Није из 1980. него чак и раније. У питању је велико проширење трамвајске и тролејбуске мреже које је трајало нешто мање од 10 година, а спроведено је током 1980-их. Главни слоган је био "Трамвајем у 21. век!" :bash: Немам слику, али ево како је све спроведено:
Уведен је самодопринос, од кога је изграђено: од тролејбуске мреже: линије за Медаковић, Бањицу (који су то болиди, прво су укидали тролу за Бањицу а 10ак година касније је вратили!
) и Звездару; а од трамвајске мреже: пруга за Нови Београд, пруга за Б. Брдо, продужеци од Новог гробља до Омл. стадиона, од Радио индустрије до садашњег терминуса Устаничка, од Раковице до Кнежевца, као и скретница из 27. марта у Рузвелтову и пруга од Правног факултета до Инекса. Пре тога је урађено од тролејбуске мреже линије за Коњарник и Учитељско насеље (пре тога је постојала само једна тролејбуска линија тадашња 11, а садашња 22. Једна од ретких паметних ствари које су у ГСП-у урадили у последњих 30 година је то што су задржали ту линију и нису протерали тролејбусе!), а од трамвајске мреже окретница код Бека, скретање из правца Устаничке у Рузвелтову, а касније пруга кроз Ресавску (ово није било плаћено средствима из самодоприноса). Ваљда нисам нешто заборавио. Ја се сећам да сам виђао те планове годинама пре тог самодоприноса, а такође се сећам да су се ретарди хвалили како је за паре које су потрошене за градњу пруге према Новом Београду могло да се сагради 900 метара метроа. Сад видите колико је укупно саграђено трамвајске и тролејбуске мреже, колико пута су пруге ремонтоване и колико је укупно метроа могло да се од тога изгради, па сами извуците закључак колико нас ретардирани концепт кошта... :blah:
Јес' да је ОТ, ал' кад сам се већ дотакао самодоприноса, да додам и ово: од њега је изграђена и зграда Клиничког центра, где су сада, колико сам чуо, само 2 спрата заузета. Да су те паре уложили у реновирање постојећих зграда... Ипак, и добре ствари су урађене од тих пара: реконструкција Угриновачке улице, која је пре тога била катастрофа, водоводна станица (не могу да се сетим која) и још неке ствари којих се тачно не сећам (ипак сам био клинац, а литературу у то време, нажалост, нисам скупљао).