Šta je novo?

Trolejbusi

@KizaNoSleep Vidis da je u drustvu servisnog vozila posto je izdahnuo. Motke ponekad ostave tako naslonjene na noseće sajle da mogu druge trole prolaziti.

On je odavno u GSPu, još iz vreme SFRJ. Preselio se bio ovde, osnovao porodicu, živi preko 30 godina, a srpski mislim da je naučio tečno još fazon 80ih.

Mislim da se penzionisao početkom 2010ih.

Takvi ljudi su skroz ok i dobrodošli. Problem je samo što nisu odnosno ne budu svi kao on. Neki ljudi odu negde i prilagode se, adaptiraju i asimiliraju. Ali neki baš i ne.

Vozio je 21 koliko se sećam. Ne znam gde je sad. Nadam se da će da dočeka nove trole i trole ponovo na toj liniji.

Беше дошао да студира, оженио се овде, добио држављанство и после се запослио у ГСП. Био је чланак у новинама о њему.

Po ovom tekstu, došao je da radi u ambasadi Somalije, ubrzo se oženio, stekao državljanstvo, međutim 90tih je završio na ratištu.
Na ratištu je radio kao vozač, verovatno je iskoristio šansu vojske da stekne dozvole i kasnije kada se vratio započeo radni odnos u GSP-u.

Zanimljiva priča, ako ne ništa.

Нетачно. Био је раније, око 2018, радио на 29 и 41. Сада је у Бендеру у Молдавији.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Kako bi bilo lepo videti ga ponovo...
Koliko vidim po oplati, imao je remont. Načelno, Pridnjestrovci su pedantni u održavanja, Ziuške iz 91. im se još dobro drže.

Evo izvora fotografije:
1985792.jpg

Koliko vidim po oplati, imao je remont. Načelno, Pridnjestrovci su pedantni u održavanja, Ziuške iz 91. im se još dobro drže.

Evo izvora fotografije:
Они воле и БКМ има их доста по Тираспољу

MAZ - ETON T203 или ти MAZ 203T на проби 2018. године, фотографије настале 31.1.2018. на линији 29. Аутор фотографија сам ја.
2084.jpg

2084-2.jpg

2084-3.jpg

2084-4.jpg

2084-iznutra.jpg

2084-iznutra-2.jpg
Био је и један маз жути аутобус на проби колико се сећам исто 2018 не знам каква је његова судбина колико је био у гсп?

Šapić je pre malo manje od 3 meseca najavio ukidanje trolejbusa a sada Sekretarijat za javni prevoz gradi novu trolejbusku infrastrukturu, ovo mi zvuči kao pozitivan pomak ka konačnom rešenju kada će Šapić izaći i reći da trolejbusi ostaju i da grad kupuje novih 100 trolejbusa.

Šapić je pre malo manje od 3 meseca najavio ukidanje trolejbusa a sada Sekretarijat za javni prevoz gradi novu trolejbusku infrastrukturu, ovo mi zvuči kao pozitivan pomak ka konačnom rešenju kada će Šapić izaći i reći da trolejbusi ostaju i da grad kupuje novih 100 trolejbusa.
Не би ме чудило да укину троле, ово сада морају због новог кружног тока иначе не би то радили.

Ponavljam po stoti put, i ne mogu da garantujem niti da obećam jer nije odluka moja ali trolejbusi neće biti ukinuti. Protesti radnika GSP-a su veoma uzdrmali Šapića, samo poslušajte njegove zadnje 2 konferencije, uopšte ne napada ni vozače ni to kako ima malo sindikata i zaposlenih koji protestuju. Radnici GSP-a su nadomak pobede da se očuva trolejbuski podsistem i depo Dorćol.

Vrh