Šta je novo?

Tri nova kružna toka na Novom Beogradu kod TC Ušće

Мало да сјашете са пешака и бициклиста.

Прво их режим угрози овим кружним током а онда душебризници би ради безбедности истих да их гурну под земљу или да их малтретирају по којекаквим рампама.

Опробан рецепт којим нас третирају 80 година. Зато смо и дошли до ове касабе аутомобилске, урбанистички најзаосталије у Европи.

Da li je danas u bilo kom trenutku bilo ikakvo zagušenje zbog kružnog toka? Čini mi se da nikad manja gužva nije bila na mostu

„Nastavljamo s kružnim tokom na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice Ušće, očekujemo to do kraja jeseni, a treći kružni tok, na uglu Milentija Popovića i Mihajla Pupina ostavićemo za leto, kada bi trebalo da bude frekvencija saobraćaja manja. Sa ta tri kružna toka i jednim koji je urađen u Ulici Vladimira Popovića, ostaje nam poslednji kod Zemunskog putu, ali on će biti urađen kada bude završen most“, izjavio je Šapić.
Znači sldeći rade taj ka Zemunu.

Screenshot (3786).png
Screenshot (3787).png
Screenshot (3789).png

Taj pešački na izlazu će da bude magnet za incidente s obzirom da geometrija dozvoljava da dosta manijački ulaze i izlaze iz pravca mosta

Poznat problem:

Screenshot (469).png

i očekivan rezultat - kružni tok je efektivno blokiran - smer iz Mihajla Pupina ka mostu blokira vozila koja bi se uključivala iz Bul- Nikole Tesle.
U budućnosti, to će da blokiraju vozila koja dolaze iz centra na Novi Beograd (sada se još nije desilo, sreća).
Moraće da se buži i proširuje ovaj mali izlaz desno ka parku Ušće, i sledeće budženje će biti - provođenje saobraćaja kroz park.

Screenshot (468).png

Poslednja izmena:
Pešački će definitivno biti problem. Ipak su u pitanju 3 trake, plus stres prosečnog vozača kome je urodjen strah od KT, pa jedva čeka da ga prodje i taman ga prodje, kad eto ti pešačkog.

A ni pešaci često nisu kolegijalni pa prelaze bez obzira na saobraćaj.
Svaka kolegijalnosti kad te aktivno ugnjetavaju je jako jako teška.

Dodao bi da mi se ne svidja to sto se ceo grad podredjuje vozacima a ne pesacima sto je smesno imajuci u vidu velicinu uzeg centra Beograda. I svi voze jer taman posla da trose noge da odu do kafica, nije kul da te neko vidi tako, sta ce narod reci. Pola ljudi vozi bezveze ne znaju ni gde idu samo da idu, cast izuzecima kojima stvarno treba da se prevezu. Kao da smo u Hjustonu a ne Beogradu evropskom gradu gde ti je sve na kilometar-dva. Kretenizam na delu, izem ti grad i one koji ga vode

Jedno pitanje. Imali smo tri trake za pravo sa Brankovog mosta i ka mostu. Sad sa kružnim tokom u teoriji imamo samo jednu za pravo, ako se dobro sećam polaganja. Jel ovde važe drugačija pravila?

Pa to i mislim. Pre su bile tri za pravo. Sad da bi išao pravo, u teoriji ne bi smeo ni iz jedne trake osim iz prve.

Jedno pitanje. Imali smo tri trake za pravo sa Brankovog mosta i ka mostu. Sad sa kružnim tokom u teoriji imamo samo jednu za pravo, ako se dobro sećam polaganja. Jel ovde važe drugačija pravila?
Nisi nesto dobro video, i sada su tri trake, samo sto ako si u skroz levoj moras propustiti svakog ko nastavlja kretanje u toku nakon tvog izlaza.

Upravo je to i moja poenta. Do sada su bile tri nezavisne trake. Zanima me kako je ovo poboljšanje?

Pa to i mislim. Pre su bile tri za pravo. Sad da bi išao pravo, u teoriji ne bi smeo ni iz jedne trake osim iz prve.
Imaš 3 trake pre KT, 3 trake u KT i 3 trake posle KT. Po bilo kojim pravilima imaš 3 trake za pravo.

A čak i horizontalna signalizacija kaže da su sve 3 trake za pravo. U trakama su iscrtane strelice za levo/pravo, pravo, pravo/desno. Vidi se na snimcima i slikama postavljanim ovde sve to.

Грешна ми душа али осећам да би овде заправо легла она фонтана са Славије, да се пребаци а тамо уради нешто нормално

Некако би светлећа фонтана и изгледала испланирано у пакету са шопинг молом и светлећим кулама

Poslednja izmena:
Imaš 3 trake pre KT, 3 trake u KT i 3 trake posle KT. Po bilo kojim pravilima imaš 3 trake za pravo.

A čak i horizontalna signalizacija kaže da su sve 3 trake za pravo. U trakama su iscrtane strelice za levo/pravo, pravo, pravo/desno. Vidi se na snimcima i slikama postavljanim ovde sve to.
Sve to znam, ali ako ulaziš iz treće trake, po pravilima ne bi smeo da se isključuješ u skroz treću traku? Ili sme? Meni iskreno ništa više nije jasno :)

za sve koji nisu sigurno kako treba d ase ponasaju u KT , toplo preporucujem klip emisije SAT "sve tajne kruznog toka"

Vrh