Ljudi, previše se zgražavate nad nečim što je sasvim normalno na internetu. Kao što mi ''krademo'' članke iz novina kopirajući njihov sadržaj, tako i oni kradu tuđe slike i tekstove. Jednostavno takav je internet. Svačiji i ničiji. I jedini način da se neka ideja/svojina sačuva je ili da se nikad ni ne stavlja na net, ili da se lupi veliki pečat preko nje čije je to. Što nažalost previše ljudi danas i radi, i zato danas imamo top secret forume o javnom prevozu i slike autobusa sa vodenim žigovima ko da se radi o ne znam ni ja čemu... Jer ljudi sebi daju za pravo da bez pardona besplatno skidaju sve i svašta s neta, al kad neko skine neku njihovu sličicu onda se osete bog zna kako uvređenim i oštećenim. A na stranom delu interneta pak imamo situaciju da ne možete više da nađete neke istorijske slike bez idiotskog žiga jer su svi sve rasprodali pohlepnim servisima ne bi li zaradili 50 centi po slici a servisi naravno udare desetostruko veću cenu i onda treba da platiš da bi video nešto što je nekad bilo besplatno, pa čak i nešto u čemu si sam učestvovao (npr. jedna slika 5. oktobra koju sam našao a koju je Getty Images brže bolje zasrao žigovima).
Elem, znam da iritiraju takve situacije kad vam neko nešto drpi, ma koliko malo bilo. Al jbg, to se dešava i dešavaće se. Na kraju krajeva, nije vam niko ukrao knjigu ili patent, nego se najčešće radi o ovakvim sitnim stvarima - o komentaru, slikama ili reportaži. I nije kao da će da zaradi milione na tome.
I ovo ne pišem samo zbog ovog slučaja nego i zbog drugih, koji se neretko dešavaju ovde. Pošto vidim često se diže frka što Pera ukrade Miki sliku ili vest a zaboravi se da je isto tako i taj Mika pre par dana ukrao vest iz novina ili neku sliku s neta. Al to je normalno, to je internet. I zato ne treba praviti frku od toga.