Ja sam prilicno skeptican po pitanju Kralja Milana i Terazija kao pesacke zone. Prvo, zbog duzine te ulice to ne bi mogla da bude 100% pesacka zona, vec bi tuda morao da ide tramvaj (sto je bolje resenje) ili bi ostala traka za trolejbus (sto je gore resenje - tramvaji se nekako bolje uklapaju sa pesacima jer su uzi od trolejbusa). Naravno moze i bez toga pod uslovom da ispod Kralja Milana ide metro, mada je to poslednji put planirano tamo 50. ili 60. i neke a od tada te trase nema u metro planovima. Drugo verovatno ne bi mogli da ukinemo saobracaj i u ulicama koje Kralja Milana seku, npr. ta Kneza Milosa, pa bi to bila jedna "ispresecana" pesacka zona - sto nije nista neobicno, ali opet, to nije Knez Mihailova. Za pesacku zonu su takodje potrebni - sadrzaji. Kralja Milana je pre bila zatvarana jednom subotom ili nedeljom u mesecu, pa to nije donelo nikakav novi sadrzaj niti su ljudi preterano koristili tu ulicu kao neki novi privremeni Knez.
Meni je najlogicnije da se pesacka zona siri ne u duzinu (i to bas bas) nego u sirinu - pesacka zona Knez Mihailove treba da nastavi da raste i da "guta" ulicice oko sebe. Mislim da prvi sledeci zadatak treba da bude kako pretvoriti Studentski trg, Vasinu, i na kraju Uzun-Mirkovu u deo pesacke zone, pa onda Cincar Jankovu, i delove Kralja Petra i Cara Urosa do Zmaja od Nocaja, pa onda i celu Zmaja od Nocaja, itd. Time bi se lagano samo "prelivali" sadrzaji iz postojece pesacke zone oko Kneza i pesacka zona bi rasla nekako "organski".