da bude prava (radna) mašina za razne potrebe i uslove, a ne jadna invalidska kolica, kao što bi Grad, Parking Servis pa i mnogi s ovog foruma a i iz sveta voleli da svi vozimo... Mislim ne kažem ništa za tvoju Kiju, naprotiv, auto je bombona. Pravi auto, onakav kakav danas treba da bude. Nego si me podsetio na tu priču i te današnje trendove po kojima bi svi najradije da nas sabiju u kutije od cipela sa točkićima. Jedni zato što im je najlakše da za sve krive automobil (''nema auta, nema problema'', rezon na nivou onog Staljinovog ''nema ljudi, nema problema'') ili ih prosto mrzi da bolje rade svoj posao (Parking Servis sa svojim ''Matchbox'' parking mestima jer - može im se) :roll:
- Drugo, zašto nije svaki veliki auto odraz malog polnog organa. Postoje velika vozila koja se u BG uzimaju čisto radi k**čenja - G500, Range Rover, X6... Postoje i ona velika koja se uzimaju radi statusa - E klasa, A8, Maserati... A na kraju postoje i velika vozila koja se uzimaju iz potrebe i praktičnosti. U tu grupu spadaju ovi poput Kije, Volvoa, Škode i sličnog. Takve mašine ljudi uglavnom uzimaju jer im treba, a ne zato što bi da se šire.
:wink:
- Treće, zašto ideja da treba ceo krug dvojke da bude pešačka zona nema nikakvog smisla a ni obzira prema onima koji uredno izmiruju svoje dugove i obaveze - čak i skuplje nego drugi - a zauzvrat svake godine dobiju još jedno novo ograničenje i treba da se misle hoće li uskoro morati na paletarima i viljuškarima da dovoze stvari, potrepštine pa i ljude do svog doma. :roll: