Šta je novo?

Trolejbusi

A zasto vam je stalo toliko do objavljivanja komentara na sajtovima koji su po pravilu twndenciozni, na ovu ili onu stranu?
U Srbiji realno gotovo i da nema nezavisnog novinara niti medija, tako da svaki od njih neku svoju pricu vrti, a u skladu sa tim pricom pustaju i komentare.

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Meni je stalo do objavljivanja samo iz jednog razloga , što ne želim da me neko pravi budalom , a te teme gde ja objavljujem svoje komentare uopšte nemaju veze sa politikom. Jedina koliko toliko politička tema , gde je bilo povuci potegni , ali nakon nekoliko slanja na kraju objavljen , a ne bih da navodim koji je sajt u pitanju , koji je inače sve moje komentare pre pomenutog objavljivao bez ikakvih problema , je tema o Beopolisu (gradu na vodi) , gde sam rekao da ne bi trebalo da se ruši Glavna železnička stanica , već da se sačuva kao istorijsko dobro.

Ko stoji iza sindikata evro vozač za nas sa jeftinijim ulaznicama

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

dsc06095.jpg

MilisaV":1a8pi3kp je napisao(la):
Ko stoji iza sindikata evro vozač za nas sa jeftinijim ulaznicama

Jedna "nevladina organizacija" a ipak debelo učestvuje u svim aktivnostima, političkim. I slep bi video o čemu se radi...
Dovoljno je reći da na sam pomen ovog sindikata ide kazna u vidu premeštanja ili otpuštanja iz firme, pametnom previše ;)

Pa, evro sindikat i nije bas najsjajnije resenje, jer je krupnim koracima krenuo u nesto sto je nemoguce u Srbiji.
Zelja da se stvori jedan jak vozacki sindikat, koji ce moci svakog trenutka da radi sta mu volja sa javnim prevozom , inije najbolje resenje. Zalaganje za potpunu tehnicku ispravnost, sto je nemoguce u Srbiji, imajuci u vidu da vecina vozaca i danas ima recnik i ponasanje planinskih ljudi, a ne vozaca koji vozi gradjane visemilionskog grada, tako da bi taj sindikat po meni doneo vise stete nego koristi :)

Ima i dobrih ideja, daleko od toga, ali je trebalo prvo krenuti sa njima, pa teziti onim vecim.

Ne mogu nista da tvrdim po pitanji ovog sindikata, ali mi mnogo 'smrdi'.
Na osnovu situacije u mojoj firmi mogu samo da izvucem paralelu.
Nekada, sad vec davno postojao je samo jedan sindikat. Mi mladji koji smo tada tek pocinjali da radimo smo ga zvali Slobin sindikat, i uglavnom sa prezirom gledali na sve aktivnosti istog. Pandan njemu je bio jedan 'nov' sindikat koji nije dobijao prostora u medijima (osim ponekad) na televiziji sudio B.
Za nas mladje radnike taj sindikat je bio olicenje onoga sto smo mi tada smatrali sindikalnom borbom.
Pljuvalo se po vlasti koja je u to vreme bila glavni poslodavac, podrzavale politicke promene, zagovarao kapitalizam u kome ce nas radnik da zaradjuje kao onaj u zapadnoj evropi...
Onda su posle mnogo jada i muke dosle 5. oktobarske promene. U gotovo jedinstvenom frontu naroda protiv nemastine, partokratije i vlasti uopste, bio je i taj nas 'nezavisni', sindikat. Izasao i stao uz radnike, podrzao ih!
Sindikat je rastao, a onda su krenule privatizacije i radnici su ostajali bez posla i sa neizmirenim platama i socijalnim i penzionim osiguranjem, a nas 'pravi' sindikat je ostao nem na sve to.
Onda se pojavio treci sindikat govoreci da su prva dva lazni sindikati, postavljeni od rezima i tajkuna i da ce oni stititi interese radnika. Pogadjate, podrzali su neke nove politicke opcije koje su u medjuvremenu nastale, a ostatak price je isti kao i u pitanju prva dva. Pre par godina ceo svet je poplavio talas socijalnih i sindikalnih protesta, ali posto je u Srbiji teklo med i mleko, a tada aktuelni premijer izjavio da ce svetska ekonomska kriza biti prednost za Srbiju, nasi sindikati su ostali nemi.
SADA jedna nova politicka opcija ima kljucnu ulogu, pa je logicno nastao i novi sindikat, koji ima zadatak da kanalise nezadovoljstvo radnika. Kako ce ga kanalisati valjda je jasno, a kome nije nek procita ovaj post jos jednom ali pazljivije :)

#158 8)
DSC00077_zpsf002e97c.jpg

DSC00076_zps9145fc58.jpg

Такође је цела десна страна ишарана, али нисам био расположен да се завлачим и сликам :mrgreen:

Vidi se da ih dobro cuvaju sad ce redovno da ih saraju

Ovo je trolejbus u upotrebi, ili rashodovani? Deluje kao da je u upotrebi, ima i tablu...

Sent from my Blade using Tapatalk 2

^ Tablu (displej) za oznaku linije.

Znaci, ako čeka deo, on je van kruga garaže, na trotoaru ulice?

Je l' to pogon ispod Dušanove?

Sent from my M8 pro using Tapatalk

avramovicsasa":35301fav je napisao(la):
Pre par dana je u pogon ,,Dorćol,, stigao Hibridni autobus kineske marke ,,BYD,,(Built Your Dreams) ili što bi trolejbusdžije rekle ,,trola bez motki,,.
Kako saznajem nezvanično kretanje mu obezbeđuju baterije težine 3 tone koje sa punjenjem obezbeđuju kretanje do 300 Km,sobzirom da je zaključan do daljnjeg i ne može se videti u krugu predpostavljam da se radi o ovom modelu,

byd-model-2.jpg

izvor: bigstory.ap.org

byd-model-1.jpg

izvor: blogs.windsorstar.com

Nezvanične su najave da ga već iduće nedelje možemo očekivati u saobraćaju :)
http://www.autobusi.net/forum/viewtopic.php?f=20&t=775&view=unread#p445420

Cek, ako je hibrid, onda mora imati i sus motor, parni motor, nuklearni reaktor...
U protivnom, to nije hobrid vec elektro bus

Ево да ја будем први који ће да започне кампању за председничке изборе.
Николићу, када ће да се склапају Белоруске троле у Срба?

Или ти у обланду увијено... МИЛИСАВЕ ПРИЗНАЈЕМ ( А ТО ВАЉА ЦЕНИТИ ) БИО СИ У ПРАВУ :oops:

Žao mi je zbog toga što sam u pravu.

^ Lepo, uredno, cvetno -- motivišuća prolećna slika sa Studetskog trga.

Sent from my NookColor using Tapatalk 2

Pa da li su oni realni !? Toliko su mi se smucila ona stara reklama koja je bila dugo, umesto da su ih ostavili u kolor semi jok oni opet lupaju reklame preko njih!!!

Криза, а написао сам коначно јер колико год да је одвратна боља је од старе :?

Vrh