Šta je novo?

Trg Slavija

Плато је наметнуо погрешну оријентацију кретања пешака. Уздигнути ћошак је требао да буде ка Краља Милана, да имамо дијагонално кретања од трамвајског стајалишта у Немањиној до тролејбуског у Краља Милана. И треба пребацити окретницу из Бирчанинове ту где је сад такси станица испред народне банке.
 
Мени је план за Милићеву рупу мање споран од плана за блок до Мањежа.
Али опет, остају очајно осмишљене пешачке комуникације као главни проблем.
 
20230711_193555.jpg

A da se kazni neko zbog ovog
 
Мислим да се то руши, као и цео тај број нажалост.
 
Ceo blok se ruši, hvala bogu. Nisam oduševljen Stankovićevim renderom, ali te udžerice je trebalo maknuti makar ostale livade.
 
Nema. AKVS koji je pobedio na konkursu, je prekinuo saradnju sa Dekijevom firmom, jerbo su ih terali da naguraju još par hiljada kvadrata, da se ne baci.

Tako da je promenjen arhitektonski biro (j*beš konkurs!), i mislim da @zoran_m reče da novi projekat za Manjež radi Remorker. Nije tajna da sam fan njihovih projekata koje su radili za Mareru, ali ovde baš sa strepnjom čekam šta će da smisle. Ovo je, što bi se reklo, landmark lokacija. Ne sme se omanuti.
 
Ово нажалост мирише на скорије рушење. Штета ако не примене модел из Кнеза Милоша и реконструишу пар лепших фасада у склопу новог комплекса.
 
Sad me bunite ovim čuđenjem i šokiranjem. Pa zar nije još dve godine postalo 99% izvesno da će sve između Kralja Milana i NBS da se ruši, kad je Stanković objavio da će da pravi onaj svoj kompleks...? Čak i da se odustalo od prvobitnog dizajna i projekta, očigledno su shvatili ljudi da će tu da se rasčišćava i zida nešto veliko, i počeli su da se sele.

Mislim o svemu tome se već pisalo, sad se pravi konfuzija jer ispade da je to rušenje nešto novo.

Inače, ja ću žaliti samo za dve zgrade u Svetozara Markovića.
 
Ova do nbs nije bila po prvim renderima u planu za rušenje izgleda da su uspeli da i nju otkupe.
A sto se tice zgrada do parka manjez treba pratiti stanje na katastru
 
Искрено свака част што је откупио цео блок да га руши, то је реткост међу инвеститорима и урбанистички добра пракса укрупњавање парцела.
Са друге стране општина Врачар да се покрије ушима што се шкртаре да сруше оно што им смета за ширење потеза Славија-Војислава Илића, макар до Максима Горког. Општина Звездара исто за булевар.
Надам се адекватној архитектури, најбоље би било решењу као у Кнеза Милоша.
 
Meni je ovde veći haos kako svi ovi voze, i kako svi iz unutrašnje trake skreću i izlaze sa kružnog toka... To je ono gde on hoće iz skroz unutrašnje trake da izadje, a ja idem dalje, i onda tipa on meni svira kako ga ja sečem...
 
Inače, minut pošto je ta vest okačena na forum otišao sam na Naxi kamere i nisam video nikakav zastoj tu. Ko zna od kad je taj snimak i ta objava, novinari verovatno iskopali nešto matoro iz chata (ili "reel-a" kako god ga već zovu) pa napravili vest. Ili to, ili se sve desilo ujutru a novinari objavili poslepodne.

Još je sramnije što nisu isterali do do kraja te se raspitali kod nadležnih kako se sve završilo, nego samo prepričali sadržaj snimka i eto to je kao vest... Balvani nesposobni.
 
Na snimku se vidi datum i vreme, možda su stvarno za divno čudo brzo odreagovali.
 
Vrh