Koliko god ne voleo "Turke", pa evo i novi Otokari, pa trepere svetla u salonu, ipak ne bih žurio da i tramvaje Bozankaya nazovem kontejnerima. Dvosmerni tramvaji su mi nešto što nudi daleko više mogućnosti, jer opet se moram pozvati na Budimpeštu, mada tamo i sa stajalištima menjaju stranu, što ume i te kako da olakša postavku infrastrukture na nekim lokacijama. Beograd možda ne bi imao odmah velike benefite od njih, al uz neka pametnija planiranja u budućnosti, dvosmerni tramvaj bi možda i mogao da bude krupniji korak u dobrom smeru. Cena jeste problem, al iskreno koliko su para bacili sad na sve ovo, koga više briga za to. U svakom slučaju, samo neka nabavljaju tramvaje i trolejbuse. Raduje me to, pa makar i od Bozankaya kad je već situacija takva. Samo neka se ti podsistemi održe, neka se koliko toliko ulaže u njih, jer smo definitivno na tamo možda i poslednjem mestu u Evropi po tom pitanju. A pored svega drndavog što imamo na šinama trenutno, neće ta Bozankaya biti korak unazad svakako. Da mi idu na nerve sa tim nabavkama idu mi strahovito, al bolje i to nego još ko zna koliko godina da muče ovu starudiju na ulicama. Katice, koliko mi god bile drage, stvarno većinom izgledaju, a i generalno jesu u dosta lošem stanju. Za Švajcarce sam više puta pisao. Održavati ih u saobraćaju nije nimalo lako.