Значи, дотле је дошло да морам да носим гумене рукавице док се возим у кантурини да бих опипао, и уверио се да ли грејање ради или не. Држаћу се Катица, Швајцараца и Шпанаца. Хвала.
Грејање је морало боље да се реши. Чим сам видео да су калорифери испод седишта знао сам да ће бити проблема. Требало је ставити радијаторе са стране али би тако крајцовали путнички простор што би боље било.
Дневни подсетник да су трамваји плаћени 2.7 милиона по комаду и да за те паре морају да лете по шинама ако треба.
Најгоре од свега што постоји је фабрика трамваја у Крагујевцу која производи квалитетне трамваје за градове широм Европе. Нажалост, пропалом ватерполисти и кобајаги градоначелнику Београда је важније средити тендер за турско смеће које не вреди ни пишљива боба, него омогућити фабрици у Србији да добије додатне послове и тиме запосли што више људи због раста потражње, и повећа себи зараду и извоз. Када кажем турски отпад, ја стварно тако мислим. Од тренутка када је први примерак стигао у Београд, проблеми се нижу један за другим — прешироки су, испадају из шина на кривини, клима повремено ради — повремено не ради. Када је потребно хлађење — она греје и обрнуто, а врата се не отварају, већ се разваљују пајсером.
Када их отворе, треба им око минут да се затворе иако возач притисне дугме десет пута, па изненада остане без струје иако пантограф додирује висковолтажне каблове, и још много тога. Такође, клима је, као што је већина напоменула, екстремно бучна. Имаш утисак да Југословенско-Совјетски МиГ-29 полеће са писте. Кабина је лоше климатизована и има лоше сређену вентилацију због чега возачи одбијају да га возе. Изненађује ме да до сада није било повређених или настрадалих. Када би тендер био правилно реализован, Београд би сада могао имати у употреби квалитетне трамваје попут Алстома, Шкоде или Сименса, али не, само пери паре и купуј смеће, а одбијај поклоне од Швајцараца који су хиљаду пута квалитетнији, исплативији, и поузданији. Какав ментални склоп. Невероватно.