Šta je novo?

Trolejbusi

Ma trebalo bi, ali neće ovi degernici ništa od toga. Zato sam i ja prestao da maštam i iznosim predloge o bilo čemu više, jer sam shvatio da ovi umnobolnici niti mogu, niti žele išta da rade. Danas sam posle mnogo vremena imao prvi ŠBB KBB predlog na susednoj temi o tramvajima. Čisto mi došlo malo. Inače već odavno ne gajim nikakve nade za mnoge veće projekte i promene.

Grad nikad pretrpaniji, a u nikad gorem stanju, skuplji nego ikad pre, saobraćaj više nego ikad, divlje gradnje, zagađenja, divljaštva... a oni se bave preslaganjem kocki i ivičnjaka na Terazijama, vrtenjem u krug na Trgu, crtanjem jednih i brisanjem drugih pešačkih, širenjem već proširene niše za autobuse, kružnim tokovima sa semaforima i sličnim idiotarijama. Sve same stupidarije bre.

Mostovi nula. Metro nula. Tuneli nula. Prstenovi nula. Trolejbusi nula. Tramvaji nula. Autobusi u napretku samo da bi partijski ortaci imali posla i državne cucle. Urbanizam nula. Komunalni red nula.

Nema bre od ovih ništa. Meni je čak i dalje aktuelna opcija da za 5 godina više ni ne budem ovde (u Srbiji). Mislim ne vredi, sve su mentolčine srozale. A i kad ih isteramo, ostaće nam brdo dugova i požara koje ćemo morati da gasimo. Užas. Seme im se zatrlo i svima koji su im ikada pomogli na bilo koji način.

Sapic-paljenje-sveca-za-Ribnikar-Foto-FoNet_Beoinfo.jpg

J im pas ...
Prokleti bili, da bog da ih stiglo sve posle, kao što je i Jezdu i Dafinu npr.

[staću ovde, i izvinjavam se]

IMG_2836.jpeg

Danas je pun depo trolejbusa, ne mogu ni da se vide garažni brojevi. #2058, za koju sam rekao da je očerupana i da je stajala iza #2050 kod ograde, je pomerena i više je nema ni tu, ni sa ove druge strane depoa gde je #2081. Neko je u Dorćolu baš neodlučan u vezi stanja trolejbusa.

ovaj je bio na 41 kad sam se ja vozio prošle nedelje i to isto krilo zatvoreno na srednjim vratima nije radilo te srednja vrata nisu otvarana. možda je konačno došao na red za popravku.

Da li neko zna šta znači na displeju trole znak munje? Jel pad napona? Šta izazove pad? Koliko je loše?

Eлектризирање, попусти изолација и настане електрични напон између шасије и земље. У том случају се аутоматски гаси напајања и укључује аларм и ознака муње на дисплеју.

Aha, znači imaju dve varijante prikazivanja elektriziranja na displeju. Uglavnom piše “ELEKTRIZIRANJE” pa zato pitam.

Nove bi svakako trebalo naručiti i to pod hitno. Treba ipak i vremena da stignu nove trole pa da se onda pripreme za rad kod nas. Naručivanje bi bilo jedan od faktora koji bi ukazao na to da trolejbuski sistem ostaje (barem na još par godina). Smatram da stare ne treba bacati, pogotovo remontovane (i Kordunke i Centralne Dorćolske). Kada stignu nove, neka se one stare AKSM 32104C povuku iz saobraćaja (eventualno ostaviti možda najbolji primerak kao rezervu). 32100C iz 2010. povući one u najgorem stanju. Bundevice neka ostanu, barem na neko vreme. Sa rashodovanih uzeti rezervne delove za one koje će ostati u saobrćaju. Renoviranje trolejbuskog depoa Dorćol bi isto bila jedna od važnih stvari, ali dobro, prvo da se osiguramo novim trolejbusima i bezbednošću starih.

Прво треба купити нове зглобне. Макар 40. Па онда моментално расход зглобних БКМ.

Vrh