Takođe bas me nervira kod novih bmca od gspa napred ona 2 mala decija sedista,čoveče stavite u tenderu da moraju bar 2 obična i 1 dečije to je nekako prihvatljivo.U solarisu sednes kao čovek a i vise ljudi može sesti jer ima dovoljno normalnih sedišta...Ovo je bas bezveze a komotno ima mesta za 2+1
Kačio sam već bazelsku specifikaciju Fleksitija. Mogli su lako lako nešto slično da traže. Nije uopšte do proizvođača.
Motorna postolja=2+1
Trčeća postolja=1+1 sa džambo napred i pozadi obostrano (za ljude sa decom, stare sa stvarima, slabo pokretne bez kolica/u gipsu i gojazne 8/52 puna kapa)
Takođe, mislim da je za tramvaj koji znatno duže treba ostati u eksploataciji nepovoljno uzimati farbane ili vinil šipke koje se vremenom ljušte ili boraju, kao i da su drvena sedišta pun pogodak za evropski tramvaj sa brušenim šipkama.
Šipke u boji izazivaju problem s brendiranjem, što se može videti po autobusima. Uzeli su plave autobuse sa crvenim šipkama, a crvene sa univerzalnim metalnim koji će uvek isto i novo izgledati u bilo koju boju da ih prefarbaju, dok su tramvaje unificitali s plavim eksterijerom koji će biti kompletiran sve dok ga spolja ne prefarba neko drugi ponovo u žutu.
Autobuse ako žele da povlače na svakih 5 godina i da progledaš kroz prste, ali tramvaj nikako ne bi trebalo.
Sad ako isprave propust ponovo će fragmentovati specifikaciju istog modela što je loše, a posle 10 god neće imati kome da doniraju tramvaj kod nas, jer ni jedan drugi grad nema tramvajski sistem (i da otvori novi, verovatno bi bio standardnog koloseka).
Ovako me obradovala prostranost prolaza između točkova, kao i 0+2 raspored u ostatku vozila, jedino su preterali sa trodelnim staklima na vratima (umesto prvog stakla odozdo na zakošenju mogao je biti metal
kao u madridskom metrou).