^^ naravno bez podzemlja, vise puta sam objasnjavao zasto mislim da je smestanje pesaka u podzemlje neefikasan i retrogradan projekat, valjda moram biti dosledan
Ne mogu da odolim da ne prokomentarisem malo ovaj spin-render:
- Prikazani hodnik ide od Nemanjine do Kralja Milana ispod danasnje stanice trola. Nema nigde skretanja desno sto verovatno znaci da nije predvidjen nikakav hodnik koji bi presecao trg sto je valjda bila cela poenta pesackog tunela.
Zakljucak je da je
cela svrha ovog hodnika da zameni dva pesacka prelaza: u Kralja Milana i u Nemanjinoj (doduse ne vidimo kako bi se u Nemanjinoj pristupalo uskim tramvajskim ostrvima) - Cista ekonomicnost i efikasnost nema sta.
- a) Proporcija pokretnih stepenica pokazuje da savladavaju visinsku razliku od 4.5m, a da su greda+ploca+asfalt debeli 50 cm.
b) Ako pretpostavimo da je momak sa golim ledjim koji se vere uz zid visok 1m50 onda je taj zid visok 6m (ako je momak pak visi onda je i zid visi).
c) Perspektiva jasno pokazuje da su tavanica i pod paralelni to jest da prolaz ne ponire i da ima ravnomernu visinu.
To znaci da je zid za veranje prikazan barem
za trecinu visi nego sto jeste. (fakat da bi zid nizi od 4m tek izgledao neopravdano).
- Golubovi lete kroz prolaz sto verovatno treba da pokaze kako je leva strana tavanice otvorena ka nebu. Samo se nadam da nece neki auto, ili slucajno autobus izleteti sa kolovoza kruznog toka pravo u provaliju posto ograde nema a da je slucajno naprave verujem da bi bila prelep doprinos estetici i ugodjaju renoviranog trga.
- I za kraj glavni biser: Po ovoj
tankoj betonskoj kosuljici na desnoj polovini tavanice koju nose slabasne grede eventualno dovoljne za pesacku pasarelu
rulaju trolejbusi i tramvaji!
Ne samo da je ceo pristup ovog frankenstajn projekta nakaradan vec je njegova materijalizacija ruganje zdravom razumu gradjana. Sramota. :bash:
EDIT:
Zalepio sam spajdermena na drugi render tako da se patos i greda gadjaju: dokazano je da je verac zapravo visok samo 90cm i da je to ono sto stvara opticku varku u visini zida za veranje :shock: