Ја морам да признам да сам и за подземне пролазе (функционалност), али и да се подигну лепе зграде, јер, ако као Добрица и његове присташе са теме грубо избришемо естетски моменат из ове приче, долазимо на ниво примитиваца који надграђују предратне зграде у центру кућама са косим крововима. Да, Славија је ружнија од сваког од тих појединачних примера, а једна је од главних тачака у главном граду, што је светска срамота (ја за сличан пример не знам).
Сад да замислимо да је на овом углу, на споју два "кањона" (они којима сметају "кањони", тј, затворени градски блокови, вероватно се грозе Париза, Мадрида, Лондона, Беча... отприлике свих градова - из тога закључујем да је Добрица урбаног порекла таман колико и његов имењак из Велике Дренове, мада је свакако тај недостижна величина за њега), дакле, да је уместо зграде Хотела Београд један "паркић", оивичен са две стране калканским зидовима, са понеким светларником или прозорским окном на купатилу:
Дивота би била, зар не?
Славија је неупоредиво важнија градска раскрсница од ове; штавише, зграда на месту Митићеве рупе налази се можда и на најударнијем месту у читавом граду, уз Албанију, Москву, Скупштину.
Размислите сви мало, ово не треба ни да буде тема расправе међу интелигентним бићима.