Šta je novo?

Tri nova kružna toka na Novom Beogradu kod TC Ušće

Voleo bih da vidim kako ce izgledati kada u spicu 83 sa starog mosta udje u spoljasnju traku, pa pravi puna 3/4kruga i time zaustavlja (po propisima ima prednost) sve tri trake iz sva tri pravca - iz Pupina, sa Brankovog i iz Tesle.

Dobar ovaj kružni tok:

1000005890.jpg

Sada sam bas pratio situaciju na kamerama. Stavara se guzva to je neminovno jer je broj vozila veliki. Ono sto je bitno jeste konstatno kretanje kroz kruzni tok koje sada postoji. Mislim da ovo ipak nije tragicno resenje koliko smo se plasili. Doduse test ce biti za koji mesec pa cemo videti tada.

A ko da sa semaforom nije bilo gužve. Svakako cemo videti uskoro. Rano je jos uvek za procene.

Kad zatvore stari savski most onda ce biti krkljanac svakako.

Kada je očivano postavljanje muzičke fontane na sredinu kružnog toka? Ili makar slova Beograd. Valjda su oladili sa sa postavljanjem krstova.

Ne znam, nisam ekspert ali ovaj kružni tok neće imati nikakvog smisla ako se ne urade bar još dva i to sa proširenjima za autobuse: jedan kod BMP a drugi kod raskrsnice Bulevara trešnjinog cveta.

Možda bi mogao da se uradi jedan i kod SIV-a, sećam se da kad sam radio da se odatle pravio čep do Tunela, ali to je bilo 2019 godine kada je bila rekonstrukcija od Vuka do Kalemegdana.

Vrh