Šta je novo?

Tramvaji

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=632852#p632852:383cq2fk je napisao(la):
lento » Ned Jun 23, 2019 2:15 pm[/url]":383cq2fk]A kuda ce da ide 11, kad Karadjordjeva nece biti zavrsena do ko zna kada? Cak i kad osposobe ovaj deo od mosta do pristanista, treba onda da srede i okretnicu na pristanistu.
Čitaš li ti uopšte šta se piše na forumu? Drugi put pitaš istu stvar , već smo ti rekli kuda će privremeno ići 11 sa oznakom 11L. :)
 
Dakle, sav tramvajski saobracaj ce biti uklonjen sa Savskog mosta, iako sam most, po najnovijim najavama, nece biti uklonjen?

Vise ne mogu da ukopcam - da li ovo znaci da ce tramvaji ubuduce potpuno zaobilaziti Usce, Savograd i 21. blok?

Odluku da se ceka jedna linija da bi se pustila druga moze da donese samo potpuni maloumnik ili tezak olos od coveka. 23 i 37 preko Brda su puni kao oko, a oni cekaju da puste 12 because reasons.
 
Kada budu krenuli radovi na premeštanju Starog savskog mosta , sav tramvajski saobraćaj će ići preko Mosta na ADI.
 
Sto volim ovakve objave pa to je neverovatno

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
 
I u tekstu su naravno pogrešili.Poslednji pasus:Naravno u pitanju je greška radnika gradskog preduzeća zaduženih za stajalište, koji su pogrešno označili boju tramvaja, i možda zbunili ponekog ko ne zna da od subote saobraća samo jedna tramvajska linija.
Saobraća samo jedna trolejbuska,a ne tramvajska linija.
 
Koja sklepotina od radova, izgleda kao da je krpljeno sve.
 
Људи а кад крене сређивање или шта већ, Савског трга.
Ја сам укачио негде да на јесен треба да почну радови и сад не могу да ископам тај пост али ме интересује да ли ћемо онда имати бусеве уместо трамваја са НБГДа ка граду?

Sent from my Note 4 using Tapatalk
 
Што касније то боље, ако може за две године било би најидеалније.
 
Pa uz malo pameti i da raskopaju ceo trg opet mogu da izbegnu blokiranje tramvajskog saobraćaja, rade trg parcijalno:
- očuvaju prvac Nemanjina - Sajam, a s druge strane ostavi se aktivnim pravac Ušće - Savski most - Pristanište, uz malu reorganizaciju linija, lepo bi deo tramvaja sa NBG išao preko jednog, drugi deo preko drugog mosta i obišao radove na delu trga.
Posle uspostave vezu Nemanjina - Savski most, a krenu da rade ovaj deo trga koji prekida vezu Nemanjina - Sajam, ali opet postoji obilazak - mada bi mogli da naprave i privremen spojeve pa da tramvaji iz Rakovice (ako dotada uopšte krenu) i Banovog Brda ne moraju da kruže preko NBG.
Da ne kažem da su u Zagrebu pre par godina kada su raskopavali jedan trg, napravili bukvalno privremene kolosečne veze i skretnice da bi tramvaji prolazili, a pre nekih 20-30-tak godina su tramvaji imali privremene koloseke po ulici kojom nikad pre i posle obnove nisu vozili, sve da bi se očuvao tramvajski saobraćaj na tom delu mreže i obezbedio pristup tramvaja depoima.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=633449#p633449:3fuw97w6 je napisao(la):
Žika » 25 Jun 2019 09:56 am[/url]":3fuw97w6]Vožnja preko novog mosta

https://www.facebook.com/arezina.kriza/ ... 320657657/
Ajde što sve izgleda kao fušeraj, da se našminkati, ali postoje dva bitna problema.
Zašto se tramvaj ljulja na nadvožnjaku? Ajde na mostu gde su pragovi, ali zašto na ravnoj betonskoj podlozi?
Zašto se čuje kloparanje? Zar nisu u 21. veku ovladali tehnikom zavarivanja šina?
 
@miki_ns Ma šta Zagreb zna? Nemaju oni ove naše genijalce, Vođu, Vesiće i ostale.... da vide kako se (ne)radi posao
 
Kako je krenulo , na kraju ima da zbog svih tih silnih radova imamo samo autobuse i elektrobuse. Sve ostalo na stand by dok kraja završetka radova koji biti kada budu gotovi. :)
 
Cepa se na dve linije redovno. :) Više ide do stare okretnice nego do okretnice u Paunovoj. Danas u smeru ka Banjici , lepo piše na displeju "40 Banjica II" , a on nas izbaci na staroj okretnici i kaže da imamo iza drugu trolu. Desetak minuta kasnije se pojavio 78 , koji je bio prvo vozilo koje se pojavilo. U povratku sam čekao na Banjičkoj pijaci oko 20 minuta , kada je došao 78 i sa njim do KBC Dragiša Mišović , a onda sam prešao u trolu 40L koja je bila iza. Najžalije od svega je , da bilo da idem vozom , tramvajerm , trolom ili autobusom , na kraju brže stignem peške.
 
Mnogo pitaš. Od kako je krenula rekonstrukcija Trga republike i ukidanje trola , to je postala redovna slika. Samo da rekonstrukcija Savskog trga krene što kasnije , jer će nas čekati isti haos , tačnije još veći nego što je sada.
 
Upravo mi naišao 9L Gospodarska Mehana,na stanici Blok 21.Šta im bi?Obično skraćuju sa Banjice.
Takođe mi naišao 13L Gospodarska mehana.Koju sam više puta viđao.
 
Изгледа да Катици #2374 ( до јуна 2016. #374) то није оригинални гаражни, јуче сам видео да се испод рекламне фолије на предњој стени једва назире #373... Како је могуће да је дошло до те збрке са гаражним бројевима?
 
Vrh