Šta je novo?

Tramvaji

Direktor rekao,konkurs može da potraje i četri meseci a isporuka šest zato rekoh kraj 2009 :shok:

Da li to zači da građani treba da finansiraju obnavljanje voznog parka?
Како дебилно питање. Па ко ће други да финансира? Владимир Путин? Жика Обретковић? :bash:

Nasao sam ovu sliku na netu :o Ne mogu da provalim odakle je.

1104as8jkdl8.jpg

^^ i ja sam video, mada mislim da sam pročitao da je reč o fotomontaži.

a izvalite one miljee na trolo-autobuso-tramvaju:)
p.s. Ovo me sad totalno podseti na ono iz south parka ManBearPig:)

Na onoj horor slici u pozadini se vide Dačije ,pa bi rekao ili zabit Rumunije ili Moldavija Kišinjev ,ali biser mi je ona čipka na šoferšajni :lool:

Evo vam vesti koju ste duuuugo cekali :)

Grad Beograd nabavlja 20 novih tramvaja za potrebe GSP "Beograd"
16. 12. 2008. | 11:59
Grad Beograd pokrenuo je projekat nabavke 20 tramvaja za potrebe Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd". Novac za realizaciju ovog posla biće obezbeđen iz kredita Evropske investicione banke.

Ovaj projekat će biti realizovan u roku od 3 godine od dana potpisivanja ugovora sa najboljim ponuđačem.
Izvor: eKapija
Link: http://www.ekapija.com/website/sr/page/209634

dobra vest, ali ostaje da se vidi:

1) da li ce ovaj 'projekat' da uspe tamo gde su prethodni tenderi propadali;
2) da li ce se kupiti normalni tramvaji ili sovjetska g..na;
3) da li ce se stvar zavrsiti knap za te tri godine (pod uslovom naravno da se uopste zavrsi) ili ce se probiti rok;
4) da li ce tramvaje da kupi firma koja inace snabdeva butike itd, i ko ce tu da se ugradi.

(ako se neko seti jos neceg, nek slobodno doda).

elem, ja cu da kazem 'fino' kad se bude pojavio prvi novi tramvaj, a zaista cu se obradovati kad stigne i dvadeseti.

1) pa "uspeće", jer ko je još video za tender kad se dogovara sa braćom.. jer, naravno, daće nam bolje uslove nego bilo koji tender..

edt: a ostale tri tačke, ma ko još o tome razmišlja, sve će to lepo da radi, kao NIS.

Price i price... Hajde prvo da vidimo sta ce se desiti sa tim konkursom. Ne bih slavimo unapred, a da na konkursu na kraju pobedi neki ukrajinski tenk na sinama. Znajuci afinitete GSPa to je sasvim moguce. Za sada je dobro sto su odlucili da uzimaju nova vozila i to je dovoljno pozitivno za mene u ovom monentu.

Polako bre ljudi, ovako je isto krenulo i sa mostom preko Ade pa se eno sada gradi. Takodje i sa obilaznicom. Do skoro su na vlasti bili kumovi, komsije, braca, suraci, tetci, prijatelji i ostalo. U poslednjih par meseci su se "probudili" mnogi projekti. Dajte im sansu!

Bilo bi ljepo kad bi hrvatski dosli kod nas ! Meni se licno svidjaju.

SRB-RS-CG-RSK

Ako su najbolji/najkvalitetniji i najpovoljniji onda za to nema problema. Ako grad objavi konkurs za nabavku tramvaja, Koncar moze da se javi isti.

Ljudi, da se ne lazemo, ipak mislim da ce kupiti neke istocno evropske tramvaje. Mislim da za nesto bolje nemaju para.

Do skoro su na vlasti bili kumovi, komsije, braca, suraci, tetci, prijatelji i ostalo. U poslednjih par meseci su se "probudili" mnogi projekti. Dajte im sansu!
po meni su i dalje na vlasti kumovi etc. a sto se tice sansi - ovoj ekipi ja sam licno u poslednjih 8 godina progledao kroz prste bezbroj puta, i vise necu. iskljucivo i samo konkretni rezultati, a obecanja nek ostave na vratima.

na stranu to sto nas najverovatnije ceka apsolutno netransparentan dil sa rusima, ali me to uopste ne cudi.

@shabanjzer
Ne znam da li si pratio vesti poslednjih meseci, ali ekipa se promenila. Bili su izbori :laugh:

Salu i politiku na stranu, da bi doslo do konkretnih rezultata, nekako sa tim projektima mora da se pocne, a to uglavnom ide nekom najavom :) Trenutno od obecanja politicari jako malo imaju jer znaju da su prvi (a mozda i poslednji) put dobili sansu da se pokazu u dobrom svetlu i urade nesto sebi za referencu za sledeci mandat. Krenulo se u realizaciju velikih projekata, sto za Srbiju, sto za Beograd. Na zalost, tajming je bio katastrofalan (subprime crisis), ali ko je to mogao da predvidi.

Siemens je Rumunima isporucio tramvaj za 3 meseca. To je bila najbrza isporuka tramvaja ikada. Tako da te price sa minimum 6 meseci ne drze vodu.

ja nemam nista protiv da cekamo tramvaje godinu dana ako ce to biti dobri tramvaji, ako se niko tu nece preterano ugraditi i ako ce cela stvar da se odradi profesionalno.

ako cemo da dobijemo vozila za tri dana, a pritom su ex-sssr i/ili niko ne zna ko je tu zapravo profitirao, neka hvala.

na kraju krajeva, to je samo 20 tramvaja... bg ukupno ima oko 230, ako se dobro secam. to je dakle manje od 10%, taman po 1-2 za svaku liniju. sumnjam da ce se osetiti, osim kroz psiholoski efekat (i to samo ako budu neki pristojni vozici).

Rumuni su te zapadne cekali 3 meseca. Mi nismo sposobni za takve stvari, prvo trebamo da raspisemo konkurs, pa da izabaremo "najbolju" ponudu, pa ce opet neka druga firma da se zali sto ona nije izabrana, pa dok se to razmotri... nema sanse ni za godinu dana a kamoli 3 meseca od potpisivanja ugovora o isporuci.

@shabanajzer

Upravo tako - neka ih je i dvadeset, samo da su kvalitetni i po realnoj ceni.

S tim sto ostajem pri ideji od pre par strana: da se obratimo nekim od nemackih/svajcarskih/austrijskih gradova koji planiraju da menjaju vozni park, kako bi one koji su trenutno u upotrebi dobili na poklon ili za male pare. Uz dvadesetak novih i sa par desetina dodatnih zelenih tramvaja i prikolica (a oni koje smo dobili od Bazela su u vrlo dobrom stanju) situacija bi se znatno popravila. :lol:

inace, da li se neko seca, il se ja tripujem da je skoro u Beogradu bila jedna CKD T3?

Vrh