Šta je novo?

Trolejbusi

Gornja leva i donja desna opcija su pun pogodak.

Inače videh opet ovog 2036 pre neki dan, upetlja se u mrežu na skretanju ka Dobračinoj pa se vozač dovijao da spusti odlutalu motku al su žice smetale.

PMefN7YDS0qqaZM9O-W2Ow.png

Konacno se vratili. Ovi trolejbusi su pojam za one krseve..

Stvarno - koju frustraciju farovi izazivaju GSP-u?
Kad krenu da ga budže kao da niti imaju oči niti mozak, a i ne znam više odakle iskopaju zalihe tih okruglih farova.
Užas!

Oni to vole da rade tamo gdje idu okrugli npr tramvaji katice tamo stavljaju cetvrtaste sa jugica to je gsp stil

Ili pak imt traktor to je radila industrija 14 oktobar kragujevac cini mi se

Ал није фора да то ураде лепо

Могли су и округле да ставе а да то лепо изгледа, да их нису ставили на браник него у њега па попунили около а не овако ко зрикав мопс

Зар је било тешко да се купе нови фарови и браник у Белорусији? Ово је у рангу оног Икарбуса што су му буџили Саносову решетку и светла. Да нису и ови фарови на БКМу уствари исто са Саноса?

Ne verujem da to imaju na lageru (far od Sanosa). Cak i na njih, kada su ih remontovali 90ih su stavljali onaj standardni 21. Oktobar (Jugo/Skala/Peglica) far.

Sve u vezi organizacije GSP-a, odrzavanja, planiranja treba da se menja. Da ne ostane kamen na kamenu.

Бог те млатно толико је стајала реклама тек се сад види оригинал боја

Видео сам данас кад сам чекао нешто био чудно јаке боје

Po farovima bih rekao da je ovo starija generacija, oni su dosli narandzasti.

Mislim da ovo nije originalna farba doduse, onaj sa reklamom ima dosta vise nepravilnosti (npr. deluje kao rdja kod prednjeg blatobrana i iznad vrata).

Ovo je starija serija, izgleda da su po skidanju reklame popravili farbu i ponovo ga ofarbali u njegovu izvornu boju. Sada zašto ga nisu odmah ofarbali u crvemo boga pitaj.

Данас видео на 21 прву серију, кренули да фарбају у црвено, мада кад се детаљније погледа нису се трудили унутра прозори и даље распаднути и слично

Tačno tako, evo i ja videh 2177 iz stare serije. Potpuno nova farba i limarija. Spolja izgleda kao da je juče izašao iz fabrike. Nažalost nisam stigao da slikam jer sam žurio. Ali baš dobro izgleda. Dokaz da i GSP može nešto kvalitetno da sredi kad se potrudi. :)

Evo ''čuli'' vas u Blicu pa napravili članak o ovim mutantima sa farovima :D

Beograđani su poslednjih meseci primetili nesvakidašnju promenu na pojedinim "belkomunmanš" trolama, koje umesto originalnih duguljastih farova sada imaju potpuno okrugle, pa su neki sugrađani već rekli da ih podsećaju na - bubašvabe.

Kako su nam objasnili iz GSP "Beograd", ovoga puta su korišćeni farovi sa starih, rashodovanih trolejbusa. Oni su na čak devet trolejbusa promenjeni u poslednje dve godine.
- Farovi su promenjeni kada nije bilo mogućnosti da se iz uvoza dobave originalni, pa je odlučeno da se iskoriste novi, originalni farovi od ruskih trolejbusa firme “Ziu” koji su ostali u magacinskim zalihama posle rashodovanja istih - kažu iz GSP-a.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/evo-za ... ti/e1l9hcr

Ja iskreno ne znam kako nije sramota tog "novinara" da napiše članak kao da su oni to saznali i u stilu da im se neko obratio, kao da imaju ekskluzivu. A očigledno je da je to sve pročitano ovde, pa čak i ono sa bubašvabom.

Nije.
Inače, nema ga na forumu već skoro godinu dana, mada sam prilično siguran da iz off-a baci oko tu i tamo :D

Nije on autor članka , naravno da sam toliko pismen , nego spomenuh njega kao nama poznatu vezu Blica i beobuild - a , te da ne čudi što neki od naših komentara završe u Blicu kao članci.

Ljudi, previše se zgražavate nad nečim što je sasvim normalno na internetu. Kao što mi ''krademo'' članke iz novina kopirajući njihov sadržaj, tako i oni kradu tuđe slike i tekstove. Jednostavno takav je internet. Svačiji i ničiji. I jedini način da se neka ideja/svojina sačuva je ili da se nikad ni ne stavlja na net, ili da se lupi veliki pečat preko nje čije je to. Što nažalost previše ljudi danas i radi, i zato danas imamo top secret forume o javnom prevozu i slike autobusa sa vodenim žigovima ko da se radi o ne znam ni ja čemu... Jer ljudi sebi daju za pravo da bez pardona besplatno skidaju sve i svašta s neta, al kad neko skine neku njihovu sličicu onda se osete bog zna kako uvređenim i oštećenim. A na stranom delu interneta pak imamo situaciju da ne možete više da nađete neke istorijske slike bez idiotskog žiga jer su svi sve rasprodali pohlepnim servisima ne bi li zaradili 50 centi po slici a servisi naravno udare desetostruko veću cenu i onda treba da platiš da bi video nešto što je nekad bilo besplatno, pa čak i nešto u čemu si sam učestvovao (npr. jedna slika 5. oktobra koju sam našao a koju je Getty Images brže bolje zasrao žigovima).

Elem, znam da iritiraju takve situacije kad vam neko nešto drpi, ma koliko malo bilo. Al jbg, to se dešava i dešavaće se. Na kraju krajeva, nije vam niko ukrao knjigu ili patent, nego se najčešće radi o ovakvim sitnim stvarima - o komentaru, slikama ili reportaži. I nije kao da će da zaradi milione na tome.

I ovo ne pišem samo zbog ovog slučaja nego i zbog drugih, koji se neretko dešavaju ovde. Pošto vidim često se diže frka što Pera ukrade Miki sliku ili vest a zaboravi se da je isto tako i taj Mika pre par dana ukrao vest iz novina ili neku sliku s neta. Al to je normalno, to je internet. I zato ne treba praviti frku od toga.

Lepo receno Bender Rodriguez ;)

Vrh