Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.147
Nije ovo neki strašan problem. Niti uvek mora da se rešava sofisticiranim rešenjima, ako se radi o skromnom prevozniku i skromnoj ekonomiji. Lako se ovo reši tako što putnici viknu majstoru da zatvori. Jer dešava se ponekad da se obrne raspored, da majstor zatvori kad misli da otvori.
Nego mene mrači kada vidim ćutologe bilo koje vrste. U ovom slučaju, ljudi će radije da lade yaya i rizikuju da oni ili neko drugi ispadne... nego da pomisle ''hmm... ovo nije normalno... nema šanse da je ovo legalno, da vozač sme da vozi ovako... možda je slučajno otvorio? Hajde da ga obavestim!'' Nego ćute i prave se mutavi. I misle ili ''ne može se tu ništa'' ili ''ma prijaviće neko drugi''. To ''neko drugi će'', to je modus operandi za ogroman broj Srba danas. Još samo da se nađe ''neko drugi'' da im donira kičmu ili pak novi život kad ispadnu iz trolejbusa u pokretu i izlome se... i bilo bi super.
Nego mene mrači kada vidim ćutologe bilo koje vrste. U ovom slučaju, ljudi će radije da lade yaya i rizikuju da oni ili neko drugi ispadne... nego da pomisle ''hmm... ovo nije normalno... nema šanse da je ovo legalno, da vozač sme da vozi ovako... možda je slučajno otvorio? Hajde da ga obavestim!'' Nego ćute i prave se mutavi. I misle ili ''ne može se tu ništa'' ili ''ma prijaviće neko drugi''. To ''neko drugi će'', to je modus operandi za ogroman broj Srba danas. Još samo da se nađe ''neko drugi'' da im donira kičmu ili pak novi život kad ispadnu iz trolejbusa u pokretu i izlome se... i bilo bi super.
Pa bilo je određenog pomaka prethodnih godina, ali su onda negde od početka Korone ponovo počeli da srozavaju sve.Imao sam utisak da stanje u gradskom prevozu poboljšava već neko vreme, najviše gledajući ovde pisanja ljudi, ili bolje reći činjenicu da baš dugo vremena nije bilo nekih velikih žalbi. A onda, već neko vreme izviru slike i snimci i komentari kako je stanje užasno - te ne rade klime, pa cure, pa ne obavljaju se polasci, pa tuku se vozači, pa ova vrata. I onda dođe onaj stari osećaj kako je prevoz blago rečeno katastrofa.