spatiotecte
Professional
- Učlanjen(a)
- 09.02.2007.
- Pohvaljen
- 17.470
Zabraniti uvoz polovnih automobila u Srbiju je besmisleno.
Zvezdara64":sajop6j2 je napisao(la):Ne razumes zato sto posmatras iz svojih licnih potreba i ocekivanja. Tako i pises. Da, mislim da treba oporezovati auto od 50.000 eura sa 5.000 godisnje. Za auto od 10.000 bi bila 300-400-500.
GOJE":2ddb30bo je napisao(la):A što se svi toliko primate, čim neko samo malo kvalitetnije istroluje!
Zvezdara64":326aw0ly je napisao(la):Liberalizam iz 18v. je ok. Sve dok ne skapiras realnost da nema dovoljno mesta na ulicama za automobile i da ga tek nece biti dovoljno kad poraste standard. nesto treba da se menja. Daj ideje
Cccccc...SRBO":w66cfc5n je napisao(la):Решење је да се сруши све и крене испочетка јер је некад боље кренути од нуле :lol:
boca-ica":12l48d9a je napisao(la):Cccccc...SRBO":12l48d9a je napisao(la):Решење је да се сруши све и крене испочетка јер је некад боље кренути од нуле :lol:
Dal bi ikada nekom palo napamet da u Rimu ili nekom dr. starom gradu krene od nule
jok to samo može ovde :bash:
mali Neron :lool:....Jedan vozac je odgovorio da treba srusiti Rim do temelja i izgraditi ga ponovo...
Zvezdara64":28xp2yi3 je napisao(la):Laki72 Nije bitan tvoj drug, bitni su svi gradjani Beograda i njihova dobit. Ako si pazljivo citao uz to ide i zabrana parkiranja na ulici tako da bi cena garaza porasla. ne bi bio na gubitku. Za daciu bi bio nizi porez, pogledaj moje postove. progresivno oporezivanje znaci da bi se za Mercedes od 50.000 placalo 10%. A za skuplje aute jos veca stopa.
Grad, drzava i drustvo ne treba da snose troskove automobilske infratrukture vec direktno oni koji je koriste. Uz dodatne mere destimulacije tamo gde je prostor ogranicen kao u gradovima. To je ideja. Isprobana je u Danskoj i dala je sjajne rezultate. U potpunosti prebacivanje troskova koriscenja, odrzavanja i izgradnje ulica i puteva na vlasnike automobila. Povecanje poreza do nivoa da se infrastruktura racionalno koristi. Uz prednost javnom saobracaju, biciklistima i vozilima koja sluze za rad. Iza svega stoji pametno preusmeravanje javnih i licnih prihoda/rashoda. Daleko smo mi od Danske, nema brige za tebe i ostale forumase.