Šta je novo?

Trg Slavija

Ne znam za vas ali gledam ove slike napokon ''gotovog'' platoa i povraća mi se kad vidim na šta smo čekali više od godinu dana.

Ispade bogte uspeh decenije što su za godinu dana uspeli da urade prostor 100x100x5 i da ovaj put materijal ne otpadne posle dve nedelje. I to ni manje ni više nego betončina. Materijal od kojih se prave bunkeri i mostovi, oni su napravili i ''savladali'' tek iz trećeg pokušaja.
Kao što rekoh, ta firma ne treba da postoji uopšte.

Ta iverica se vec dobro pokazala na promenadi,ahahahah kolko li su uvezli tog djubreta kad ga i na slaviju uvaljuju,dve kise i bice talasasto u beskraj i zrelo za zamenu.

Ovaj nesrecni trg pored arhitekture za ponos koja ga ukruzuje sad tone i u veliki palanacki kiceraj. To na sta ce sve ovo za koju godinu ili mesec liciti je prica za sebe.

Треба да се помиримо са чињеницом да ми као народ немамо везе са естетиком, дизајном, креативношћу.. постоје многи разлози због чега је то тако, највише због сиромаштва и изолације вишевековне.. Наш српски оригинални стил је скромно, сведено, без много детаља али са елементима кича. Крај.

Славија је Алфа и Омега те теорије.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=570963#p570963:2bsn6d1s je napisao(la):
Nebojsa » 29 Sep 2018 06:52 pm[/url]":2bsn6d1s]Ovaj nesrecni trg pored arhitekture za ponos koja ga ukruzuje sad tone i u veliki palanacki kiceraj. To na sta ce sve ovo za koju godinu ili mesec liciti je prica za sebe.
Preko puta ima nekoliko čuvenih burekdžinica sa veoma dobrim i masnim burekom, ali bez stolica ... :lol:

file.php

Mi stvarno više nemamo majstore. Znači nikada, ali nikada, ne bih ovo pri ivicama šrafio upravo zbog razloga na slici (pucanje).

Bolje da je rađeno lepkom (ima onaj cement git ili kako se već zove u pakovanju kao silikon, pa čak i silikonom je ovo moglo da se zalepi)

Da ne pričam da to sigurno i nije predviđeno da se šrafi jer će sada voda prodirati unutra.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=570969#p570969:1zt58377 je napisao(la):
Pasarela » Sub Sep 29, 2018 8:12 pm[/url]":1zt58377]Треба да се помиримо са чињеницом да ми као народ немамо везе са естетиком, дизајном, креативношћу.. постоје многи разлози због чега је то тако, највише због сиромаштва и изолације вишевековне.. Наш српски оригинални стил је скромно, сведено, без много детаља али са елементима кича. Крај.

Славија је Алфа и Омега те теорије.
Ne bih rekao baš da je tako. Problem je što taj stil preovladava kod ljudi koji odlučuju , dok kod običnog sveta i te kako mogu da se nađu dobri kreativni ljudi sa osećajem za estetiku i dizajn.

Ima dobrih i kvalitetnih ljudi, samo sto ovde nekom ide u prilog da se sve isfusira tako da se na svakih nekoliko meseci radi iznova. Ovo je sramota sta se radi !

Nije problem ni da se isfušira , a ni to što se biraju najjeftiniji , koliko je problem što ti koji rade su operisani od osnovnih stvari estetike i dizajna. A o smislu za funkcionalnost da ni ne govorimo. E zato imamo to što imamo po gradu. Ovaj plato na Slaviji je mogao 100 puta bolje da se osmisli , a da opet u jednom delu ima i funkciju krova TOB - a.

Ovde nedostaje falc,u obliku P profila,u koji se stavlja ova plastiketina.Isto kao kada se radi laminat.
Umesto betončine,ovde su trebale granitne ploče u više dezena.
2270f19775dbc3aa41ebd1828fb7ff8d.jpg

Ovo ako prezivi ovu zimu bice dobro, posle prvog snega ima da istruli jer ce sa svih strana voda da ulazi, i onda ce ta firmica svakih tri meseca to da menja i da uzme lepe parice za to.

Mislim da je to plastika,ista kao recimo na otvorenom bazenu olimp.Ekstra je izdržljiva,samo što je na olimpu malo promenila boju od hlora.
Odlična zamema za drvo, u otvorenom prostoru.Potreban je samo dobar metalni roštilj ispod.

Budući da jednostavno ljudi neće boraviti na tom prostoru nema previše opasnosti da neko nagazi na ćosak i polomi ga. Doduše ovaj koji sam fotografisao je već polomljen ali ima ih još.

Koliko sam se radovao kad sam video da ce se raditi Slavija i Kosancicev venac, a sad gledam da ih zaobilazim kako god mogu jer mi svaki put skoci pritisak kad vidim sta rade. Slavija je definiitivno pobednik :bash:

Ja ne znam da se za nešto što treba da bude površina za sedenje, odnosno gde se stavljaju i ruke, koristi materijal koji ima ureze. Tu se zadržava zemlja i razne nečistoće koje su rasadnik za mikroogranizme, a teško ga je prati. Klupe bi ipak trebale da bude čiste, glatke i lake za održavanje. Ovo je predviđeno za gaženje, ne za sedenje. Iz ovih klupa će početi i trava da raste.

Neko vec rece u prethodnim postovima,, da im je ova iverica pretekla od promenade sa BW ,, pa sto se kaze ,,STETA DA SE BACI ,, :shock:

Ne treba ići u krajnost pošto je blio planirano postavljanje dekinga.

trg%20slavija%20resenje%2002.jpg

Зашто је овај коридор преко зелене површине ка стајалишту, крајње логичан и преко потребан - укинут у извођењу?

Renderi se razlikuju. Evo ovde imamo render sa autobuskom stanicom na pravom mestu, a izgovor za nepostajanje tog prolaza kroz zelenilo je da je autobuska stanica tu naknadno ubudžena.

Koordinacija NULA!!!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=571234#p571234:1e9g3gn5 je napisao(la):
vladanet » 01 Oct 2018 08:26 am[/url]":1e9g3gn5]Ovde nedostaje falc,u obliku P profila,u koji se stavlja ova plastiketina.Isto kao kada se radi laminat.
Umesto betončine,ovde su trebale granitne ploče u više dezena.
2270f19775dbc3aa41ebd1828fb7ff8d.jpg

Tako je, nema zavrsne lajsne i samim tim nije ni gotovo.

Deking je izuzetno popularan poslednjih godina u dizajnu javnih prostora, odn. kao materijal koji se vrlo cesto koristi, s tim sto je ovde ocigledno da arhitektu zabole da makar dodje malo i iskontrolise majstore, zato se i dogadjaju ovakve stvari.

Ovo ce morati redovno i da se premazuje (ne znam koji tip dekinga su stavili, da li je impregniran).

Sada bi ovaj plato trebalo da preuzme Zelenilo Beograd i da redovno odrzava, za pocetak da opere ove crne djubrijere.

Vrh