*planinarskuKonacno da imamo pešacku zonu sa tramvajem
Dobro je za kardio...misli se na zdravlje građana...*planinarsku
Трамвај дуж Јужни булевар до Устаничке би био пун погодак. Чак би могла постојати и кружна трамвајска линија попут двојке Устаничка - Славија - Устаничка где би се и 33 и 48 растеретиле такођеKonacno da imamo pešacku zonu sa tramvajem po uzoru na mnoge gradove, iako mislim da bi to pre mogla da bude Vasina i da se tu gurne tramvaj od Slavije, jer ovo sa 31 je nepodnošljivo i nije dovoljno da ide i na 2 minuta, opet je prepun. Prosto na tom potezu je neophodan tramvaj sa velikim kapacitetom.
Pa planirano je da Vasina i Kralja Milana bude jedna velika pešačka zona + tramvaj u jednom momentu (vrv nakon izgradnje metroa)Konacno da imamo pešacku zonu sa tramvajem po uzoru na mnoge gradove, iako mislim da bi to pre mogla da bude Vasina i da se tu gurne tramvaj od Slavije, jer ovo sa 31 je nepodnošljivo i nije dovoljno da ide i na 2 minuta, opet je prepun. Prosto na tom potezu je neophodan tramvaj sa velikim kapacitetom.
MIslim da je to previše investicija na dupliranje koridora koji će biti pokriven metroom. Bolje investirati u neki manji projekat tu (recimo trolizacija 31 uz produžetak, ali dvozglobne trole) i pravljenja mini pešačkih zona oko stanica metroa.Трамвај дуж Јужни булевар до Устаничке би био пун погодак. Чак би могла постојати и кружна трамвајска линија попут двојке Устаничка - Славија - Устаничка где би се и 33 и 48 растеретиле такође
Produžiti samo do Dorćola do reke, Konjarnik ima mesta koliko želišЗа двозглобни тролејбус прво мора поново да се реконструише Студентски, а не знам да ли на Коњарнику има места да окрене.
Sa izgrađenim metroom prestaje potreba za linijom 17 u ovom obliku kako postoji danasЧисто сумњам да у шпицу има места кад се набију по 5-6 са 17 и 31.
Odgovor je nema. Ovako se naniže gomila vozila da cela okretnica bude zablokirana.За двозглобни тролејбус прво мора поново да се реконструише Студентски, а не знам да ли на Коњарнику има места да окрене.
Ne treba. Tome služi metro. Tramvaj treba da se negde ubrza gde može, a ti jedino može ukopavanjem na pojedinim raskrsnicama.Svaka buduća trasa tramvaja u centar bi trebala da bude podzemna.
Mislim da je tramvajski sistem u Beogradu odavno u fazi gde bi svaka nova pruga bila pun pogodak.Трамвај дуж Јужни булевар до Устаничке би био пун погодак. Чак би могла постојати и кружна трамвајска линија попут двојке Устаничка - Славија - Устаничка где би се и 33 и 48 растеретиле такође
taman bi sine na konjarniku bile u centru na traviMislim da je tramvajski sistem u Beogradu odavno u fazi gde bi svaka nova pruga bila pun pogodak.
Što se mene tiče, treba provući prugu od Ustaničke do Trošarine (i dalje), pa da se konačno zameni 50 i unapredi prevoz. Tu bi na primer izgradnja SMT mogla da se iskoristi za ubacivanje tramvajske pruge. Tramvaj nudi daleko veći kapacitet od bilo kog autobusa i gustog reda vožnje.
Mislim, u suštini može da se uzme mapa Beograda, žvrlja po njoj kako god i od toga može da se napravi bilo koja tramvajska linija i bila bi pun pogodak. Ali očigledno nijedna vlast ne sme da se usudi da uradi takav projekat, bitnije su fontane i druge gluposti.
Da li su nagibi saobraćajnice adekvatni za tramvajski podsistem? Postoji pravilnik koji to definiše.Mislim da je tramvajski sistem u Beogradu odavno u fazi gde bi svaka nova pruga bila pun pogodak.
Što se mene tiče, treba provući prugu od Ustaničke do Trošarine (i dalje), pa da se konačno zameni 50 i unapredi prevoz. Tu bi na primer izgradnja SMT mogla da se iskoristi za ubacivanje tramvajske pruge. Tramvaj nudi daleko veći kapacitet od bilo kog autobusa i gustog reda vožnje.
Mislim, u suštini može da se uzme mapa Beograda, žvrlja po njoj kako god i od toga može da se napravi bilo koja tramvajska linija i bila bi pun pogodak. Ali očigledno nijedna vlast ne sme da se usudi da uradi takav projekat, bitnije su fontane i druge gluposti.