Упозоравају да ће у наредном периоду у Београд стизати још нових трамваја и да овакве и сличне ситуације могу да се понове.
Све је ово нормално
У питању је тестирање искакања из шина новог трамваја.
"Упозоравају да ће у наредном периоду у Београд стизати још нових трамваја и да овакве и сличне ситуације могу да се понове."Evo sve je normalno, bez panike.....
![]()
ГСП о исклизнућу новог трамваја: Ови догађаји су уобичајени током тестирања
Градско саобраћајно предузеће 'Београд' је, поводом исклизнућа новог трамваја, саопштило да је реч о тестирању које спроводи произвођач и тврде да су такви догађаји уобичајени током тестирања. Додају и да је тај трамвај више пута прошао истом трасом без проблема.www.rts.rs
Uvešće brojač negde javno u stilu:Znači vest će da bude ako ne iskoči iz šina, pošto je ovo normalno.
Nemoj tako, bio je i onaj period gde saopštenje bude: "Incident je najverovatnije izazvan ljudskim faktorom, odnosno greškom vozača".Ma dobro je da uopšte priznaju da je došlo do problema, znači da napreduju. Ranijih godina je bila praksa da kad god se desi neka svinjarija samo daju izjavu da nemaju saznanja™.
Ma boli ih Vučić, pa šta ako iskaču, koštaju samo 2.8 miliona narodnih evra po komadu!Ako, nek testilaju i nek se iglaju deca, zdlavo je to!
Pogledajte prilog 248082
Ne, ne, bilo je odmah da izađe direktor GSP-a i kaže da je vozilo bilo 100% tehnički ispravno i da je SAMO greška vozača. Nije bilo u tim izjava prostora za mogućnost da je vozilo bilo tehnički neispravno.Nemoj tako, bio je i onaj period gde saopštenje bude: "Incident je najverovatnije izazvan ljudskim faktorom, odnosno greškom vozača".
Čak i da se nekad uvedu u vozila, neće ih uvoditi GSP, već neka druga gradska institucija. A posebno okretnice nemaju veze s GSP-om.Niko da pita GSP kada planiraju da uvedu AEDs u svoja vozila i na okretnicama. Nije to toliko skupo za grad, a spašava život. Možda se o tome i ne razmišlja.
Ima na nekim mestima (danas je objavljeno u medijima, zato sam se i podsetio ovoga). Mada ja znam da ima na još nekim mestima (ali u čekaonicama bolnica). Ipak ništa organizovano. Sam postupak izbora mesta može da bude malo složen jer treba da se izaberu tačke na kojima će da se postave, ali sve to može da se reši. Onda treba obrazovati stanovništvo kako se koriste kroz medije i obuke. Nije neka astrofizika, aparat je vrlo lagan za upotrebu (pa da kažemo ovaj narod to nikad neće znati da koristi). Sve ti govori i vodi te sam kroz KPR (treba paziti na izbor modela). Malo mi je krivo da neke zemlje pokrivaju pomoću dronova celu zemlju sa AEDs, a mi ne možemo ni ovo. Nije to toliko skupo pa da kažemo oni imaju dosta para pa to mogu, a mi ne.Aj što nemamo u vozilima, al zašto nemamo na ulicama, to mi nije jasno.