Šta je novo?

Trg Slavija

Jeste malo prejako napisano, ali nije da nije ni istina
ovde na BBu postoje izneti ,,potkovani ,, predlozi

kako da tramvaj kruzi van Slavije,
kako da trole prolaze mimo Slavije.
kako da se poveca pesacka povrsina
kako da se uredi estetski samo centralno ostrvo
kako da trg bude trg. . . .

Predivna resenja ali avaj to je sa BB koj vrlo cesto opravdano rukavicom ,,samara,, nadlezne
koj umesto da to ih gura napred a ,,diktatorska,, resenja sve gora i nazadnija
bas kao i ovo poslednje za Slaviju,
ako mi cutimo ko ceda je odbrani

Ovo resenje se od ranije nalazi se na BBu i nije dobilo ni slovce podrske od ni jednog clana BBa
a to je vise nego dovoljno da se ne sme dozvoliti nj. realizacija
 
STF

Не видим зашто не би "хулиганске сачекуше" биле већ одавно теразијама ако хулигани већ једва чекају да нас пребију под Славијом?

Пролази на Славији апсолутно морају да имају јавни тоалет!
 
Da ova slika je odgovor ovima što tripuju "podzemno prebijanje"..ovako te em prebiju em bace s mosta.. :mrgreen:
 
Лозков. И ја сам размишљао о томе. Шангај, Луђацуи - Lujiazui. То је један од налепших призора изграђених средина на свету. Пре свега са оближњег видиковца.
Међутим простор је ту много већи и окружен небодерима (који имају малу малу заузетост) па са пасареле не можеш да гледаш људима у спаваћу собу/канцеларију.
 
Мало лако она примитива у Турској, у Истанбулу, мучки насрће на невине аутомобилисте, којима се отима најлепше место за вожњу под сунцем :lool: Е јесу глупи и примитивни Турци. Ложе се на оно Европско назадовање звано "мобилност без аутомобила", које је почело да квари чак и по неки град у САД. :violina:

Трг Таксим, будуће уређење:
5785936269_30145ba0d7_b.jpg

TaksimMeydan%C4%B1-havadan.jpg

DivanOteli%C3%B6n%C3%BCnden%20t%C3%BCnelgiri%C5%9Fve%C3%A7%C4%B1k%C4%B1%C5%9F%C4%B1.jpg
 
Drugo rešenje! Ne znam koliko može biti jasno onima koji nisu bili na Taksimu, ali su saobraćajna i estetska situacija vrlo slične Slaviji, iako u njihovom slučaju nije kružni tok u pitanju.
 
307rnk7.jpg


Kako bi bilo primeniti fudžimotov oblak u svrhu pešačkih pasarela na Slaviji? :)
 
Sjano bi se uklopilo vizuelno gledano sa strane,samo neznam sta bi pešaci posmatrali i u toj spirali..ili pili kafu u oblaku zagadjenja.. :mrgreen:
 
Zamislite ta nadzemna setalista po ovom kijametu.Ideja pretvaranja Slavije u pesacki trg koliko god bila zanimljiva je ipak neostvariva jer je slavija glavni kruzni tok u Beogradu i glavno saobracajno cvoriste u centru.
 
ako je prvorazredni kruzni tok u Beogradu i glavno saobracajno cvoriste u centru sto nam poturaju trecerazredna resenja :lool:
 
Slaviju (kruznicu) treba jednostavno poplocati i napraviti koncept modularnog trga, gde bi se menjale razne postavke konceptualnih umetnika, pravile art instalacije i ostali art performansi. To je nesto slicno poput onog porojekta Belgrade is the World, sa velikom zemaljskom kuglom koja je stajala jedno vreme na centru kruga. Sve ostalo je ili prevazidjeno ili nefunkcionalno.
 
Rokni bre fontanu sa sve led rasvetom, da ne moraju svake nove godine da je kite.. :kafa:
 
Projektovane pare u Budzetu za rekonstrukciju Slavije:

Zanimljivo je da ce u 2013. uraditi skoro kompletnu Fontanu, a da ce veci deo radova na samoj rekonstrukciji Slavije biti u 2014. godini. Bitno da sija i trosi vodu, a funkcionalnost ce da saceka :evil:


slavijaul.jpg
 
Mozda je i to sto se ceka epilog u vezi Metroa,tj.same stanice Slavija i kote tunela.Da bi se uradilo kako treba ,trebalo bi i projektovati celu stanicu pa tek onda krenuti u gradnju podzemnih prolaza i ulaza kao i svih tehnickih standarda za vece podzemne objekte.Bar se nadam da ce tako da bude.
Kao sto je svojevremeno na Vuku i Prokopu ostavljen deo odakle se ulazi ili silazi u Metro ili same betonske kasete na koje se nastavlja tunel, tako se i u bio kom projektu podzemnih pesackih prolaza na Slaviji mora projekovati deo za vestibilie,ventilaciju,hitne sluzbe,trafo,ventilacioni otvori na povrsini i sl.
 
Nažalost, mislim da to nema veze sa metroom. Očigledno je da je saobraćajni deo kompleksniji i dugotrajniji od izgradnje same fontane. Ne samo zato što je reč o rekonstrukciji deonice Bulevara oslobođenja od Veterinarskog faksa do Slavije, pa onda i samog kružnog toka i izgradnji podzemnih prolaza, već zato što treba sve te radove organizovati tako da ne dođe do potpune obustave saobraćaja. Na kraju će svi radovi (bar kada je sama Slavija u pitajnu) verovatno biti završeni istovremeno, bože zdravlja, u prvoj polovini 2014.
 
Gradski arh.je izjavio za Stb da su čekali deo projekta za M2 Slavija,pre svega kotu tunela..da li se nešto promenilo u međuvremenu od te izjave neznam..
 
Danas je zavrsen konkurs tj predaja radova oko 55 je fizicki predano plus ono sto ce doci postom
 
Vrh