Šta je novo?

Trg Slavija

Samo Vendi fali. Ne znam da li peru pare ili je sad zastita stvarno potrebna za te neke finije i zahtevnije radove oko bazena, sto rece jedan clan. Ali pre bih rekao da je ono prvo... I daj boze da cela slavija bude kao sa "slike" , barem asfalt da promene....

Ni jedna fontana niti bazen u Beogradu nisu građeni pod šatorom. Ni privatna ni javna, ni jedna. Nikakva potreba za šatorom ne postoji, cement i lepak rade i na kiši i na suncu i na minusu i na plusu.

Cement i lepak ne rade na kiši, posebno ne deo kada se tiče hidroizolacije.

Када се поставља хидроизолација, услови треба да буду савршени да би она уопште вршила своју функцију.

Кад су извођачи радили фонтану код нас у Гроцкој, после радног времена су је обавезно покривали шатром било најављених падавина или не.

Bazeni za vodu se uopšte ne prave lako. Sve mora da bude savršeno ili će bazen pući i voda izaći

Lokali sa pljeskavicama i ostalim glupostima su zatvoreni, mislim na one dve zgradice
što su ostale na budućem platou ispred Narodne banke.

Verovatno se sprema rušenje.

Cement i lepak ne rade na kiši, posebno ne deo kada se tiče hidroizolacije.
Ja gledo u Boki Kotorskoj kako vlasnik apartmana na samoj obali ispod površine mora na dubini od 50-70 cm
izliva dodatni betonski stepenik u moru jer se sprao šljunak koj je bio na dnu
i to bez upotrebe betonskih adetiva

Činimi se da je na dnu malo više vlažnije od pogubne kišne vlage
a i salinitet i temperatura nisu zanemarljivi
jedino sto je stitilo od talasa je bio drveni ram bez poklopca pričvršcen za morsko dno , sipo čovek kofu betona
a nakon dva dana koristili smo to stepenište sa dodatim stepenikom bez problema za ulazak u more
verujem da je još uvek u funkciji.... jedino ako nije pokisao pa se i rastopio :lool:

Pre bih rekao ovako laički da se kod nas ,,taze,, izliveni beton pokriva kako bi se sačuvala glatka ,,korica,, na nj. površini
radi uštede vezivnog materijala u narednoj fazi betonske pokrivke
jer ako je glatka onda moze tanko da se razvuče taj novi vezivni sloj
mada bolje bi bilo da je grublji
kako bi bila ,, jača,, veza pri spajanju a ne da se kasnije ljušti u tablama

Moz biti da o tome se i uči u nekim školama ....pa jedva cekam da i o ovome pročitam koju pravu reč ... :sesir:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=436588#p436588:2g7oadmr je napisao(la):
kkorisnikk » 28 Feb 2017 07:42 pm[/url]":2g7oadmr]Lokali sa pljeskavicama i ostalim glupostima su zatvoreni, mislim na one dve zgradice
što su ostale na budućem platou ispred Narodne banke.

Verovatno se sprema rušenje.
Ne mogu da verujem da je došao taj dan :gobb:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=436600#p436600:2jp2a6kw je napisao(la):
direktor » Uto Feb 28, 2017 8:36 pm[/url]":2jp2a6kw]To se rusi za par dana ide u istoriju

Mozda i najveca korist ove rekonstrukcije.

tumblr_oia9m0K3VN1ryvq99o1_500.gif

:gobb:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=436600#p436600:3n721cbg je napisao(la):
direktor » 28 Feb 2017, 20:36[/url]":3n721cbg]To se rusi za par dana ide u istoriju
Kad sam prolazio pored tog rugla, imao sam utisak da se nalazim pokraj nekog malopalanačkog bircuza iz sredine prošlog veka.

Srušiće pljeskavičaru i na istom mestu podici podpuno savremeni promotivni štand za kružni tok od nekih 500 kvadrata gde uz laganu muzikicu moze i nesto da se popije i pojede,i pazari po neka razglednica sa budućom muzičkom fontanom,novim simbolom glavnog grada države gladnih.

Jedan printscreen od danas. Vidi se da su krenuli sa postavljanjem oplate zida bazena, i moze se nasutiti konacna dimenzija te fontane.

Pre neki dan šetam do Slavije, iz Kralja Milana skrenem desno i vidim da mi je nešto tu neobično. Nešto mi nedostaje. I onda shvatim - nema dimčuge i odvratne skalamerije da mi blokira hodanje po trotoaru. :)

Jel se zna šta će u budućnosti biti na mestu parkinga između Beogradske i Prote Mateje? Pratio sam temu ali se ne sećam da se pisalo o tome.

Usput, nadam se da će nakon svega ovoga rekonstruisati i fasade okolnih zgrada, jer i one su te koje trenutnim stanjem znatno naružuju ovaj trg.

Колко ја знам, то је плац Беобанке (или Београдске банке), тј. сад је у стечајној маси, што значи да ће у наредних 200 година, или у горем случају до смака света, бити - паркинг.

Zar nije bilo reči da će ostaviti krakove šina ka kralja Milana (da se samo spoji kada budu provlačili tramvaj tuda?)
Ili je ovo render isključivo za fontanu, pa će naknadno objaviti projekat za rekonstrukciju saobraćajnica?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh