Šta je novo?

Trolejbusi

Može i gore.
Mislim da je jako brzo kad su puštene trole ka Banjici stradao pešak na nadvožnjaku preko auto puta upravo od trole.
Bilo je otpadanja trolnih glava ali sad je to rešeno sa sajlom. Prosto i uglavnom efikasno.
Koliko znam na trolama postoji sistem namotavanja kanapa upravo kad spadne trola sa kontaktne mreže. To takođe nešto ne radi dobro.
Ovde je sigurno bio olabavljen kanap koji je zakačio nesrećnog čoveka. Još jedan od razloga da se nikad ne stoji blizu ivičnjaka.

ovde ili na nekoj drugoj temi je neko pisao o jako slicnom incidentu na potezu vracarskih trola

Meni zamalo isto to da se desi, pre nekih 25 godina, kada su se otkačile trole i razletele na sve strane.

To je jako opasna stvar, čovek koji se tu zatekne može da pogine.

Neverovatno, maltene sam ceo život uz trolejbuse, videh sve i svašta al nikad nisam doživeo tako nešto. To jest, prisustvovao sam sto puta situacijama gde spadnu trole, pa jednom čak kao mali kasnih 90ih kad se neka Trolza zaletela na Terazijama, upetljala se nekako u kablove i počupala banderu. Ali nikad ovako nešto da trola ode toliko nisko da dovati nečiju glavu.

Znači moraću da dodam još jednu stavku na listu stvari na koje moram da pazim čim izađem iz kuće. Kao da rupe trotoara, ukradeni šahtovi, padajuće fasade, štrčeće reklame i kablovi nisu dovoljni sad ću morati da se naviknem i da se držim podalje od trolejbusa koji se zaleću... :roll:

Ovaj grad tolko dobro napreduje da je postao svojevrstan survival poligon. :roll:

Bender Rodriguez":14iq9q51 je napisao(la):
Ali nikad ovako nešto da trola ode toliko nisko da dovati nečiju glavu.
Znači moraću da dodam još jednu stavku na listu stvari na koje moram da pazim čim izađem iz kuće.

Definitivno moraš, jer ja zamalo onda da dobih po tintari.

Tako su se razletele trole, da je to bio horor...

Da stvarno, ja sam vec 3 puta video u ovoj nedelji da se trolejbusi nesto pokvare i video sam kako su ih otkacili sa kontaktne mreze. Pretpostavljam da je namerno. Svakako saobracaj nikad nije bio gori u ovoj godini kada se toliko kvare trole, i guzve nikad vece...
P.S. vozac trolejbusa se drao na mene sto slikam pokvareni trolejbus nmp zasto.
#2034 #2159 #2038
18912f9b2f7f3f4d8c31f59a0a1caa12.jpg
81887d5f452c79132c4df79adaf8c717.jpg
e1b59cd1c17ea139917f80d81b8d9542.jpg
4d8c52a4076673094294a813a11fa205.jpg

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Evo nekih sa pogona iz malo drugacije perspektive.
#2173 #2066 #2156
33837ab1ee68af79ff0d3f2f83bca556.jpg
1af491bbdce15b589a2236faa61212c7.jpg
60349f0711e9e7490b28fcd9b2803855.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=543478#p543478:2oktccnh je napisao(la):
MidnightParkour » June 8th, 2018, 7:19 pm[/url]":2oktccnh]
P.S. vozac trolejbusa se drao na mene sto slikam pokvareni trolejbus nmp zasto.
Za što 99% vozača čim vidi da neko fotografiše , misli da to ima veze sa time što hoćemo da ih prijavimo. Izuzimaju se osobe koje su njihovi pajtaši.

Da znaš i za buduće situacije - dokle god si na javnoj površini možeš da slikaš sve što se vidi sa tvoje pozicije. Naravno izuzetak su vojni i drugi objekti gde je naglašeno da ne sme i ako se slikanjem narušava nečija privatnost. Ali u svim drugim situacijama imaš puno pravo da slikaš i snimaš sve oko sebe.

Mada ja bih prvo probao sa time da mu kažem da ne slikam radi bilo kakve prijave nego kao neko ko to prati i koga to zanima. Viđam tako (i druge) entuzijaste kako slikaju vozila na okretnicama u centru uz saglasnost vozača kad im kažu da je za forum.

Bender Rodriguez":1r6o22z2 je napisao(la):
Da znaš i za buduće situacije - dokle god si na javnoj površini možeš da slikaš sve što se vidi sa tvoje pozicije. Naravno izuzetak su vojni i drugi objekti gde je naglašeno da ne sme i ako se slikanjem narušava nečija privatnost. Ali u svim drugim situacijama imaš puno pravo da slikaš i snimaš sve oko sebe.

Mada ja bih prvo probao sa time da mu kažem da ne slikam radi bilo kakve prijave nego kao neko ko to prati i koga to zanima. Viđam tako (i druge) entuzijaste kako slikaju vozila na okretnicama u centru uz saglasnost vozača kad im kažu da je za forum.
Znam da imam prava da slikam bilo sta u javnosti ali ti ne treba nicija saglasnost da slikas vozila koja cak i ne pripadaju vozacu koji ti daje tu "saglasnost" da slikas "njegovo" vozilo. Vozila pripadaju GSP-u i kompaniji koja je napravila to vozilo - Belkommunmash a njihova vozila su slikana milijardu puta. Ranije mi se nije desavalo da me pitaju sto slikam a slikao sam dosta puta razna vozila gspa.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

MidnightParkour":1psojtso je napisao(la):
60349f0711e9e7490b28fcd9b2803855.jpg

Znači, ti si učenik Prve beogradske gimnazije... :mrgreen: :lol:

Vladivoje":1o5m1ms5 je napisao(la):
MidnightParkour":1o5m1ms5 je napisao(la):

Znači, ti si učenik Prve beogradske gimnazije... :mrgreen:
O ne! Sad svi znaju u koju skolu idem.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Nisam rekao da ti je neophodna saglasnost vozača da bi slikao. Naprotiv, upravo sam suprotno napisao pre toga. Nego hoću da kažem da ide lakše kad se vozaču da do znanja da je za druge svrhe, a ne za prijavu. Te da viđam vozila i vozače koji maltene ''poziraju'' fotografima uz svoju saglasnost da budu deo toga kad im ovi kažu da se radi o kolekciji, a ne o prijavi.

Ko će kako da slika, potpuno je na njemu.

Recimo, ja volim da fotkam vozila, ali obavezno sa vozačem na svom sedištu.

Nekako mi baš bezveze vozilo bez vozača.

Постоји тај страх и возача да неко хоће да их пријави. Сећам се када сам ишао у Падинску скелу да сликам последњи Ик-111, направим му сачекушу пред окретницом, овај наишао, леп угао за сликање. После ме возач на окретници напао дреком што га слика мислећи да је он мета фотографије лично, али кад сам му објаснио да скупљам фотографије старих возила, онда је променио плочу, почео да се хвали како само он у ГСПу може да вози тако старо возило и дозволио ми да сликам унутрашњост. Има разног света :D

Ako nije uradio ništa pogrešno, onda nema razloga da se plaši bilo kakve prijave. Što znači da ako se plaši, onda je sigurno uradio nešto loše.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=543516#p543516:18xkio9x je napisao(la):
marrecar » Pet Jun 08, 2018 9:04 pm[/url]":18xkio9x]Ako nije uradio ništa pogrešno, onda nema razloga da se plaši bilo kakve prijave. Što znači da ako se plaši, onda je sigurno uradio nešto loše.

Ne boji se prijave već raznoraznih bu**** koje napakuju glupost pa posle mora da se šetaju do šefova.

Pitajte slobodno daće vam skoro svaki vozač.

Opet kažem, ako to nije ništa ozbiljno, nema šta da se brine i plaši. Ako su gluposti, ima način da se ustanovi istina, pogotovo sada sa kamerama u vozilima, ali i drugi vidovi provere ako je nešto što ne može da se potvrdi preko kamera. Verujem da vi koji ste bili vozači znate bolje od mene i da sigurno postoje budale koje trpaju takve gluposti, ali realno gledajući i to šetanje do šefova ne bi trebalo da bude problem, ako problema zaista nema.

Верујем да су односи шефова и радника (возача) доста сложени, и да шефови умеју да праве проблеме и за најмање ситнице. Сећам се оца једне другарице, возача у СП Космај који се нешто нашалио с шефицом погона на рачун њеног школовања па је по казни скинут са линије као паркирер у гаражи. С те стране разумем мало страх возача од сликања.

Нису само возачи аутобуса у страху од фотографисања, ја имам слична искуства и са радницима ЕДБ-а и путарима.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=542410#p542410:crhovnkg je napisao(la):
igorsimic » Ned Jun 03, 2018 4:45 pm[/url]":crhovnkg]Ma oni sami prekrajaju polaske kako ko hoce. Desilo se skoro, jutro spic i nije odrzan polazak. Vec se ono stvorila guzva al svi racunaju sledeci cim dodje odma ce da krene da bi se drzao intervala, al u stvari kada je dosao sledeci on umesto da omah krene covek lagano pije kaficu 8 minuta da bi tek onda krenuo sto je i rezultiralo da pola ljudi kod Dr. Velizara Kosanovica nije moglo da udje u 21.

Što volim pametne pa se svuda guraju.
Pročitaj zakon šta kaže po pitanju odmora vozača, minimum na svakom terminusu 5 minuta inače ako ih navata saobraćajac 10-30000 din kazna + 2 boda.

Da vidiš tek kolike su kazne na zapadu ako ne koristiš pauze i odmore.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=541537#p541537:2zlqhla3 je napisao(la):
solecar » Sre Maj 30, 2018 8:52 pm[/url]":2zlqhla3]Vozaču trolejbusa 10.000 dinara kazne zbog priče mobilnim

Saobraćajna policija u Beogradu kaznila je vozača trolejbusa na liniji 28 novčanom kaznom od 10.000 dinara jer je tokom vožnje razgovarao mobilnim telefonom.
Svi ostali vozači na toj liniji koje je saobraćajna policija kontrolisala koristili su slušalice ili hends fri (hands-free) uređaj, navodi se u saopštenju MUP-a.
Dodaje se da su pripadnici saobraćajne policije sproveli kontrolu da li vozači Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd poštuju saobraćanjne propise, kao i da će ova akcija biti nastavljena i u narednom periodu.

izvor: studio B

Trole najzad prilagođene modernim trendovima u komunikacijama.

Vrh