Šta je novo?

Trolejbusi

Биће ово мбого компликовано. Шпрајцеви натегнути, дугачки и оптерећени. Било какав проблем, паралисаће цео град. Претпостављам да ће негде на пола Немањине бити секционер, па ће горњи део припојити секцији Славија, а доњи Кнеза Милоша.
 
Radovi na izgradnji trolejbuske kontakt mreže u Nemanjinoj biće završeni do sredine decembra

Radovi na izgradnji trolejbuske kontakt mreže u Nemanjinoj ulici od Кneza Miloša do Trga Slavije u dužini oko 600 m u oba smera biće završeni do sredine decembra, poručio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vrednost radova je oko 45 miliona dinara bez PDV-a, naveo je Vesić na svoj Fejsbuk profilu.

On je sinoć obišao radnike koji izvode radove na izgradnji te trolebujske kontakt mreže. Naveo je da je postavljeno je 67 stubova kontaktne mreže, skretnice i ukrštaji.

"Tokom protekle noći podignuta je kontaktna mreža na potezu od Trga Slavija do Resavske, a danas u toku dana izvode se ukrštaji na raskrsnici sa Resavskom ulicom.Radovi se odvijaju ispred dinamike, i biće završeni do sredine decembra", rekao je Vesić.

Nova kontaktna mreža treba da omogući bolju povezanost trolejbuske mreže, veću fleksibilnost i omogući tehničke veze za potrebe izmeštanja saobraćaja zbog infrastrukturnih radova ili drugih potreba.

izvor: B92
 
Prolazio sam večeras Nemanjinom i video da su samo jednu stranu odradili (smer ka centru), pa se pitam šta su ga tolko tupili kada su prošli put odradili skretnice u Kneza Miloša i mrežu u oba smera do Resavske, za samo jedan vikend, plus kontaktnu mrežu za skretanje u Nemanjinu iz Kneza Miloša iz pravca centra.
 
Možda ove predstojeće faze radova ne ometaju toliko saobraćaj koliko bi ometale da su otegli radove na raskrsnici Kneza Miloša i Nemanjine. Pa im se zato ne žuri.
 
Pa ni rekonstrukcija Trga republike nije ometala toliko saobraćaj, pa im se nije žurilo, toliko da su čak i rekonstrukciju tek rekonstruisanog kolovoza radili. Da ne pričam o tome koliko tek saobraćaj ne ometaju rekonstrukcije koje se još uvek rade, Savski trg, Karađorđeva i potez Zoo vrt - Vukov spomenik. :D
 
22, 22L, 22A... U zadnjih godinu dana se izvrtelo toliko SM(A)RT trolejbuskih linija da su cak i sami autobusi poceli da se zbunjuju. :laugh: Pa tako sad dobismo i 22A1. :laugh:
_IMG_000000_000000.jpg
 
@ Bendere, priznaj da ti se zagubila knjiga "60 godina trolejbusa u Beogradu 1947-2007". :D

Samo priznaj i sve će ti biti oprošteno. :mrgreen:
 
Zapravo, imam je i dalje nego sam bio lenj da je odnesem na skeniranje. :oops: :D
Ali hej, bar ti kažem iskreno. :mrgreen:

Potrudiću se da je skeniram ovih dana pa kačim. :sesir:
 
Veruj mi, imam i ja tu knjigu, ali mi je kućna biblioteka po kutijama, tako da ne smem ništa da pipnem... :D

Ma opušteno brate, nemoj da se primaš na moje zezancije. :wink:

Sve što imam vezano za GSP u pdf-formatu sam okačio ovde na forumu.

Ako pronađem i skeniram nešto novo, okačiću sa zadovoljstvom. :)
 
Nekad je 6 trolejbuskih linija okretalo ovde. A sad spala knjiga na tri slova. 28, 29 i 41 cekaju polaske na praznoj okretnici. Slikano u 22h.
_IMG_000000_000000.jpg
 
Pamtim i gora, a zapravo mnogo bolja vremena, kad su se okretale samo dve - 28 i 40.
A pamtim i ona kad su se i one okretale u Rajićevoj, a 26 i 31 na Studentskom.
Kalemegdan je prodisao kad su ove dve prebačene na St. trg. Oslobodila se leva mreža, ko je kasnio i žurio, mogao je da prođe, brže se stizalo u garažu, bilo je prostora da majstor uradi nešto...
Za sve godine trolejbuskog saobraćaja nikome nije palo na pamet da sagradi propisnu okretnicu koja bi podnela više različitih linija.
 
Šteta što nikada nije urađena okretnica Beko ili 25. maj jer Studentski trg nije mesto za okretnicu.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=799741#p799741:3ctf5euw je napisao(la):
branik » Pet Dec 04, 2020 5:57 pm[/url]":3ctf5euw]Pamtim i gora, a zapravo mnogo bolja vremena, kad su se okretale samo dve - 28 i 40.
A pamtim i ona kad su se i one okretale u Rajićevoj, a 26 i 31 na Studentskom.
Kalemegdan je prodisao kad su ove dve prebačene na St. trg. Oslobodila se leva mreža, ko je kasnio i žurio, mogao je da prođe, brže se stizalo u garažu, bilo je prostora da majstor uradi nešto...
Za sve godine trolejbuskog saobraćaja nikome nije palo na pamet da sagradi propisnu okretnicu koja bi podnela više različitih linija.
Pamtim i ja to vreme. :D Ovako urbanistički i estetski gledajući, okretnica Rajićeva je bila pa ne baš privlačno mesto. Ali meni kao klincu je uvek bila gotivna. Trolejbusi koje volim, tu mi blizu kuće, i još je imala nekoliko velikih drveća i onaj parking na površini između.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=799782#p799782:3ctf5euw je napisao(la):
vucko » Pet Dec 04, 2020 7:30 pm[/url]":3ctf5euw]Šteta što nikada nije urađena okretnica Beko ili 25. maj jer Studentski trg nije mesto za okretnicu.
Pa i ne baš. Nije da on sam po sebi pa pršti od zbivanja i ljudi te da je okretnica toliki problem. Više je do konfiguracije i lokacije samog trga.
Ima na tom prostoru između Etnografskog, Kapetan Mišinog zdanja, KFCa i Studentskog parka sasvim dovoljno mesta za sve i svakog. Samo mora ' se upregne mozak da se to sve lepo osmisli. A u današnja vremena estet'ka se stavlja ispred funkcionalnosti na listi prioriteta.
 
29 je zamenjen autobusom, ako na to misliš. Zašto, to ne znam. Verovatno negde neko nešto kopa.
 
29 i 22 su zamenjeni autobusima zbog radova na kontaktnoj mrezi u zoni Slavije, medjutim nista nije pisalo za 21, ali verovatno je isto - rade busevi.
 
Kopa se nastavak kontaktne mreže u Nemanjinoj. 22A1, 29A i 21A(od ranije) za vikend. Sve je isto što se tiče trasa, samo se autobusi uvode umesto trolejbusa.
 
@branik

Verovatno si mislio na 28 i 41. :) Nego da li se neko seća da je na primer 2003. neko vreme i 31 okretao na Kalemegdanu? Ne znam tačan razlog.
 
Oдлична слика загржљалости инфраструктуре Врачара и урбанистичког хаоса који тамо влада.
 
На ссред преуског тротоара - бандера
 
Одмах иза М. Горког ка Ц. крсту имају 2 наспрамне бандере, до самог коловоза. Колико год сам пута туда возио, мимоилазио самбсе са другим тролејбусом, или 83. Кренеш, нанишаниш и АПП! Још тада, сваки трећи је био укошен. Остајали су ретровизоеи. У Таковско
 
Vrh