[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=460992#p460992:2p7hwr7z je napisao(la):
Вожд » 23 Jun 2017 05:01 pm[/url]":2p7hwr7z]Ставио је линк у коме то и још понешто може да се прочита, а ко не жели на исти да кликне и сазна о фотографији нешто више, или га не занима, или је у овом случају злонамеран у изношењу опаски.
Стога, мани се отрова ако висиш на форуму а немаш инспирацију за ситно куцање, већ нађи бољи начин за испољавање негативне енергије, тј. "Get a life"..
Vožde, opet mi pripisuješ neku nepostojeću zlovolju i zlonamernost prema tebi. Samo sam uz sliku dodao ono što mislim da je važno, ali sam jednostavno morao ubaciti i potsetnik, za slučaj da si zaboravio, da je problem zaista retkih ili vrednih slika bez komentara već spomenut. Verovatno je svima jasno da volim fotografiju, a tvoje slike starog Beograda smatram izuzetno važnim prilozima. I baš zbog toga mi je uvek bilo veoma žao dok ih gledam, znajući sa potpunom sigurnošću da će mi zatrebati za par meseci ili godina, i da ih SASVIM SIGURNO neću naći. Ni ja ni bilo ko drugi. Ni Google ni drugi pretraživači ne prave asocijaciju između slike i nekog, ko zna kog dela sadržaja spoljašnjeg linka. To je njih "drugi nivo", spoljašnja veza. Za automatske algoritme koji slikama pridružuju opise takva veza je suviše nejasna i neupotrebljiva. Pa čak ni ako tekst opisa postoji na istoj stranici, ali je suviše daleko od slike, asocijacija postaje slaba, pa je ili zakopana posle desetina hiljada drugih pogodaka, što niko ne gleda, ili se ne pojavi uopšte. Sve tvoje stare slike bez opisa i sav tvoj ogroman trud zato netragom nestaje, kao da su propali u crnu rupu, samo par dana pošto takve "prazne" poruke pošalješ, čim izbledi precizno sećanje na lokaciju fotografije. Čovek ne može pamtiti gde je video desetine hiljada slika posle ko zna koliko vremena. Možda je samo moj problem što neke konferencije ne smatram pukom zabavom jednog prolaznog trenutka, već trajnom vrednošću, bazom znanja i informacija kojoj se uz pomoć pretraživača mogu vraćati kod god se pojavi potreba. Sasvim moguće da drugi to ne vide na isti način, da prećutno podrazumevaju da su stare poruke u konferenciji nešto čemu se NIKADA neće vraćati, bolje reći da je ona samo druga vrsta neobaveznog chat-a. Stvar isključivo sadašnjeg trenutka, sredstvo za razgovor. Telefon, a ne knjiga. Ali da ne mislim da su tvoje poruke sa takvim slikama posebno vredne, ne bi me bilo briga, niti bi mi palo na pamet da te potsetim kolika je šteta slati ih bez opisa.
Što se tiče linka ispod slike, da ga nisam sledio i pažljivo pročitao čitav tekst, ne bih znao kako da joj dodam opis, pošto je prvi put u životu vidim.