KartmenBG
Higher intermediate
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=491105#p491105:g73rpx8y je napisao(la):Posmatrac » Pet Nov 10, 2017 3:36 pm[/url]":g73rpx8y]Мало занимљивости са Славије.
Први пут сам се попео на плато, односно, један стари радник ме је самоиницијативно одвео да ми покаже како изгледа када се избруси бетон којим малтеришу површину. Ове пречкице које видите, заправо су пертле које се након сушења извлаче напоље. На тај начин се праве мини канали за одвод кишнице, јер је цео плато нивелисан да не буде задржавања воде. Овај тамни квадрат који ми показује је ако сам га добро разумео шара на платоу. Рупе су за дрвеће. Причао ми је усхићено као да први пут то ради, а има преко шездесет година.
Иначе, за крај још једна моја игра у Пеинту, пошто су ове зграде наводно заштићене, онда ево и решења да цео фронт остане нетакнут, али да се као инсталација дигне бетонски зид са отворима за светло и улаз у Делиградску улицу и ћао. Да дамо омаж бруталистичкој традицији :laugh: :lol: :lol: :lol:
Mi Srbi smo majstori za nemenjanje nicega, ovi srusise one barake i jednospratnice i sad Posmatrac je za novo resenje da se ponovo stavi vizuelna prepreka, sto se tice ovog stampanog Betona nije mi bas nesto najsrecnije resenje, ali ok , Ja sam za resenje da iza zgrade meka i one zgrade prekoputa izgradi zgrada pune spratnosti kako bi sve bilo u liniji a ove zgradice da ostanu na ulicnom frontu